Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@elen-ka Já ale odepisovala @Markétka111 a ta píše že syn má bezlaktozovou dietu. Já vím rozdíl mezi ABKM a intoleranci laktozy. Dcera byla rok na bezlaktozové dietě.
@elen-ka píše:
@Anais Brno Jen nevím, zda Alpro není doslazovane.Zakladatelko - v DM mají také hezky vyber rostlinných mlek.
Mají bílé jogurty i mléka bez cukru
@Kaara píše:
Ahoj všem,
Dneska jsme byli s dcerkou (7 let) na vyšetření u alternativnější lékařky a prý máme dceři vynechat cukr lepek a kravské mléko. Na dva měsíce a pak se uvidí. Nemůže ani vepřové a hovězí maso, ale bez toho se obejdeme.
No teď babo raď co na svačinu a na oběd do školy. V jídelně ji tam obed neupravi, ale může si přinést svoje. Jenže co?
Budu moc ráda za tipy jestli někdo řešil a vyřešil. A nebo jestli někdo dlouhodobě…
zákaz cukru je pro mě ukazatel, že ten doktor není seriozní ale podléhá nějakým ezotrendům, řepný cukr není kdovíjak zdravý při větší konzulaci, ale všechny ostatní cukry jsou z týchž subjednotek a liší se jen rychlostí vstřebávání a využitelností.
s dětmi jsem držela jeden čas bez mléka, vajec a lepku, bylo to peklo a bez pádných důvodů bych se do toho nepouštěla. Nejvíc chyběla ta vejce v kombinaci s bezlepkem - nic neupečeš, vejce jsou silný alergen, ta vám nezakázala, divné…
bezlepek a bezmléčné tě omezují v mlsání a nakupování hotových potravin, mlíko je v tom horší, to je ve všem.
nechceš nejdřív navštívit nějakého seriozního imunologa? nejlépe někoho, kdo přemýšlí, než rodině nařídí podobnou brutalitu? Tedy je fakt, že některé ezomatky se v podobném stravování vyžívají.
@Anais Brno je to pravda, horsi to je prenastavit v hlave babickam
my jsme si zvykli, uz to drzime od rijna a jsme sehrani. Vime, co si muzem dovolit, ldy muzeme mavnout nad mensim mnozstvim rukou, co mu vadi a co zvlada.. jen babicky to proste nechapou a klidne mu koupi vanilkovou totalne smetanovou zmrzlinu ![]()
@KKK85 presne jak pises, doma to problem neni, kupuji vse bez laktozy, jen mleko (nevlastni syn to bezlaktozove odmita) a bile jogurty i normalni (partner ma sve oblibene, ma fitnes dietu). Syn vi, ze to fialove mleko je jeho a my mame cervene. Doktorka tedy rikala, ze to bude i u nas pravdepodobne jen docasne, tak uvidime, snad nebude onezeny cely zivot ![]()
@Markétka111 píše:
@Anais Brno je to pravda, horsi to je prenastavit v hlave babickammy jsme si zvykli, uz to drzime od rijna a jsme sehrani. Vime, co si muzem dovolit, ldy muzeme mavnout nad mensim mnozstvim rukou, co mu vadi a co zvlada.. jen babicky to proste nechapou a klidne mu koupi vanilkovou totalne smetanovou zmrzlinu
@KKK85 presne jak pises, doma to problem neni, kupuji vse bez laktozy, jen mleko (nevlastni syn to bezlaktozove odmita) a bile jogurty i normalni (partner ma sve oblibene, ma fitnes dietu). Syn vi, ze to fialove mleko je jeho a my mame cervene. Doktorka tedy rikala, ze to bude i u nas pravdepodobne jen docasne, tak uvidime, snad nebude onezeny cely zivot
Jojo táta se mě už dvacet let pravidelně ptá, jestli si dám vanilkový nanukac ![]()
@Markétka111 píše:
@Anais Brno je to pravda, horsi to je prenastavit v hlave babickammy jsme si zvykli, uz to drzime od rijna a jsme sehrani. Vime, co si muzem dovolit, ldy muzeme mavnout nad mensim mnozstvim rukou, co mu vadi a co zvlada.. jen babicky to proste nechapou a klidne mu koupi vanilkovou totalne smetanovou zmrzlinu
@KKK85 presne jak pises, doma to problem neni, kupuji vse bez laktozy, jen mleko (nevlastni syn to bezlaktozove odmita) a bile jogurty i normalni (partner ma sve oblibene, ma fitnes dietu). Syn vi, ze to fialove mleko je jeho a my mame cervene. Doktorka tedy rikala, ze to bude i u nas pravdepodobne jen docasne, tak uvidime, snad nebude onezeny cely zivot
Bezlaktozové mléko odmítám i já…je sladké… a i káva je po něm sladká. To jediné jsme dceři kupovali zvlášť.
@Anais Brno píše:
@KKK85 já mám ABKM tzn žádné mléko…
joo abkm je horší… u dcery jsem drželi rok jen bezlaktozovou a i to bylo náročné.. hlavně pro ní… Měla pět let když musela držet do asi šesti a kousek
@KKK85 píše:
joo abkm je horší… u dcery jsem drželi rok jen bezlaktozovou a i to bylo náročné.. hlavně pro ní… Měla pět let když musela držet do asi šesti a kousek
Taková hrůza to není, po 20ti letech už mi to přijde normální ![]()