Bílkovina v moči v těhotenství

141
9.7.14 13:35

Bílkovina v moči v těhotenství

Jsem teď 13tt. V těhotenské poradně už jsem byla asi 5× a ani jednou mi nedělali test na bílkoviny v moči. Zkumavku na moč jsem dostala poprvé až tenhle týden - že jí mám donést až příjdu za 4 týdny. Včera jsem byla u obvodní lékařky a ta mi bílkoviny dělala, vyšlo ji to středně těžce. Říkala že se mám domluvit s gynekologem, že by se to mělo hlídat, že na mě může plod působit toxicky, nebo tak nějak to říkala. Navíc dodala co je to za doktora, že mi to ještě nedělal, takže přemýšlím o změně, nevím jestli to teda pěkně nezanedbal. Minulý týden jsem byla dost nachlazená, ještě teď jsem zahleněná nemůžou být ty bílkoviny z toho? Mám strach aby to neohrozilo miminko. Paní doktorka možná myslí, že to může být preeklampsie, ale u toho je prý vysoký tlak a já mám strašně nízký. Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8020
9.7.14 13:36

Byla to ranní moč? na kolik křížů byla bílkovina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.7.14 13:36

@Korexada preeklampsie takhle brzy? nejspíš ne. Bude tím nachlazením. Já první moč nesla taky až 16 tt :nevim: za problém to nepovažuju… všechny tyhle syndomy jsou většinou až po 30 tt, velmi výjimečně se můžou objevit dřív :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
9.7.14 13:40

U mě se bílkovina objevila taky až kolem 37 tt a to jsem měla preeklampsii a bohužel jsem musela rodit předčasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
9.7.14 13:42

@luciekal : byla na 2 křížky ale nabyla to ranní moč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
9.7.14 16:19

Nekdo me rikal ze kdyz neni prvni ranni tak ze bilkovina muze byt tim zpusobena
Znaci to jinak zanet

Zavolej gynekologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.16 12:22

dotaz

V týdnu 18+4tt a teď 20+3tt jsem měla v moči bílkovinu na 1+, jde tomuto nějakým způsobem zamezit, aby se ta bílkovina neobjevovala, nebo to zatím nemám řešit. 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.16 16:34

Vzdy jeden krizek a naposledy mi napsali do prukazky STOPA, jak u bilkoviny tak i u cukru. Ted, 32 tt bez bilkovin, jen cukr a vysoky tlak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.17 11:16

Ahoj včera jsem byla v poradně, kde mi z moči zjistili bílkovinu. jsem ve 38tt. tlak mi naměřili 125/75 a otoky podle mě nemám. nevíte čím by to mohlo být?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.17 11:23
@Anonymní píše:
Ahoj včera jsem byla v poradně, kde mi z moči zjistili bílkovinu. jsem ve 38tt. tlak mi naměřili 125/75 a otoky podle mě nemám. nevíte čím by to mohlo být?

Může to být způsobeno špatným odběrem moči. Pokud by byl výtok, stačí, že se při močení „spláchne“ a nález je na světě. Mě v tomto případě, když byla bílkovina v moči, vycévkovali a ejhle, moč byla čistá…

• Citovat
  • Upravit
3103
4.1.17 11:44
@Anonymní píše:
Ahoj včera jsem byla v poradně, kde mi z moči zjistili bílkovinu. jsem ve 38tt. tlak mi naměřili 125/75 a otoky podle mě nemám. nevíte čím by to mohlo být?

je důležitá předchozí hygiena před odběrem moči, dojít se osprchovat, osušit a teprve pak odebrat střední proud moči (chvilku čůrat do wc, pak odebrat do zkumavky a zbytek zase dočurat do wc).
Jsem ve 39. tt a párkrát jsem měla bílkovinu v moči a vždy to bylo, když jsem ráno spěchala a nestihla ranní sprchu. Druhý den jsem přinesla moč znovu, už po umytí a vše ok.
Prostě se do té moči spláchne poševní sekret a je tam hned bílkovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí