Bezpečná hesla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
287
19.7.22 15:36

Bezpečná hesla

Ahoj, zrovna před chvilkou se tu řešilo možný zcizení FB účtu a tak by mě zajímalo. Jak řešíte bezpečnost svých hesel? Na každý web unikátní a silné heslo a nebo jména dětí a domácích mazlíčků? Využívá někdo z vás nějaký správce hesel?

A ať se jen neptám, tak popíšu, jak to řeším sám. Třeba to někoho může inspirovat. :)

• Pro každou službu nebo web mám unikátní a dlouhé heslo, které si nelze zapamatovat
  • U služeb, které to nabízejí, mám nastavené dvoufázové ověření
  • Využívám správce hesel 1Password
  • Hesla nevymýšlím, ale nechávám si je generovat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Parninas
19.7.22 15:41

Já mám takový heslový mišmaš. Na starších věcech používám hesla podle náhodných slov s nějakou kombinací čísel a znaků, pro nové účty už si generuju hesla. Dvoufázové ověření používám všude kde mi to bylo nabídnuto.
Manžel nedávno přešel kompletně na stejnou metodu se správcem hesel jak ty, jen má jiný program (jméno z hlavy nedám).

Jak budu mít jednou dlouhou chvíli, tak ten update udělám taky. :think: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
115454
19.7.22 15:42

Já mám všude 12345 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
19.7.22 15:42

@Parninas Super. Správce hesel určitě doporučuju. :) Odpadne voser s neustálým vyplňováním a nemusíš mít strach, když něco zapomeneš. Dobrej je LastPass a 1Password.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
19.7.22 15:44

@aiwwa Čísly? Nebo slovně? Nebo snad kombinace? :lol:
A ještě prosímtě… Jaký že používáš uživatelský jména a emaily? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
19.7.22 15:45

Používám Bitwarden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
19.7.22 16:06

Já mám poměrně složité heslo, čísla, znaky a velke a malé písmeno. Mám to teda všude, protože jak si dám jiné, už se tam nedostanu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9624
19.7.22 16:43

Nejlepčejší je přihlašovací jméno: login a heslo: password. To se snadno pamatuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15709
19.7.22 16:46
@yakuba píše:
Ahoj, zrovna před chvilkou se tu řešilo možný zcizení FB účtu a tak by mě zajímalo. Jak řešíte bezpečnost svých hesel? Na každý web unikátní a silné heslo a nebo jména dětí a domácích mazlíčků? Využívá někdo z vás nějaký správce hesel?

A ať se jen neptám, tak popíšu, jak to řeším sám. Třeba to někoho může inspirovat. :)

• Pro každou službu nebo web mám unikátní a dlouhé heslo, které si nelze zapamatovat
  • U služeb, které to nabízejí, mám nastavené dvoufázové ověření
  • Využívám správce hesel 1Password
  • Hesla nevymýšlím, ale nechávám si je generovat

Nevěřím správcům hesel, nevěřím generátorům hesel. Jinak se zbytkem souhlas. Hlavně s bodem 1. Řada „prolomení“ je jen o tom, že lidé používají stejná hesla všude možně. Někde pak dojde k úniku a je zaděláno na starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15709
19.7.22 16:46
@lucynka25 píše:
Já mám poměrně složité heslo, čísla, znaky a velke a malé písmeno. Mám to teda všude, protože jak si dám jiné, už se tam nedostanu :lol:

To je ale zásadní chyba, viz můj předchozí příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115454
19.7.22 16:50
@yakuba píše:
@aiwwa Čísly? Nebo slovně? Nebo snad kombinace? :lol:
A ještě prosímtě… Jaký že používáš uživatelský jména a emaily? :mrgreen: :mrgreen:

Nechápeš srandu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115454
19.7.22 16:53
@yakuba píše:
@Parninas Super. Správce hesel určitě doporučuju. :) Odpadne voser s neustálým vyplňováním a nemusíš mít strach, když něco zapomeneš. Dobrej je LastPass a 1Password.

Tomu já nevěřím. Nejlepší je mít kombinace čísel písmen, spec znaků. Já to zatím zvládám udržet v hlavě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115454
19.7.22 16:54
@Zumpa píše:
Nevěřím správcům hesel, nevěřím generátorům hesel. Jinak se zbytkem souhlas. Hlavně s bodem 1. Řada „prolomení“ je jen o tom, že lidé používají stejná hesla všude možně. Někde pak dojde k úniku a je zaděláno na starosti.

Jojo, např dát si do bankingu stejný heslo jako nekam do eshopu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
19.7.22 17:05

@aiwwa Já ano. Jinak bych na tvůj komentář nereagoval s nadsázkou a sarkasmem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15092
19.7.22 17:07

Mám všude jako heslo rok svatořečení kazatele Domingo do guzmana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák