Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@vokishka píše: Více
A to ho i s tím vozíkem nemohlo pár chlapů vynést nebo nějak jistit na té příkré plošině?
Zrovna taková situace mi nepřijde jako neřešitelná bez elektřiny.
Je to divné, nepopírám, že mohla nastat nějaká opravdu výjimečná situace, kdy skutečně musel v té tramvaji zůstat. Ale i provoz na silnici se dá zastavit a vynést vozíčkáře na chodník. Třeba na dvakrát, nejdříve jeho, potom vozík.
@Snopy123 píše: Více
Mamka vystoupila z vlaku kdesi v horní dolní, protože moderní vlak bez klimatizace je jako rakev a asi by tam ve svém věku zkolabovala. Do Prahy vyjela okolo 11, ve 4 mi volala, že už je u bratra, že pro ni dojel. Naštěstí bydlí na okraji Prahy a v tom správném směru. Normálně tam jede něco přes hodinu.
Třeba to někomu pomůže…
https://www.nationalgeographic.cz/…pro-preziti/
Některé tipy nejsou špatné ![]()
@mado @Vodnář-u-Topolu předpokládám, že lidi se prostě sebrali a zmizeli. Kolikrát máš problém s kočárkem. Nehledě na to, že je taky otázka, jakou má diagnozu. Nevím, jakou máte vy zkušenost, ale kluka ze základní školy s dystrofií jsme ve třech nemohli dostat po kočárkovém nájezdu tři schody. Neumím si představit, jak někdo táhne dospělého chlapa mezi dveřma tramvaje, kam se vejdou tak dva lidi vedle sebe. Ono to fakt není tak jednoduchý,.
@Snopy123 píše: Více
Oni už jsou většinou místní. Jejich děti už mezi sebou mluví česky, s rodinou vietnamsky. U nás mají i českou chůvu.
Já si myslím, že v téhle situaci se buď nepřemýšlelo, nebo se to nechtělo řešit. A tak se počkalo na obnovu proudu. I to je v pořádku, i to je řešení. Ale představte si, kdyby ten vagon začal hořet, to by ho měli venku raz dva.
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
jedině, že by ho shodili ze schodů. A samozřejmě hasiči, ti budou mít vybavení na to, tahat těžké předměty. Nějaké popruhy nebo něco.
Jenže pak už by se neřešil případný úraz. Lepší pár zlomenin nebo riziko úrazu hlavy, než uhořet. Ono u některých postižených v podstatě táhneš mokrý pytel s obilím, nemohou ti pomoci jako když neseš normálního člověka.
Jasně, takže na vynesení vozíčkáře z tramvaje jsou potřeba hasiči s popruhy
. Pak už mě fakt nic nepřekvapuje.
kolik vozíčkářů jsi někam přesouval.
Cca jeden rok krát tři vozíčkáři mínus víkendy. Takže to vychází na 987, z toho odečteme zhruba 100 jako proměnlivý koeficient. A máme odhad 887. Ale nepočítal jsem to a nedělal si čárky.
Jo a bylo to v době, kdy slovní spojení bezbariérový přístup tu bylo považováno za vulgarismus.
@Havlova Jo ty vlaky bez klimatizace jsou hnus. Občas máme tu čest, když jede nějaký kterému nefunguje a je to hnus.
@Vodnář-u-Topolu Tak elektrický vozík je fakt těžký. A vozíčkář, který není schopný pohyby sám, může mít nadváhu, atd… nebude nic lehkého.
Jako že jsi nosil sám elektrický vozík jo?
Jak to měl ten řidič udělat sám?
Příspěvek upraven 04.07.25 v 18:55
@mado píše: Více
Přesně. Pána na chvíli přemístit na sedačku, vozík vynést ven a pána přenést.
Ale asi nebyla ochota lidí kolem a řidič sám to zvládnout nemohl.