Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, mala ma v puse, na dasnech, na rtech ve vnitr bily povlak…Ma 3 mesice..nevite co to muze byt, muzou ji zacinat rust zuby??… ![]()
To bude moučnivka (soor), zajdi si do lékárny pro nějakej roztok na vytření pusinky a na bradavky (pokud nekojíš pečlivě dezinfikuj a sterilizuj savičky, dudlíky.
Nééé, to mají děti často
Naše malá to měla taky opakovaně…My sme mazaly genciánou, ale od toho se teď upouští…Jenže je to asi jediný fakt účinný
No a pak sem jí to mazat přestala, i když to měla pořád, pže se ta genciána nemá používat dlouhodobě, a zmizelo to nakonec nějak samo…Ani si neuvědomuju, kdy to bylo
Ale když je to hodně rozjetý, může to být pro miminko nepříjemný…Zeptej se kdyžtak pediatra, co na to doporučí
No a pak bacha na y dudlíky a savičky, jak sem psala ![]()
Neboj, není to nebezpečné, má to hodně miminek. ![]()
Dbej teď víc na čistotu lahviček, dudlíků a všeho, co strká do pusinky.
Dřív se na to hodně používala genciánka na vytření pusinky, dneska už od toho někteří upouští. Ale nevím, jaká je náhrada.
Dekuji moc
…Jeste ze jsme vsechny tady pohromade, jak jedna velka rodina
![]()
jojo, moučnivka, na to pomáhá fialka (gentiana) a stačí udělat jen takový křížek při vytření, na horní patro tečku, na spodní a na obě strany, jen takové bodíky(oni to jazykem rozmažou) ![]()
Ona to ma po cele delce vnitrni strany pusinky, trochu na dasne a po vnitrnich stranach tvari…Tak jak to mam osetrit?…
![]()
A na jazýčku ne?
No já sem vždycky namočila do genciány uchošťour a dala jí to trošku pocucat do pusinky ![]()
A bacha, jestli si strká ručičky do pusinky, bude fialový úplně všechno a nejde to vyprat ![]()
genciankou???
Už několik let se ví že gencianka je karcinogenní, úíšou to i na wikině: http://cs.wikipedia.org/…_viole%C5%A5
ano genciánkou, ono se toho napíše
jak říkám, mě primář v porodnici řekl, že stačí jen tečku na horní a spodní patro a na obě strany lící, oni si to rozetřou jazykem sami a tady z toho určo rakovinu nedostane, musela by jí používat hrozně dlouho, já vytírala asi týden a vše O.K.
to by se dneska nesmělo pužívat vůbec nic http://cs.wikipedia.org/wiki/Toxicita
Nám PA na předporodním kurzu říkala, že v lékárně prodávají nějakou vodičku na moučnivku a ta fialka, že už by se používat neměla. Tak se zkus zeptat v lékárně.
Natalie 30 píše:
Ona to ma po cele delce vnitrni strany pusinky, trochu na dasne a po vnitrnich stranach tvari…Tak jak to mam osetrit?…![]()
Ja davala Mycomax, a to je pecka, zabere 100%
..ovsem to je infuzni roztok, co jsme dostali v nemocnici, tim se to potira a bylo to pryc asi za dva dny
Mala to mela sileny, rozlejza se to
hlavne na tvarickach vevnitr ![]()
Nevim, jak se k tomu dostat jinak nez v nemocnici, musela by to asi napsat mudra
Je to cire, ne silene fialove jako gencianka. Jinak jsem jeste slysela, ze se na to na vaticku dava Tantum Verde ![]()