Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Aha, no ale stejně, ve 4 měs lézt to byl extra rychlik. V te době se moje deti jeste ani neotacely. ![]()
@Vladimirovna píše:
@warita prso = dudlik. Paní koji a má prsa takže asi nedává dudlik. Kojení má i nenutritivni stránku…
ok, tak v tom pripade nechapu, na co si stezuje.
Pokud nechce vstavat 10× za noc, tak od toho je dudlik. Nechce davat dudlik a chce byt sama dudlikem. Tak prosim.
Co treba prirazit ke zdi a davat spat na tu stranu? Pres dvojpostel se neprekuli ve spanku (nejspis). Matraci na zem muzete taky, ale nedelala bych to dlouhodobe, neni to dobre, kdyz to zespodu nevetra…pripadne pak pravidelne zvedat ze zeme.
@warita píše:
ok, tak v tom pripade nechapu, na co si stezuje.Pokud nechce vstavat 10× za noc, tak od toho je dudlik. Nechce davat dudlik a chce byt sama dudlikem. Tak prosim.
Nestezuje, ptala se jak zabezpecit postel. Ale klasicky se tady samozrejme dozvi, co nechtela vedet ![]()
@warita ale ona si asi nestezuje. Jen chce vědět jak ho dat do postele velké. No ale taky nechápu. ![]()
Taky jsem do roka kojila nonstop celou noc. Byla jsem z toho vyslovene nasr… Kazda noc byla horor. Pak mala dostala vlastni pokoj a hned prvni noc spala od 19 do 4. Nakojila jsem, vratila do postylky a vzbudila se az rano. Radim Vam, zkuste dat spat ditatko samotne. I pro nej je ta noc narocna, jestli je opravdu takto casto v polospanku nebo uplne vzhuru. Do te doby jsem lezela od 22 az do rana na jednom boku a pri kazdem odsati, kdyz zacala knourat, jsem byla vhuru. Fakt o nervy. Mala si dudlik nevzala, zkousela jsem uz od porodnice, nakoupila cca 10 ruznych tvaru, materialu, ruzne blokovala, dokud se jeste neotacela, ale proste ho nechtela. Ani prsty si nikdy necucala. Chtela jen prso.
@beruska9 píše:
Nestezuje, ptala se jak zabezpecit postel. Ale klasicky se tady samozrejme dozvi, co nechtela vedet
tak to se omlouvam, pusobilo to na mne jinak.
@beruska9 přesně
já mám teda dítě také v posteli a jen díky tomu se vyspím. Ze stejných důvodů jako zakladatelka chci koupit zabranu co se dá zacvaknout na postel. Jinak mám postel ze 3 stran zabezpečenou.
@katuska1984 píše:
@marka123 on tteba jde spat v 19 hod. a to ja jeste nechci.postylka je o. hodne nizsi nez postel.. to asi ne rozumne reseni
mame v postýlce extra matraci, aby se to vyrovnalo. taky postylka přiražená k nasi posteli bez bocnice
@warita mně se dcera v 18m budí cca 5× za noc na kojení. A fakt to není o tom, nereagovat na každé zamručení.
Od 6m si hned stoupne a pláče, pomůže jedině nakojit. Asi tak tlumí i hlad, protože přes den skoro nejí.
A cumel nikdy nevzala.
@Čičorečka píše:
A pak matka na pokraji sil prosí o radu na emiminu. Hlavně že nepoužije ten zlej dudlík.
A jiné matky se ptají, jak sebrat dítěti dudel ![]()
@ElisC píše:
A jiné matky se ptají, jak sebrat dítěti dudel
ja cumel moji male zabavila na roku a od te doby ho nevidela.
Ale kazdy jak uzna za vhodne. Pokud to uzivatelce nevadi, ze ji decko 8-10× za noc budi a resit to nejak rozumne nechce, tak at neresi. Sice pise neco v prvni vete o tom, ze uz je z toho hotova, ale hned nekolik dalsich uzivatelek me ujistuje, ze neni. Tak asi neni.
@warita píše:
ok, tak v tom pripade nechapu, na co si stezuje.Pokud nechce vstavat 10× za noc, tak od toho je dudlik. Nechce davat dudlik a chce byt sama dudlikem. Tak prosim.
Každé dítě si dudel nevezme.
Moje dvě starší děti dudlík měly, ten třetí ani náhodou.
Má to i své výhody. Nemusím vymýšlet, jak mu ho seberu.
@Fima píše:
Každé dítě si dudel nevezme.
Moje dvě starší děti dudlík měly, ten třetí ani náhodou.
Má to i své výhody. Nemusím vymýšlet, jak mu ho seberu.
njn, to je pak tezky. Ale uklidnit se da i jinak, nez prsem myslim. Ja se jenom ptala, zda proto neco dela. Tak prej se ptam nemam, protoze ona tohle neresi. Ja uz to taky nebudu resit..... nas dcerka klidne i ted na 2 letech a neco budi obcas i 3-5× za noc. Ma proste takove narocnejsi noci, neni to kazdy den, treba prospi i 2-3 tydny skoro bez probuzeni a pak ma par noci, ze se budi nevim kolikrat. Krmim ji kvuli tomu v noci? Nekrmim. Prijdu, pohladim, prikryju, uklidnim a spi se dal.
Ja si myslim, ze to dite z toho spani taky nema skoro nic, kdyz se v ani ne hodinovych intervalech budi. A ze by mu prospelo, kdyby naopak spalo ve sve postylce, necitilo matku a to prso kolem sebe a konecne se vyspalo.
@warita píše:
njn, to je pak tezky. Ale uklidnit se da i jinak, nez prsem myslim. Ja se jenom ptala, zda proto neco dela. Tak prej se ptam nemam, protoze ona tohle neresi. Ja uz to taky nebudu resit..... nas dcerka klidne i ted na 2 letech a neco budi obcas i 3-5× za noc. Ma proste takove narocnejsi noci, neni to kazdy den, treba prospi i 2-3 tydny skoro bez probuzeni a pak ma par noci, ze se budi nevim kolikrat. Krmim ji kvuli tomu v noci? Nekrmim. Prijdu, pohladim, prikryju, uklidnim a spi se dal.Ja si myslim, ze to dite z toho spani taky nema skoro nic, kdyz se v ani ne hodinovych intervalech budi. A ze by mu prospelo, kdyby naopak spalo ve sve postylce, necitilo matku a to prso kolem sebe a konecne se vyspalo.
tak ale ona ho v postýlce má a podle všeho ho chce do postele k sobě teprve nastěhovat
![]()