Bez pleny přes noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
642
24.1.13 17:08

Noo já sem měla s bráchou fakt malej spojenej pokoj a za nějaký rozdělení sem začala bojovat až tak nějak 6 trída takže myslím že tak hrr to nebude 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
24.1.13 23:23

Můj prcek má 2 roky a 4 měsíce, na nočník chodí od 2 let, pač sem byla asi zhnilá ho to učit dřív :-) Ale naučil se to za jeden den, což mě velmi překvapil :-D Bez plínky odpoledne spí už 2 měsíce, počůral se jen první dva dny a kdy ho začnu dávat přes noc bez plínky, to fakt netuším, ale zatím se na to nechystám. Do tří let určitě počkám. Potom s tím začnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
25.1.13 10:37

@Miky24 no já na odplíkování taky nespěchám spíš to vypadá že malá jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
30.1.13 21:30

Every.lee, jak to vypadá s malou? Spinká už dobře?
Včera jsem náhodou narazila v Betynce na dopis čtenářky, kde popisovala jejich trable s noční probouzením, které začalo zhruba ve 2,5 letech a to ve 3h ráno, pak už holčička neusnula a celá rodina s ní, trvalo to mnoho měsíců. Důvodem buzení byly zejména divoké sny a strach. Maminka to pak částečně vyřešila tím, že holčičce poradila, aby si s bubáky ve snech hrála a po nějaké době buzení ustalo a holčička řekla, že si s bubáky ve snech už opravdu hraje. Dle pisatelky ale byl důležitý čas - prostě to byla jakási vývojová fáze a je nutné to překousnout s vidinou, že to nebude trvat věčně. Tak jsem si hned vzpomněla na vás, jak to zvládáte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
30.1.13 22:11

Taky jsem zvědavá jestli je u Vás nějaký pokrok. U nás nic moc :( Navíc se malé zhoršilo večerní usínání :roll: Je úplně grogy, ale bude vřeštět, že nechce spinkat :roll:
Je fakt, že to teď máme hodně hektické, já kvůli práci takže je celý den ve školce s dětma, takže plno zážitků a přestala spát po obědě, tak je večer přetažená.
V noci už je bez pleny. JAkmile začne plakat ze spaní, musím ji úplně probrat, protože jinak se nevyčurá, když je probraná, vyčurá se hned a je po křiku. Pak opět následuje, že nechce spinkat, ale to tam jde manžel a od něj se nechá uložit a neprotestuje tolik, protože ví, že on neustoupí a že prostě spát musí.

• Citovat
  • Upravit
4340
31.1.13 13:45

No jo, to je blbý období - jak přestanou spinkat po obědě, ale ještě jsou odpoledne dřív unavení a večer přetažení. Sousedka to řešila taky - malá už prostě ne a ne zabrat po obědě, ale večer byla na zabití. Myslím, že to tehdy vyřešil čas a ve školce se pak naopak zase spinkat naučila a už je to dobrý.
U nás fakt pomohl návrat spacího pytle, od té doby zase spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
31.1.13 20:07

Ahojky!
Tak my ted už spíme bez plenky… tyhle vztekavé záchvaty už přešli ale minule se objevil jeden přes den a to vydržela se vztekat a knourat a vyloženě brečet 2,5 hod!!! 8o fakt sem nechápala o co jde… bylo to kvůli blbině nějaký a střídalo se vztekání s pláčem a knouráním…bylo to oppravdu na hlavu… :zed: objímání, utišování, ignorace, razantní přístup, domluva… prostě nic nefungovalo… pak se vyvztekala a vybrečela a zase byla ok až do večera i když byla napuchlá a oteklá jako malej zombik..a musela bejt taky šíleně unavená ale kupodivu ani nebyla večerní scena… :nevim: nechápu co se to děje asi nějaký erupce na slunci co jí rozhodili emoce :mrgreen:

jinak v noci ted už to vztekání neni nijak závažně sem tam se vzbudí a brečí ale to je asi že chce čůrat tak dáme vyčůrat…jenže pak začne vymejšlet… :zed: no a zase to tak 45min trvá než zabere a je klid…takže sem tu dnes v noci asi pul hodiny poslouchala výkřiky z pokojíčku typu „chci do školky“… opakovalo se to zhruba každé 3min…vysvětlit si nenechá nic ani výhružka nepomůže ani proby že nemužem spát a at je potichu… prostě musíme počkat až zase zabere achjo :( Tadyto mi leze krkem víc než když sme 5× za noc dělali UM… :,( Protože prostě leží a vykřikuje si tam něco typu chci na boby, do školky, k babičce, pohádku… spát se nedá… a fakt to hrozně vytáčí… přísahám že kdyby školky měla otevřeno tak jí tam v ty 3 ráno odvedu když po tom tak touží… :mrgreen:

@JaLa - to je dobře že pomohl tenpytel :pankac: zkus to zase za čas neni s tim kam spěchat :kytka: aspon se vyspíte :mrgreen:

