Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahooj. Chtěla bych se Vás zeptat kolik platíte za bílou plombu u svého zubaře/zubařky?
Já mám soukromého zubaře, a nedávno jsem platila 2600 za bílou plombu, ale měla jsem hluboký kaz, takže cena byla vyšší. Jinak se pohybuje kolem 1500.
@Lirienne píše:
Já mám soukromého zubaře, a nedávno jsem platila 2600 za bílou plombu, ale měla jsem hluboký kaz, takže cena byla vyšší. Jinak se pohybuje kolem 1500.
Souhlasím s Tebou, akorát mám asi o něco levnějšího zubaře. Takže od 1100-1200 Kč, větší 1800-2200. Teď si uvědomila, že to loňské ceny… Ach jaj, takže ![]()
Ještě: zubaři v centru, kam chodím, nenutí k bílým plombám. Moja je např. doporučuje, když je kaz hluboko, nebo jde o přední zub.
Jsem Husákovo dítě a věřím amalgámovým plombám. Za mých časů byly jen ty a rakovina byla vzácnou nemocí. A ty jsou tuším pořád zdarma.
@BeaL píše:
Ještě: zubaři v centru, kam chodím, nenutí k bílým plombám. Moja je např. doporučuje, když je kaz hluboko, nebo jde o přední zub.
Jsem Husákovo dítě a věřím amalgámovým plombám. Za mých časů byly jen ty a rakovina byla vzácnou nemocí. A ty jsou tuším pořád zdarma.
Já na amalgámový plomby dojela. Lámou se po nich zuby, on ten amalgám pracuje a nemá se dávat na velké plochy. Takže nový zubař mi musel všechny amalgámy po starý zubařce předělat, pár zubů mi zachránil dostavbou a korunkou a o dvě stoličky jsem přišla. Za mě amalgám nikdy už. Můj zubař amalgámy prostě nedává a kdo je vyžaduje chodí jinam. Moje stará zubařka sice děsně fajn milá paní, ale amalgámy cpala všude a panoramatický rentgen nevedla. Takže mě její péče nakonec vyšla pěkně draho.
@BeaL píše:
Taky už mi není 17 a amalgámové plomby už nikdy, je to sajrajt. Rakovinu ani tak ne, ale způsobují hromadu jiných problémů.
Před 2 lety jsem platila 500 Kč. Koukám, že můj zubař je nějaký levný. No ale je pravda, že rentgen sám o sobě nedělá a už je starší. No ale jiní zubaři mají plno, takže o rentgen si říkám.