Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem teď 13tt. V těhotenské poradně už jsem byla asi 5× a ani jednou mi nedělali test na bílkoviny v moči. Zkumavku na moč jsem dostala poprvé až tenhle týden - že jí mám donést až příjdu za 4 týdny. Včera jsem byla u obvodní lékařky a ta mi bílkoviny dělala, vyšlo ji to středně těžce. Říkala že se mám domluvit s gynekologem, že by se to mělo hlídat, že na mě může plod působit toxicky, nebo tak nějak to říkala. Navíc dodala co je to za doktora, že mi to ještě nedělal, takže přemýšlím o změně, nevím jestli to teda pěkně nezanedbal. Minulý týden jsem byla dost nachlazená, ještě teď jsem zahleněná nemůžou být ty bílkoviny z toho? Mám strach aby to neohrozilo miminko. Paní doktorka možná myslí, že to může být preeklampsie, ale u toho je prý vysoký tlak a já mám strašně nízký. Máte někdo zkušenosti?
@Korexada preeklampsie takhle brzy? nejspíš ne. Bude tím nachlazením. Já první moč nesla taky až 16 tt
za problém to nepovažuju… všechny tyhle syndomy jsou většinou až po 30 tt, velmi výjimečně se můžou objevit dřív ![]()
U mě se bílkovina objevila taky až kolem 37 tt a to jsem měla preeklampsii a bohužel jsem musela rodit předčasně.
Nekdo me rikal ze kdyz neni prvni ranni tak ze bilkovina muze byt tim zpusobena
Znaci to jinak zanet
Zavolej gynekologa
V týdnu 18+4tt a teď 20+3tt jsem měla v moči bílkovinu na 1+, jde tomuto nějakým způsobem zamezit, aby se ta bílkovina neobjevovala, nebo to zatím nemám řešit.
![]()
Vzdy jeden krizek a naposledy mi napsali do prukazky STOPA, jak u bilkoviny tak i u cukru. Ted, 32 tt bez bilkovin, jen cukr a vysoky tlak ![]()
Ahoj včera jsem byla v poradně, kde mi z moči zjistili bílkovinu. jsem ve 38tt. tlak mi naměřili 125/75 a otoky podle mě nemám. nevíte čím by to mohlo být?
@Anonymní píše:
Ahoj včera jsem byla v poradně, kde mi z moči zjistili bílkovinu. jsem ve 38tt. tlak mi naměřili 125/75 a otoky podle mě nemám. nevíte čím by to mohlo být?
Může to být způsobeno špatným odběrem moči. Pokud by byl výtok, stačí, že se při močení „spláchne“ a nález je na světě. Mě v tomto případě, když byla bílkovina v moči, vycévkovali a ejhle, moč byla čistá…
@Anonymní píše:
je důležitá předchozí hygiena před odběrem moči, dojít se osprchovat, osušit a teprve pak odebrat střední proud moči (chvilku čůrat do wc, pak odebrat do zkumavky a zbytek zase dočurat do wc).
Jsem ve 39. tt a párkrát jsem měla bílkovinu v moči a vždy to bylo, když jsem ráno spěchala a nestihla ranní sprchu. Druhý den jsem přinesla moč znovu, už po umytí a vše ok.
Prostě se do té moči spláchne poševní sekret a je tam hned bílkovina.