Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maminanamatersky píše:
Ahoj holky, rada bych se s vami podelila o dve situace, ktere se mi staly a chtela bych vedet, jestli mate stejny nazor, nebo jsem precitlivela hysterka, co ocekava nemožné… Mam dvoulety dite a chodime si hrat do detskyho centra. A chodi tam taky jeden sigr, co ostatnim detem casto ublizuje. Pred par dny skocil i po moji holce. Nez jsem stacila zasahnout, tak uz na ni na zemi klecel a mydlil ji pestma po hlave. Samozrejme jeste dlouho potom rvala jak blazen. A jeho maminka? NIC. Ani omluvny pohled, ani se nezeptala, jestli jsme v pohode, o nejakem tytyty klukovi nemluvě, ale to at si kazdy ne/vychovava dite jak chce. Situace dve - Sly jsme dneska normalne po meste po chodniku. A naproti nam sla s maminkou o neco starsi holka a na tu moji se smala. Kdyz jsme je mijely, tak do ni najednou vsi silou srtcila, ze s sebou ta moje flakla prez obrubnik! Jak jinak nez rev a nez jsem ji sebrala, tak uz mila dvojice pelasila pryc, ani se po nas neotocily. Tak ja nevim, v jakem svete to zijemKdyby moje dite nekomu ublizilo nebo neco zpusobilo, tak se budu o situaci zajimat a omluvim se za nej vsem zúčastněným
Všechny matky světa takové nejsou. Jen jsi potkala dva exempláře bů. Ono se jim to vrátí.
@Maminanamatersky To neni bezohlednost matek. To je bohuzel obraz dnesni spolecnosti. A bude hur ![]()
V obou případech bych se ozvala, v situaci jedna bych dítě napomenula sama, v situaci dvě bych se asi otočila a zařvala na ní něco ve smyslu, že opravdu děkuji za zájem, že dítěti nic není. Tyhle ženské spoléhají na to, že díky dítěti na ně nikdo neukáže prstem. Já kdysi byla svědkem, že se dítě na koupališti vy*ralo do vody. Matka se ani nehla, jen dál vyvalovala špeky, přestože to dobře viděla a obří houno plavalo ve vodě. Nahlas jsem řekla kamarádce, že někteří lidé jsou totální prasata a že žasnu, že to po svém dítěti neuklidí, natož že kouká na to, jak dělá potřebu na veřejném koupališti. Ženská se okamžitě zvedla a šla do zahanbeně uklidit.
Já šla minulý týden ve školce se synem 6 letým po chodbě, potkali jsem jeho spolužačku ze třídy a přesně takhle ho praštila. No koukala jsem jako blázen, že je tohle možné. Oni se to snad v té školce učí ![]()
@Maminanamatersky píše:
@ka2ka Muze mu byt kolem tri let, nevim presne..
jako sígra si představuju puberťáka, no nic pleskla bych ho po prd.eli ![]()
@Maminanamatersky píše:
@Maminanamatersky píše:
@Maminanamatersky píše:
Já do těch center radši nechodim, vím že třeba syn když byl menší tak na hřišti v zápalu hry běžel a do někoho omylem vrazil, ale hned sme se běželi omlouvat a zjišťovat jestli je vše ok, do malého taky sem tam někdo strčil, ale nějak sem to nehrotila, protože malýho tohle z míry nevyvede. Ale jsou rodiče co sedí na lavičce a je jim fuk co kde dítě dělá…
@Kriss Tina Bezny postuchovani mezi detmi taky neresim. Ba naopak je nechavam, at si to vyresi mezi s sebou a nedelam ze svy holky krehkou kvetinku. Tenhle kluk je ale vylozene agresivni. Uz jsem to u nej videla vickrat…
já takové malé smrady klidně plácnu po ruce sama když ty jejich matky jsou k ničemu…
@Micaella22 Nevim
Cizi deti na hristi nevychovavam, mam obavu, ze by se to jeste otocilo proti me
Jako co si to dovoluju..