Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky při kojení nemůžu luštěniny, ale brokolici a květák jím od porodu bez problémů. Je to hodně individuální. A z bezmasých jídel dělám hodně zapečené brambory s různými druhy zeleniny (cuketa, rajčata, brokolice,…); těstoviny s nivovou, pórkovou, brokolicovou omáčkou; těstoviny s tofu a rajčatovou omáčkou; rýži s tofu a zeleninou na způsob číny; pečené brambory s šopským salátem; pečenou zeleninu (brambory, dýně, cuketa, mrkev, petržel,…); špenát s vejcem a brambory; bramborové placky (i na sladko); smažený květák; kuskus se zeleninou.
Ale taky uvítám další bezluštěninové nápady, protože točím pořád dokola totéž.
@Taao píše:
@jakanas Já jsem kdysi zkoušela sladké tvarohove knedlíky s jahodami. Byly vyborne, myslím, že by to šlo i s těmi borůvkami.
Tvarohové knedlíky jsou výborné. Borůvkama je ale neplním, udělám malé tvarohové knedlíčky a k tomu rozvařím borůvky s trochou cukru jako omáčku.
Cerstve testoviny se susenymi rajcaty a syrem, cervena cocka s dyni nebo cimkoliv (nenadyma, mne ted nadyma skoro vsenic ale tahle cocka ne), quinoa s avokadem, ted jsme meli s hraskem a houbami, nebo ji naplnit do paprik, pridat syr a zapect…
@Taao no, das varit na 20min (pred tim proplachnes. Delam to normalne kohoutkovkou). Varim ve vode, pripadne ve vyvaru. Pak smicham s tim, co mam ![]()
Poprve jsem ji dostala a taky jsem se bála, ake hodne nam zachutnala
@Taao Mouku nevážím, dávám podle potřeby a spíš aby těsto bylo ještě trošku lepkavé a ne moc moučné.