@zichisek hele vřeštění před spaním sme měli taky… myslím že to ani neni přetažeností a nebo školkou… u nás to bylo taky tak…nechodila do školky a bylo jedno jestli odpo spala nebo ne… prostě v tom večerním období mezi večeří-koupáním-pohádkou a spaním dycky došlo k nějakýmu šílenýmu vzteku… a je to asi jen období, prootže to už u nás neni i když je uplně polomrtvá… :pankac: takže chvíli vydrž přejde to :palec:

já bejt těma prdolama a uvědomovat si to co si uvědomuju ted…tak sem zlatíčko, papala bych, spinkala bych… :mrgreen: achjo no, musíme to vydržet ale holky řeknu mě se už tolikrát vře uplně krev… tohle její povykování kvuli nějaký blbině…hlavně mě to probere a pak mi trvá hodinu zabrat… :x no děs…a zítra nastupuju do práce tak sem zvědavá jestli se vyspím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
1.2.13 15:45

every.lee, držim palce do práce, ať se daří!
Taky míváme záchvaty - musím třeba vařit a míchat a on vedle mě stojí, natahuje ručičky a chce nosit - jenže 13kg je už přeci jen dost - zvlášť když chvilku nevydrží na místě a vrtí se, takž po chvíli pouštím na zem a je tu řev, válení po zemi, vztekání, pláč, kňourání. Nemůžu ho ale pořád někde poponášet a u toho krájet zeleninu, míchat, vařit, dusit, nejsem klokan ani gorila. Takže ho nechávám se válet po zemi a řvát, asi jsem si už vybudovala jakousi imunitu a nechává mě to chladnou - zvlášť když vím, že to je jen vydupávávní si něčeho a ne neštěstí nebo bolení. Ovšem zbytku rodiny to může srdce utrhnout a sice to neřeknou, ale myslí si, že malýho trápim (kromě manžela, ten už má taky imunitu a hysteráky ignoruje :-))
Nevim, jestli to dělám dobře - jestli bych ho neměla utěšovat nebo nějak domlouvat - to ale tak řve, že stejně neslyší, co říkám. A tak mě napadá, nemáte nějakou knihu, jak zacházet s batoletem? Přivítala bych i nějaké tipy na hry s dvouleťákem na dlouhá zimní odpoledne - vím, že něco takového knižně určitě vyšlo, jen nevím, jestli je to k něčemu. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
1.2.13 18:50

@JaLa jeeee hele to znám u nás je to to samé i když už ne tak dramatické protože malá hodně tedka používá to že právě začně srdceryvně brečet… hele ale podle mě je ignorace to nejlepší jako utěšovat proč…nic se mu neděje a tohle prostě musí pochopit a smířit se s tím… ignorace je to nejlepší řekla bych. Jinak teda bohužel knížku žádnou nemám :nevim:
a tipy na hraní s dvouletákem… nooo hele ted je mala starší a děsně jí baví kostičky ruzny a takový dřevěný puzzle ve tvaru čísel a zabavím jí i uklizením nadobí ale dřív to taky nedělala… :nevim: nejlepší podle mě když už nevíš jak dát jí mouku nějaký sitko a mouku a voduu a nějakou vařečku u toho malá vydržela a nebo se koukni na montessori doma - najdeš to na google tam je spoustu nápadů na doma co se dá vyrobit a nebo dělat z toho co najdeš doma… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
4.2.13 16:10

Díky za tipy, jsem ráda, že nejsem „hrozná ignorantská“ matka, jak si asi občas musí někdo myslet, když vidí Kryštofa v nejlepším :-)
On má ještě teď takové to spíš destruktivní hraní - postavim věž, on ji zboří. Už ji dokáže postavit i sám, ale víc ho baví bořit. Malování na chuť zatím moc nepřišel - resp baví ho čárat všude jinde (po kuchyňských skříňkách apod.) a to zase netěší mě pochopitelně :-) No, rozhodně se těšim, až bude jaro a budeme moct být víc venku - a hňácat se v blátě na zahradě bez rukavic a bez omrzlin nebo na pískovišti :-) Už se nemůžu dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.1.16 23:00

Ahoj děvčata, prosím o rady a tipy, jak na to. Kluk, 26m, přes den bez pleny, má ji jen na spaní. Problém je v tom, že celkově hodně pije a každá plínka je po spaní úplně plná. V noci vypije i půl flašky vody :? Když není pití, tak je ukrutný řev. Budu ho potřebovat dát po létě do školky a oni mi ho s plenou nevezmou. JAK HO MÁM ZBAVIT TÉ PLÍNKY NA SPANÍ? :mrgreen: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.16 23:21

@klenice pokud nedozraje, tak nezbavíš. Válčíme se čtyřletým, málo pije, v noci budím a i tak minimálně 3 nehody do týdne. V noci dám čůrat a za hodinu mokro… Po 2 měsících, kdy nezvládám prát a sušit, má zpátky plínu. Přitom přes den nemá plínu od 1,5 roku.

• Citovat
  • Upravit
1008
7.1.16 23:26
@Anonymní píše:
@klenice pokud nedozraje, tak nezbavíš. Válčíme se čtyřletým, málo pije, v noci budím a i tak minimálně 3 nehody do týdne. V noci dám čůrat a za hodinu mokro… Po 2 měsících, kdy nezvládám prát a sušit, má zpátky plínu. Přitom přes den nemá plínu od 1,5 roku.

hmm, tak to jsi mě moc nepotěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.1.16 23:28

@monrom Dávám vodu, ale on opravdu od mala hodně pije a přes noc někdy zvládne i celou flasku :? Jakmile není po ruce pití v jakoukoli denní/noční dobu, je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.16 23:40

@monrom někdy nepomůže ani to, my máme opačný problém, kdy doslova každý mililitr slavím a stejně se nedaří.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML