Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, nejsem si moc jista tim co znamena kdyz mi nasli bilkovinu v moci…muzete mi prosim nekdo poradit?
dekuju…
Allisenka píše:
Ahojte holky, nejsem si moc jista tim co znamena kdyz mi nasli bilkovinu v moci…muzete mi prosim nekdo poradit?
dekuju…
může to být jedním z příznaků preeklampsie. Dál se k tomu sleduje tlak a otoky. Pokud by byl vysoký tlak, přetrvávala bílkovina a ty otoky, mohlo by dojít k tomu, že se lékaři rozhodnou těhotenství ukončit
Ahojky, nejsem odborník, ale když mi našli bílkovinu v moči, tak jsem měla problémy s ledvinami. Měla jsem v moči i krev, způsobil to ledvinový kámen. Netvrdím, že to máš taky. Napsala jsem ti jen mou zkušenost.
Taky to nemusí nic znamenat. Vezmou ti určitě ještě jednou moč na vyšetření a třeba to budeš mít v pohodě. Takže klidek.
no na otoky se me nikdo neptal, ale natikaji mi nohy…
akorat se ptali jestli me to pri moceni svedi nebo pali, ale nic z toho, takze si myslim ze zanet to nebude…tlak mam ale v poho,porad stejny 120/75…
vlastně jsem maličko bílkoviny měla taky a říkali mi něco o špatném jídle, že málo jim či co. Ale to už si přesně nepamatuju.
Před porodem mi vylítnul tlak a otoky jsm měla dost, tak mi tehdy brali krev a moč na rozbor (ne jen ten papírek) a to bylo OK.
no to ja jsem pazravec..:D jak jsem lezela ve spitale tak pani vedle mela taky bilkovinu v moci a nizky krevni obraz jak ja a rozhodli se ji to teda vyvolat, no tak jsem zvedava…
já jsem měla bílkovinu v moči několikrát - může to být vaginální infekce,pozůstatek po nachlazení nebo ty ledviny…
pokud nejsou otoky, vysoký tlak a nemáš obtěžující výtok, tak to bude pravděpobně v pořádku…
Koucky psal, ze pokud neni vysoky tlak, tak je bilkovina v moci tehotne nejcasteji kontaminace - nespravne umita pipka pred odberem. Jinak bilkovina v moci je nespecificky priznak, objevuje se pri zanetech a podobne. A v tehotenstvi se myslim trocha bilkoviny objevuje i normalne.
MOzna KOucky, jenze u nas v nemocnici mame magory doktory…
znam je uz moc dobre, pro jistotu si me nechaji par dni na pozorovani a pak se rozhodnou to vyvolat..:D aspon to budu mit uz za sebou..:D doufam…
Já to měla také několikrát a vždycky to bylo tím, že jsem den před „odběrem“ nezřízeně žrala zákusky
Alespoň na tom jsme se shodli s doktorem. Takže myslím, že stravou to také může být.
no ja teda zakusky nejim, spis hodne ted zeleninu, ovoce a tak, protoze se mi ze vseho jineho zveda zaludek…:(
Holky, ale mam ted uz ale fakt strach, silene mi natekly chodidla, nemuzu chodit…
az me z toho obcas chytne krec…
Alissenko mazej k dr. radši… s tím není sranda… maximálně si tě tam nechají na pozorování a nic. Nebo se porod sám rozběhne, nebo ti ho vyvolají. Už jsi v termínu,tak co…
nevím no, pro jistotu bych zajela…
No ja to jeste zkusim vydrzet, rano jdu stejne do spitalu…ale pokud se to jeste zhorsi tak ficim..uz me to fakt stve… ![]()