Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
My pijem doma hlavně vodu, ráno čaj. Já spíš lehce nabublinkovanou vodu ze Sodastrimu. Syn je naučený od malička, nemá problém, i do školy nosí prázdnou lahev a natočí si z kohoutku až tam, sladkého pití se napije max. někde na oslavě. Dcera ze začátku trošku zlobila, taky nechtěla pít nic, co nebylo sladké (máme jí v pěstounce),ale zvykla si třeba v létě zjistila, že když je horko, že nahřáté pitíčko ze sluníčka je fakt hnus, takže to pije alespoň hořký čaj a když vidí syna, jak si čepuje obyč. vodu, jde si nalít taky. Poradím Vám fígl
..tedy takhle jsem to dělala já..vzala jsem maličké hrníčky od panenky z kuchyńky a pili jsme s nimi vodu..padal do ní jeden hrníček za druhým. No a nebo prostě vezmu lahev vody sebou ven a prostě nic jiného není. To samé je se zeleninou. Vagon sladkostí, kdyby byli, to by klidně snědla, ale mrkev, okurka..atd Její otázka je „a co máme ještě?“ Říkám „zatím nic, až sníte vitamíny, tak možná ještě něco najdu
“.
@klafina123 píše:
My pijem doma hlavně vodu, ráno čaj. Já spíš lehce nabublinkovanou vodu ze Sodastrimu. Syn je naučený od malička, nemá problém, i do školy nosí prázdnou lahev a natočí si z kohoutku až tam, sladkého pití se napije max. někde na oslavě. Dcera ze začátku trošku zlobila, taky nechtěla pít nic, co nebylo sladké (máme jí v pěstounce),ale zvykla si třeba v létě zjistila, že když je horko, že nahřáté pitíčko ze sluníčka je fakt hnus, takže to pije alespoň hořký čaj a když vidí syna, jak si čepuje obyč. vodu, jde si nalít taky. Poradím Vám fígl..tedy takhle jsem to dělala já..vzala jsem maličké hrníčky od panenky z kuchyńky a pili jsme s nimi vodu..padal do ní jeden hrníček za druhým. No a nebo prostě vezmu lahev vody sebou ven a prostě nic jiného není. To samé je se zeleninou. Vagon sladkostí, kdyby byli, to by klidně snědla, ale mrkev, okurka..atd Její otázka je „a co máme ještě?“ Říkám "zatím nic, až sníte vitamíny, tak možná ještě něco najdu
".
No, nebydlet s rodiči, tak malej taky dodnes neví, co je sladký čaj. Jenže se můžeš snažit jak chceš, když pak jede za nimi nahoru a tam mu děda i přes zákaz dá napít Sprite, Colu atd. ![]()
@pampalin Znám to od mé mámy a to s ní nebydlím. Já s mojí mámou nevycházím snad celý život a i já jsem v jejích očích..no, nějak mě nanapadá slušné slovo
. Přesto, ona je jedinou babičkou dětí. A syn třeba díky svým potrav. alergiím nesmí některá jídla…a? CHodí s babičkou na zmrzlinu, vaří mu jídla masťňárny…,kolikrát kvůli tomu byla scéna. Kupuje ty nejlevnější srág…y sirupy.Ty syn tedy nepije, ale dcera..Kolikrát jsem jí řekla, že jí děti nebudu dávat (ale je sama, táta už zemřel, je mi jí přesto přeze všechno líto),když nedokáže dodržet, to co vyžaduju. Párkrát mi řekla, ať si ty svoje dieťárny vařím a jím sama, ale že děti potřebují taky občas sníst normální jídlo..no, pro mě není žádná radost pořád vymýšlet, co vařit, aby to mohl syn, taky bych raději koupila bůček a udělala knedlo zelo. Jenže ona už jiná nebude. Takže Tě chápu.
@klafina123 No, to co píšeš je sice všechno hezké, ale nijak to neřeší, že dítě málo pije… moje dítko pije vodu bez problémů, akorát prostě vypije za den tak 300ml víc ne… prostě má dost. A když má pít při hře, tak to postě nepije, ale buď pití naznačí nebo se začne chcechtat a vyleje to.
Ano, když někde dostane jupíka apod. tak jednorázově vypije víc, ale jen protože je to něco nového, druhý den už ho nezajímá.