Bez pleny přes noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hannysek1
27.4.12 14:15

Tak jsem chtěl začít učit malou bez pleny(23 měsíců), ale asi je opravdu brzo,jak to tak čtu. Přes den je bez pleny taky od roku a půl a dokonce i odpoledne je bez pleny, když spí. Ale v noci jsme to zatím nezkoušely. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
541
27.4.12 22:56

Ahoj, syn byl přes den bez pleny od roka a půl a na noc ji měl dokud pil před spaním Nutrilon, tedy do 3let a 3 měsíců. Pak byl bez pleny na noc ze dne na den. Dcera má 2,5 roku a opakuje se stejný scénář, přes den je dávno baz plen na noc pije Nutrilon a plenu má často počůranou. Až přestaneme s Nutrilonem, vezmu i plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
29.4.12 21:43

Holky a jak se vám podařilo odplenkovat přes den? Malý bude mít 20 měsíců a chystám se na to, jen nevím přesně jak na to :nevim: Ve 14. měsících pěkně dával vědět a chodili jsme na nočník, ale taky to bylo semtam v plínce, ale vydržel u toho jen měsíc, pak nočník bojkotoval, nehrotila jsem to na radu jiných maminek. Dnes jsem se přestala ptát, zda se mu chce EE, ale řekla jsem jdeme dělat EE, prostě jsem mu to oznámila a on se do nočníku vyčůral, ale stejně si neříká a má i plnou plínku, i když jich dnes bylo méně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
30.4.12 13:33

@Veryska81 …já myslím, že to zvládne sám, během pár dnů, když už má takhle pěkně „našlápnuto“ :mrgreen: Naše asi do 20.měs. nechtěla nočník ani vidět, pak se to naučila během 2 dnů -teda, zapůsobil tatínek :mrgreen: ,já na to neměla čas a hlavně trpělivost :oops: .Nehoda se stala párkrát,spíš tak při hraní, že se zapomněla ;) Takže :jak dozraje ten „správný“ čas, jde to raz-dva.Já si do té doby taky myslela, že bude mít plínu jěště ve škole :mrgreen:
Na noc teda dávám, protože se budí a pije a ne pokaždé to chytneme do nočníku..Tak držím palce ! Zkus tu plínku prostě nedat -on to pochopí rychle :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
30.4.12 16:42

Tak dnes jsme to zkusili ;) Máme zatím 3 slipečků a všechny 3 už visí na balkóně :mrgreen: V 1. byl bobek a on lítal jako by nic, ale lulal do nočníku, pak ty další dvoje polulal. Lítal sagoč, jednou se to stihlo do nočníku pak už na koberec :) Teď jsem mu musela dát plenku, protože pořád lozí na postel nebo gauč a tam to fakt nechci mít počůrané :mrgreen: budeme zkoušet postupně, nebo se to holky musí celý den zkoušet být bez pleny krom spinkání? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
30.4.12 20:14

Tak jsem se zaradovala, když jsem narazila na tuhle diskuzi, že mi určitě poradíte, ale jsem teda v šoku :-(

Mojí malé bude 15m a bez pleny je přes den už cca měsíc a na odpolední spaní taky tak, tak jsem si říkala že to zkusíme na noc a vaše ratolesti mají plínu i do 4let, no tak to by mě mrsklo, já doufám, že naše bude do dvou let bez plíny na noc :-)

• Citovat
  • Upravit
20189
30.4.12 20:23
@PetkaSv píše:
Tak jsem se zaradovala, když jsem narazila na tuhle diskuzi, že mi určitě poradíte, ale jsem teda v šoku :-(Mojí malé bude 15m a bez pleny je přes den už cca měsíc a na odpolední spaní taky tak, tak jsem si říkala že to zkusíme na noc a vaše ratolesti mají plínu i do 4let, no tak to by mě mrsklo, já doufám, že naše bude do dvou let bez plíny na noc :-)

Je plno důvodů proč děti mají plenku déle nebo nee :nevim: ty se raduj, že máte odbourano přes den. Mně vůbec nevadí, že začínáme až teď, mně se zase naopak zdá, že je na některé věci brzy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
30.4.12 23:18
@PetkaSv píše:
Tak jsem se zaradovala, když jsem narazila na tuhle diskuzi, že mi určitě poradíte, ale jsem teda v šoku :-(Mojí malé bude 15m a bez pleny je přes den už cca měsíc a na odpolední spaní taky tak, tak jsem si říkala že to zkusíme na noc a vaše ratolesti mají plínu i do 4let, no tak to by mě mrsklo, já doufám, že naše bude do dvou let bez plíny na noc :-)

PetkoSV tak ten příspěvek kopíruji ještě i sem, třeba mi někdo poradí :lol:

Vaše starosti s nočníkem na mou hlavu ..PetkoSV – jako na blití Ti být může, ale co chceš dělat?? :nevim: :nevim:..Mája na nočník kašle prostě úplně, ani na záchod nechce, když ji chci dát na nočník tak se vzteká, když jí chci přebalit, tak se taky vzteká, když ji v tom nechám, tak je jí to fuk ikdyž je pokaděná – co mi na toto poradíš???? Já bych byla vděčná kdyby začala chodit na nočník přes den, ale ani to u nás nehrozí..Vychytávat to sama taky nehrozí – že bych ji jako dávala na nočník po probuzení atd., protože prostě u toho bude zuřit a vztekat se a nic neudělá..Budu Ti vděčná za každou radu jak na ni – já prostě nevím..Jak píše Iva, násilně na ni jít nechci a nepůjdu prostě – nemíním aby měla tauma a pak se počůrávala třeba až do chození do školy – nevím..Je to moje první dítě a není čistotné..tak co s tím??? Jako před rokem mi chodila na nočník asi 14dní – spíš jsem se děsila, že nebudu mít testera na plíny a že bude brzy odplenkovaná a po 14ti dnech jako když utne a od té doby kadí a čůrá do plín a je jí fuk že je prochcaná jak mrak a teče jí to po nohách – možná jsem udělala něco blbě, ale co poradíš?? Já fakt NEVÍM :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Holky, podotýkám že malá je od narození na látkovkách, takže rady dej jí látku nezaberou :lol: - ona je prostě asi čuně, nebo já neschopná matka - fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
1.5.12 09:02

