Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mate niektora skusenost s bolestou pri pupku? Som v 32 tt a od vcera ma strasne boli brucho v okoli pupku akoby mi niekto nieco trhal, lamal, stipal, rezal. Som po SC ale myslim ze jazva to nie je, to je dost vysoko. Mozu to byt svaly? Chcem ist k lekarovi, ale nechcem vyzerat ako panikarka.
Ahoj, myslim, ze je rozumne ukazat se u Dr.
Kamosky mi teda popisovaly, ze jak je dite hodne kopalu u pupku, tak to tam mely cele rozbolavene, ale jak to popisujes, asi bych se trapne u doktora necitila. Ja teda byla u dr. s vetsima blbostma.
Napis pak kdyztak, jak jsi dopadla.
luli píše:
Ahoj holky,
mate niektora skusenost s bolestou pri pupku? Som v 32 tt a od vcera ma strasne boli brucho v okoli pupku akoby mi niekto nieco trhal, lamal, stipal, rezal. Som po SC ale myslim ze jazva to nie je, to je dost vysoko. Mozu to byt svaly? Chcem ist k lekarovi, ale nechcem vyzerat ako panikarka.
Ahoj, osobní zkušenost nemám, ale někde jsem četla, že takový bolesti můžou souviset s pupeční kýlou, která se ale prý v těhotenství neřeší. Taky je možný, že kůže kolem pupku se napíná a tím pádem to takhle bolí. Jinak jedině ukázat v poradně
.
Já bych tam klidně šla a Dr. ti zřejmě udělá kontrolní UTZ. Může to být cokoli, tak proč něco podcenit… Přeji „jen“ namožené svaly…
Ahoj, nemáš dítě v poloze koncem pánevním? To, co popisuješ, jsem taky cítila - ale spíš kousek nad pupkem, když jsem měla druhé dítě asi do 35-36tt koncem pánevním. A ta hlava - jak byla tam, kde nemá být - mi mezi žebry a pupkem trochu potrhala - jakoby odřela - břicho zevnitř. Přestalo mě to bolet asi až týden po porodu, protože i když se pak mimčo otočilo hlavou dolů, stále mě do toho potrhanémo místa kopalo a zahojilo se to až po porodu.
Ale i jinak myslím, že je to celkem běžné, že se napínají vazy, výjimečně se pak může potrhat samotná břišní stěna. Kamarádla měla něco podobného, co já, a byly to natažené vazy, co uchycují dělohu (v tomto tt jsou právě někde poblíž pupku).
Deimosko,
no bolo mimco KP, ale zacalo to boliet az ked sa otocila dole hlavou, teraz v oblasti kde ma to boli nema nic, lebo zadok citim vpravo a nozicky vlavo na boku. Ale tiez si myslim ze su to vazy, no aj tak idem k dr. tak uvidime.