těhotenství

1
15.6.09 21:44

těhotenství

Ahojky! Chtěla jsem se zeptat,jestli tady máte někdo zkušenost s kyselinou listovou. Jsem po dvou epileptických záchvatech a doktorka mi řekla,že s těhotenstvím problém nebude ale budu muset brát kyselinu listovou. Právě jsem vy:,–(ila antikoncepci a nevím,jestli už KL mám začít brát teď před početím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
15.6.09 21:51

Jo i pred se doporucuje.Ja ji brala az v prubehu a to ve forme nejakych vitaminu pro tehotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
15.6.09 21:55

Klidně začni brát už teď, má se začít užívat ještě před otěhotněním a pak do 12. týdne. Většina lidí prý má KL stejně nedostatek, měla by pomáhat jako prevence rozštěpových vad plodu (nedávno se to tady probíralo).
Já jsem u prvního těhotenství tedy nic nebrala (ale otěhotněla jsem hned první měsíc snažení), u druhého, kdy jsem ještě kojila starší dceru, jsem chtěla začít před otěhotněním. No, ukázalo se, že jsem to zase nestihla, než jsem si KL stihla koupit, už jsem zase byla těhotná, jenom jsem o tom ještě nevěděla :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
16.6.09 06:49

Ahoj, začla jsem listovku brát hned po tom, co jsem vy:,–(ila antiko. A + ještě vitamíny. A otěhotněla jsem skoro hned:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.6.09 07:24

jity možná ti to zdůraznila kvůli lékům - jestli nějaké máš - antiepileptika trochu zvyšují výskyt hlavně rozštěpových vad. Listovka se bere standardně 400 ug/d, ale v indikovaných případech ti dr. napíše recept - ty tabletky mají 10 mg - tedy 20× víc, než je doporučená dávka - listovkou se nedá předávkovat. je to prevence vrozených vad.

Jináč ženy, které chtějí dítě, se standardně převádějí na lamotrigine (Lamictal)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
16.6.09 08:55

bere se uz pred a tri mesice v tehu,muze ji brat i manza,at ma zdrave spermie.ja ho tim krmila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
16.6.09 15:36

Ju měla bys minimálně 3 měsíce před těhu a během těhu taky. A když ji budeš brát i normálně, tak ti to taky neuškodí, já ji beru kvůli AE lépe se pak hojí rány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí