Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dokáže mi někdo poradit. Nejdou mi posílat přes messenger fotky, videa. Odinstalovala jsem messenger.. nainstalovala znovu… pár fotek, videi poslala a zase nejde.. točí se jen kolečko načítaní. Zkoušela jsem restart mobilu, odinstalovala i facebook i messenger… a zase pár fotek posláno a pak zase nic. O víkendu mi ani nechodili upozornění že mi někdo píše, až jak jsem vlezla do messengru vidím zprávy. Vypla wifi, data.. zapla..
@lucynka25 píše: Více
nechala jsem to na datech.. těch mám moc. a pamět mám dost.. platím si uložiště na google.
@KKK85
Zkusila jsem hodit do AI
Možné příčiny a řešení
1. Výpadek služeb Meta
Celosvětové výpadky: Messenger a další služby Meta (Instagram, Facebook) někdy trpí technickými výpadky, kdy nelze posílat fotky ani videa. V takovém případě je potřeba počkat, až společnost Meta problém opraví.
Kontrola výpadků: Podívejte se na stránky jako Downdetector, kde uživatelé hlásí aktuální problémy s Messengerem.
2. Problémy s internetovým připojením
Slabý nebo nestabilní internet: Messenger potřebuje stabilní a rychlé připojení, jinak může selhávat nahrávání fotek a videí.
Zkuste přepnout mezi Wi-Fi a mobilními daty: Někdy pomůže přepnutí z Wi-Fi na mobilní data nebo naopak.
Restart připojení: Vypněte a zapněte Wi-Fi, mobilní data nebo použijte režim letadlo na několik vteřin.
3. Nastavení aplikace a oprávnění
Aplikace musí mít povolení k ukládání a přístupu k médiím: Zkontrolujte v nastavení telefonu, zda má Messenger všechna potřebná oprávnění.
Povolte Messengeru běh na pozadí: Některé telefony (zejména Samsung) mohou aplikaci uspávat, což vede k nefunkčním notifikacím a problémům s nahráváním fotek.
Notifikace: Ujistěte se, že jsou notifikace v nastavení aplikace povoleny.
4. Technické problémy s aplikací nebo systémem
Aktualizace aplikace: Ujistěte se, že máte nejnovější verzi Messengeru.
Vyčištění cache a dat: Vyčistěte cache a data Messengeru (nastavení → aplikace → Messenger → úložiště → vyčistit cache/data).
Odinstalace a reinstalace: To už jste zkoušela, ale někdy pomůže i úplné smazání dat před reinstalací.
Nedostatek místa na disku: Pokud je na telefonu málo volného místa, aplikace může mít problém s nahráváním médií.
5. Ostatní tipy
Restart telefonu: To jste již zkoušela, ale někdy pomůže i několikrát za sebou.
Kontrola velikosti souboru: Messenger má limit na velikost fotek a videí (max. 25 MB).
Problémy na straně příjemce: Někdy může být problém i na druhé straně (např. příjemce má plné úložiště nebo problém s aplikací).
Shrnutí postupu
Zkontrolujte výpadek služeb Meta (Downdetector).
Zkontrolujte a případně restartujte internetové připojení (Wi-Fi/mobilní data, režim letadlo).
Zkontrolujte nastavení oprávnění a povolení pro Messenger (přístup k médiím, běh na pozadí, notifikace).
Aktualizujte Messenger na nejnovější verzi.
Vyčistěte cache a data Messengeru.
Zkontrolujte volné místo na disku.
Pokud vše selže, počkejte na opravu od Meta nebo kontaktujte podporu.