Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@monrom tak zase takový extrém to není, ale máš pravdu, musím začít od toho pití. No to bude boj.
Tomu jsem se chtěla vyhnout.
Tak to zkusíme zítra znovu a lépe.
Jak už holky napsaly, omezit pomaloučku pití a já teda mám dvouleťačku a zkouším než jdu spát jí vzbudit aby se vyčůrala, ale úplně bez plíny to fakt nedá, já mám tu smůlu, že ona do sebe naleje spousty vody při sprchování, to se omezuje těžko
![]()
Mě někdo v noci vzbudit abych se šla vyčurat, tak ho zabiju. Nechte plíny, nehroťte to, odebrat teprve až bude ráno suchá. Fakt nechápu, čeho chcete dosáhnout buzením na vyčůrání ![]()
Pokud jde jen o školku, tak bych zkusila vzít plenu zatím jen na odpolední spaní. To je mnohem jednodušší, mohl by to vydržet. Školka nebude řešit, zda ji má i v noci. Pokud není zralý, tak holt celou noc nevydrží. Syn také nemá plenu na odpolední spaní od 2,5 let. Na noc jsme ji vzali až po 3 narozeninách, kdy si sám řekl, že už je velký a plenku nechce. Do té doby byla vždy plná, často i přetekla.
@Moni85 nám to třeba doporučila doktorka, ale ne probudit, ale jen ho přenést spícího. Ale já to řeším se starším dítětem.
@Adelka951 některé děti, když spí, tak spí. Mám to doma. A hlavě po obědě se napije a to je konec.
@Akivasha tak bude mít asi i pleny přes den. Náš tam z toho důvodu nespí. Kamarádce v jiné státní školce navrhli, ať dává dítěti na spaní plínu… Takže to je asi častý problém.
@klenice Když má žízeň, tak mu dávej opravdu jen cucnout. A nočník k posteli. Malé teď budou 2 roky a od těch 22 měsíců je bez plen i na noc. Párkrát se počůrala a pak na to přišla, že se v tom moc dobře nespí a začala i v noci chodit na nočník, když se jí chce. Ale snažím se jí to pití omezovat večer.
Starsi mela na noc plenu skoro do 3,5 let. Hrozne moc pila, plena nikdy nebyla rano sucha. Kdybych mela cekat na suchou plenu tak ji ma jeste ted
. Proste jsem ji plenu ze dne na den odebrala a dobry. Mozna mela par nehod, jiz si nepamatuju, ale po teto zkusenosti jsem mladsi odebrala plenu asi 14 dni po tom co ji nemela pres den. Rikam si, ze kdybych to udelala i u starsi, mozna bychom si 2 dalsi roky usetrili. Skolce to nevadilo ze mela plenu pres noc, ani jsme jim to nerikala ze neni komplet odplenkovana. Pila fakt silene moc, pres noc tedy ne, ale usinala s lahvi mleka. Ta mladsi temer nepije, je to desny boj do ni neco dostat, ale nez jdu spat davame v polospanku vycurat, neb kdyz jsme to nedelali, tak mela tak 2 nehody tydne, od te doby nic. U starsi jsme to nedelali, proste uz asi nemela tu jistotu te pleny a vydrzela. Kolikrat jsem zjistila, ze se pocurala vylozene tesne nez vstavala, takhle ji to donutilo vstat a jit na zachod
.
@Akivasha u nás ve školce bohužel ano
Ale zkusím jak holky psaly dát tu sklenici s vodou namísto flašky. Budit ho nechci, to mi přijde morbidní i pro mě ![]()
@Taciras Má ji i na odpolední spaní a plína je plná až po okraj.
Ja si myslim, ze je to o zralosti, a fakt to prijde ze dne na den
U starsi dcery to prislo ve 3 a ctvrt, fakt denne plne pliny, i odpoledne a pak se dne na den sucho (max 2-3 nehody za mesic a ty vymizely behem pul roku).
A mladsi byla cunatko, takze do 2 a tri ctvrte na plinach plne a pak kdyz jsme je sebrali, byla rovou sucha i ze spani. A treba jednou do tydne se probudila, zavolala a sla curat, ani jedno pocurani, jsem normalne zirala ![]()