Zuzi tak teď v těhle teplech ji nech nahatou, já nevim malá je zvyklá na nočník od 7měsíců, já sem pak holkám psala, že ano mám štěstí že se Bětce chce, kdyby se jí nechtělo, nevim co bych dělala, určitě bych to nelámala přes koleno, ale já myslim,že prostě pokud jí dítě samo, zvládne, prostě určitý věci, tak samo dokáže říct ee, Bětce to taky chvíli trvalo ale když se neschvál vyčůrala tam kam neměla a ještě z toho měla prču tak přes tu prdel dostala, neříkám, že jí měla červenou jak pavián, ale bylo to výchovný, nějaký pravidla existovat musí. Já vím že je chytrá a že jí to pálí, a jsem ráda, že ty plínky nemusím prát a utrácet prachy za další :-) je to prostě jednoduší po všech stránkách, ale u nás definitivně pomohlo sebrat plínu, jinak by do ní čůrala neustále. Týden jsem místo plínek prala punčocháče, ale vždyť je to jedno. Jinak bych to její čůrání nevychytala a jí by to bylo šumák :-)

• Citovat
  • Upravit
20189
1.5.12 09:46

PetkoSv, to máš fakt šikulku :potlesk: Takže radíš, když už se plenka veme, měli by děti být bez ní celý den a každý den? A jak jste to dělali, když jste šli ven? :nevim: Jsem fakt laik a podle mě, kdyby tehdy malý neměl zdrav. problémy střevní, tak už třeba taky plenku nemáme, ale to nevím, taky se mohl zaseknout jen tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
1.5.12 09:57

my jsme vysazovali pravidelně asi od 10. měsíce, ale nijak jsme to nehrotili, prostě byla plína + vysazování a od 20.až 21. měsíce jsem ji zkusila nechat přes den bez plen a ona si začala říkat… první den byly nehody tři a druhý den k mému údivu měla plínu suchou i z noci… takže ona se odplenkovala i na noc sama! takže já nemám vlastně radu, ale asi pokud je na to dítě už zralé, tak to prostě do rána vydrží a pokud ještě není, tak se v noci počurá… já nevím, ale to se asi nedá naučit v tu noc ne??? a až bude ještě starší a bude se jí třeba chtít, tak jí to vzbudí…
samozřejmě jí nedávám ale k postýlce pití, to jsme nikdy nedělali, protože pak logicky, když si v noci dítě cucá vodu, tak se mu chce…
u nás se napije k večeři a do rána to vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
1.5.12 09:59

@Veryska81 Já jsem malý plenku vzala a nedala, sice chodím do práce, ale u nás to bylo rychlý, týden neříkala nic a ke konci týdne mi začala hlásit ee, takže jsme ani nepotřebovali tréningáče a babičky a tatínek to zvládli na jedničku, když jim to malá nahlásila :-) když jdeme ven plínu nedávám, nechodíme nikam daleko, tak na hodinu, a to jí dám před tím, než jdeme a když přijdem na místo určení tak jí dám vyčůrat, ona mi třeba v kočárku řekne ee a já řeknu teď ne a ona už umí zadržovat, takže to jde:-) jasný někdy se jí taky stane nehoda, ale nikdy ne v kočárku, minulý týden si přidřepla u našich a čůrala a když se jí mamka ptala jestli čůrá tak zapírala a pod ní byla louže jak blázen :-) ona je děsná komediantka :-)
Já jí na nočník posazovala od 7m pravidelně aby si zvykla, nikdy jsem jí netrestala za to když se to nepovedlo, od 13m to bylo cíléné ve 14m byla přes den v pohodě bez pleny :-)

• Citovat
  • Upravit
5638
1.5.12 10:09

@Veryska81
A jak jste to dělali, když jste šli ven?
tak teď máš na to ideální počasí už… já jsem dala plínku pro jistotu kdyby něco, ale věděla už, že si má říkat, takže jsem pak rychle sundala plenu, gaťata a čurala normálně na travičce ke stromu atd. a baví jí to víc než doma na hrnec chodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20189
1.5.12 10:14

No je fajn, že začíná být léto :lol: Tak to taky zkusíme, vzít a nedat. Mně nevadí uklízet loužičky a budu hlídat ať mi prostě na gauč a postel neleze :lol: Ven to budeme zkoušet se zalíváním stromečků apod. zase je asi výhoda mít v tomhle kluka :lol: Každopádně děkuji za vaše zkušenosti. On je vychytralý, když se ho zeptám kde se lulá nebo kaká, tak ukáže na nočníček,ale aby si ho přinesl nebo si řekl to zatím nee. Když ho ale posadím, tak není problém do něj něco udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
1.5.12 10:31

ahojky, moje malá, je už od 26měsíců bez plen na noc. než jde spinkat, tak se vyčůrá.. a pak čůrá až ráno. Zkusili jsme ji dát poprvé bez plen na noc, a hned od prvního dne, až vlastně do dneška se nám nepočůrala. A to má když tak nočník přímo u postele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí