Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Ne všechny děti jsou dravé. Můj syn a treba i vnučka, ti by jen stali a koukali, nebo plakali.Kazdy nemá ostré lokty.
Já reaguju podle situace. Když nejde o život, tak čekám, jak si to čtyřleťák vykomunikuje. Protože pořád maminku mít za zadkem nebude. Jinak nemám problém napomenout cizí dítě. Jen se teda neuchyluju k plácání cizích dětí, pokud to nemám povoleno.
K nám na hřiště,chodi jedna paní co svého chlapečka nezvládá…nebo spíš nechce.. nikdy sem nazazila takovýho hajzlika
jednou plnou silou vrazil do mé malé tatrou,tak jsem začala křičet že to se nedělá,prilitla matka co se stalo,tak sem ji to hodně nastvana řekla a od te doby mě omluvne zdravi a dává si bacha..ale ostatní matky si nechaji kolikrát líbit,že ten jeji dareba ubližuje všem okolo.. ona ho očividně nezvlada,zameta s ní a ona se jen usmívá…
@Russet píše:
Já reaguju podle situace. Když nejde o život, tak čekám, jak si to čtyřleťák vykomunikuje. Protože pořád maminku mít za zadkem nebude. Jinak nemám problém napomenout cizí dítě. Jen se teda neuchyluju k plácání cizích dětí, pokud to nemám povoleno.
@Hobitka píše:
@Maminanamatersky Ja mela taky takovy zazitek. Syn si krasne hral s autem, nacez prisel jiny chlapecek a auto mu vyrval. Syn rval jak tur. Chlapeckova matka to vyresila, ovsem salamounsky, vzala nejake jine auto a povida - podivej, dame ho chlapeckovi (jako memu synovi), aby neplakal. Skoda, ze nedrzela v ruce tisicovku, vyrvala bych ji ji z ruky a podstrcila ji stovku, aby neplakala.
A na toto tedy já rázně reaguji, že nedáme a auto vyrvu pro dítě zpět. Ať si to jiné auto vezme to druhé dítě.
Já takovým matkám říkám „nádhery“, protože bych jinak byla moc sprostá
nicméně v první řadě si to vyřídím s tou matkou, a když se ta nádhera tváří, že nechápe a je fakt blbá, tak ji „seřvu“ na dvě doby, ať místo čumění do mobilu hledí, co kde dělá její dítě. Děti většinou, když není matka na blízku, napomenu. Ale umím se tvářit asi děsivě, protože toho fakt nechají
Určitě to chce v dnešní době používat asertivitu. Neříkám, že vyvolávat konflikty a dohadovat se s nádherama, ale ozvat se. ![]()
@Cuddy Vsak ja si to s ni vykomunikovala
, jen mi to hlava nebrala
.
@nestarejtese píše:
K nám na hřiště,chodi jedna paní co svého chlapečka nezvládá…nebo spíš nechce.. nikdy sem nazazila takovýho hajzlikajednou plnou silou vrazil do mé malé tatrou,tak jsem začala křičet že to se nedělá,prilitla matka co se stalo,tak sem ji to hodně nastvana řekla a od te doby mě omluvne zdravi a dává si bacha..ale ostatní matky si nechaji kolikrát líbit,že ten jeji dareba ubližuje všem okolo.. ona ho očividně nezvlada,zameta s ní a ona se jen usmívá…
Jak se říkáváalo u nás doma líná huba - holý neštěstí, případně němýmu děcku ani vlastní matka nerozumí
Mě se stalo jen jednou, že mi nějaký starší kluk začal strkat do syna (tehdy 2,5 roku) - jeho maminka byla v klidu a četla si v mobilu. Tak jsem udělala pár kroků k nim a normálně cizího kluka napomenula, že takhle se chovat nesmí. A byl klid, jeho maminka jen koukla a zase si četla v mobilu.
@Maminanamatersky píše:
No nevim, nemyslim, ze by se ubranila o hlavu vetsimu klukovi, i kdyby mela deset sourozencu
Ale ubránil. Mám dva kluky rok od sebe (a jsou i dokonce jeden od druhého o hlavu větší) a někdy fakt „čumím“, jak mezi sebou dokážou řešit konflikty.
A nemusím se snad ani rozepisovat, že se tak přirozeně učí vycházet ze svým okolím. ![]()
Jj. Pořídit dítěti sourozence je nejvíc, co může rodič dítěti dát. ![]()
@Anna766 píše:
Ne všechny děti jsou dravé. Můj syn a treba i vnučka, ti by jen stali a koukali, nebo plakali.Kazdy nemá ostré lokty.
Ale tady nejde o dravost. Spíš o to, jak vycházet z okolím a nepřijít k úhoně. ![]()
@tininas píše:
Takto jsem to nemyslela. Spíš že se to dítě dokáže bránit samo.A nepotřebuje maminku.
Reagovala jsem na tohle.Ze ne každé dítě se umí bránit samo.Jsou děti co se ubrani,a jsou ťunťové,od povahy moc hodné,že se bránit samy neumí.
Vyletela bych v obou pripadech, od toho jsi maminka, ze chranis sve dite. Uz jsem v takove situaci byla taky.