Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, při kojení malému z oka vytékají bílé slzy. Vypadá to jako mléko, ale přijde mi to opravdu divné. Schválně jsem pozorovala, jestli mu to tam třeba nestříká omylem, ale ne, pije a u toho mu to teče samovolně z očka. Nestalo se to taky některé z vás?
Jo, teoreticky to jde - z úst do nosu a z nosu do oka slzným kanálkem. ale ještě jsem o tom neslyšela. škoda, že to nemůžeš přiškrtit
až mu to poleze i ušima, to bude blbý
By znamenalo rupturu bubínků
@Pudloslava no to teda, já jsem na to koukala jak blázen 😁 😁
Nikde jsem právě žádné info nenašla, tak jsem si říkala, jestli je to vůbec nějak prakticky proveditelné 😁
Ahoj, kolik je malému? A přibírá hezky, saje dobře? Určitě konzultuje s pediatrem, možná je to nějaká sranda, ale může se také jednat o nedostatečnost patrohltanoveho závěru tzv. velofaryngealní insuficienci
@Terka3345 malému jsou 4 měsíce a od začátku prospíval nadprůměrně. Určitě se na prohlídce poradím, přijde mi to zvláštní
@Diane1990 jak to ten mrnous pri kojeni dela? Jo, jsou tam kanalky, nekdy nemusi mit chlopen, takze obsah z nosu muze tect zpatky oci. Ale jev je tedy znamy spis pri krvaceni z nosu, ze se objevi krvave slzy. Ja si treba ty kanalky pri smrkani profouknu, takze mi obcas bubla ve vnitrnim koutku oka. Muze to snad mit vliv na castejsi zanety spojivek, ale ja ho teda mela jen jednou v zivote, tak to asi nebude az takove riziko.
@bobulka88 moc tomu nerozumím, nejdřív jsem to neřešila, ale mám už docela strach jak to nemizí
@Diane1990 no asi bych necekala, ze to zmizi. Proste ty kanalky, kudy tecou slzy z oci do nosu nemaji chlopen, ktera brani smeru z nosu do oci. Ale proc ma mliko v nose…
@bobulka88 přemýšlela jsem, jestli to nemůže být i polohou při kojení. Většinou si spolu lehneme a on si pocucava. Možná by to chtělo dat hlavičku výš?
@Diane1990 to by asi pomohlo, at mu to netece do nosu
S tema chybejicima chlopnema nic nenadelas. A pamatuj na to, jestli je to ono, at te pak nevydesi treba pri krvaceni z nosu.