Bezmléčná, bezvaječná, bezlepková dieta

2830
24.1.14 17:52

BEZmléčná/vaječná/lepková/mnohodalšího... DIETA.

Ahoj, ráda bych založila diskuzi o velmi komplikovaných dietách bez vajec, mléka, lepku, soji a všech dalších alergenů. Pokud je tady někdo, kdo má vlastní zkušenosti, rady a tipy,… prostě cokoliv k tématu tak sem s tím…

U nás má tuto dietu syn, nyní je mu 15 měsíců a pomalu si začíná uvědomovat, že jeho jídlo je „jiné“ toho dne jsem se dost děsila, ale věděla jsme, že jednou přijde. Doposud byl na velmi stereotypní stravě, ale je mi jasné, že už to dlouho nepůjde na nechutných kaších a rozmixovaných obídcích, které může.

Takže první otázka, jak to řešíte? Jíte všichni to stejné? Ale co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
24.1.14 17:55

@Muchitos náš kluk má bez lepku, bez mléka, bez cukru, porce vážíme, hlídáme kalorie prostě co nejvíce zdravá a vyvážená strava, mě to nebaví vařit, on to nechce jíst ideální stav :lol: :mrgreen: ale on už je větší a tak má problém si zvknout prostě si pamatuje že dřív jedl vše bez omezení. Vařím tak půl na půl něco má stejné jako my, něco vařím zvlášť ale snažím se aby jeho talíř vypadal stejně jako ten náš

Příspěvek upraven 24.01.14 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.14 17:55

Ahoj, můj manžel má bezlepkovou dietu a vařím jen z „jeho“ mouky a malá to samozřejmě také jí. Taktéž „jeho“ těstoviny a když upeče pohankový chléb, tak ten jí také.
Maličký má alergie na to všechno, co jsi vypsala :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
24.1.14 18:05

Bohužel no… + ještě další.. ale já věřím, že z toho vyroste :mrgreen: @Hello Kitty75 můžu poprosit recept, jak pečete pohankový chléb? už jem zkoušela mockrát.. a výsledek většinou skončil v koši :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
24.1.14 18:09

Ahoj. Můj syn ma dietu bez vajec, bez kuř. masa-celkovo drúbež jsme neskoušeli. Hraniční ma buráky, citrusy, soju. Hodně potravin sám odmíta. Někdy je to zložité. Ale jsou ješte horší diety. Neumím si představit bez mléčnu a bez lepkovú stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.1.14 18:10
@Muchitos píše:
Ahoj, ráda bych založila diskuzi o velmi komplikovaných dietách bez vajec, mléka, lepku, soji a všech dalších alergenů. Pokud je tady někdo, kdo má vlastní zkušenosti, rady a tipy,… prostě cokoliv k tématu tak sem s tím…

U nás má tuto dietu syn, nyní je mu 15 měsíců a pomalu si začíná uvědomovat, že jeho jídlo je „jiné“ toho dne jsem se dost děsila, ale věděla jsme, že jednou přijde. Doposud byl na velmi stereotypní stravě, ale je mi jasné, že už to dlouho nepůjde na nechutných kaších a rozmixovaných obídcích, které může.

Takže první otázka, jak to řešíte? Jíte všichni to stejné? Ale co? :nevim:

Ahoj, ne nejíme to stejné. Syn toho také nemůže hodně. S každou další potravinou, hlavně když se nesmí ani stopy strašně klesá okruh jídel co může. Zatím pořádně ani nevím co dávat jíst jemu. Aby jedl kvalitně, leze to hodně do peněz. Natož kdybychom to jedli celá rodina, neumím si to představit. Ale snažím se vařit pro celou rodinu jídla, která může také, ale moc jich není :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
24.1.14 18:12

@Alica99 je to těžké no.. proto zakládám tuto diskuzi… už nevím. v podtstě je to pořád dokola - pohanka, rýže, kukuřice… jablka, hrušky, banány…králičí maso, mrkev, brambory, dýně, cuketa,… a tak to jde pořád dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.1.14 18:13
@Alica99 píše:
Neumím si představit bez mléčnu a bez lepkovú stravu.

To by samotné ještě šlo, ale průšvih je k tomu ještě ta sója, luštěniny či další…
Mně zvedla náladu skupina maminek na fb, kde se tyhle složitější diety řeší, že je vidět, že i dospělí lidé s těmito problémy se mohou slušně najíst i když je to mnohdy náročné. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
24.1.14 18:15

Ahoj, Kuba má dietu bez mléka, vajec a ořechů. Docela jsem se už naučila mu vařit všechno, co mají ostatní děti ve školce, ale aby to mohl on, obědy i svačiny mu tam vozim. A doma něco vařím všem stejné, něco jemu zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
24.1.14 18:18

@Muchitos Ja mela jednu dobu bezlepkovou dietu. Chleba jsem si delala doma v pekarne a jidlo do prace jsem si nakoupila Express menu pro bezlepkare. Neni to nejdrazsi a muzou to i deti. Tak zkus:

http://bezlepkove-potraviny.heureka.cz/…ial-2-porce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
24.1.14 18:19

@meduzza prosím odkaz.. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
24.1.14 18:23

@JaniceB jenže tam nenajdu ani jedno jídlo, které by vyhovovalo všem těm kritériím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.1.14 18:27
@Muchitos píše:
@meduzza prosím odkaz.. děkuji

poslala jsem ti SZ, nevím jestli se tu ty odkazy můžou dávat do diskuzí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
24.1.14 18:29

@meduzza prosím taky SZ. děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.1.14 18:29

Tady jsou nějaké recepty bez lepku, bez mléka, bez vajec, když se zaškrtnou ty políčka uprostřed :D, pokud náhodou někdo nezná: http://www.proalergiky.cz/vareni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí