Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj můžete mi někdo poradit co udělat pro to, aby se můj manžel nebál se mnou opět sexuálně žít, tvrdí že má nějaký blok v sobě od porodu, nevím co s tím dělat a jak to překonat a zvládnout.
Děkuji za rady
MLuvit, mluvit a mluvit. Asi byl u porodu, viď? Citlivější jedinci to špatně snáší. Dej mu trochu čas. Vysvětli mu, že ty jsi pořád stejná, že taky potřebuješ sexík a cítit, že ho ještě přitahuješ. Třeba to pochopí.. hm?
Justy, můj přítel se mnou začal až asi půl roku po porodu … si myslím že k tomu dojde neboj. Ale jinak je určitě dobré si o tom pěkně popovidat ![]()
holky moc děkuji za podporu, manžílek u porodu nebyl, nechtěl a já ho tam taky nechtěla, byl se mnou až cca 10 po porodu kdy už jsem byla očištěná já i malý.
Dokonce jsem ani nebyla nastřižená.
Ahoj, dej mu čas, hodně s ním mluv, trošku ho sváděj a hlavně „neprudit“
, hele každý chlap je po narození miminka trošku přejetý aspoň co vím od kamarádek a můj byl u porodu a prohlásil, že kdybych už druhý nechtěla, že by mě pochopil, takže taky ho porod malinko sebral, ale časem se srovnal a je vše bez problémů
![]()
Ahoj
některý chlapi to prostě hůř snášej. Já ten jejich blok vlastně docela chápu.
V mým okolí (no… tak ňák i u sebe to znam haha) dokonce „život po desáté“ (
) skončil už během těhotenství, a potom začal po porodu až za pár měsíců.
To je uplně O.K. myslim, zkus mluvit a lákat!!! Až se Ti podaří svést, tak pozná, že jsi zas uplně normální .
Myslim že nakonec nevydrží ![]()
A víš co Justy? Zase možná lepší, než kdyby na tebe „skákal“ (promiň ten výraz) tři dny po porodu, kdy by tě pustili z nemocnice.
Taky znam případy! To je snad lepší přemlouvat že „jo“, než přemlouvat že „ne“ ![]()
Ahoj,
to vypada na Madonin komplex - jde o to, ze muz po porodu ve sve zene vidi predevsim matku a nedokaze ji uz znovu vnimat jako milenku. Pry pomaha treba kojit v jine mistnosti, aby te pri tom nevidel. Mluvit o tom, svadet… Do 6 mesicu ditete to ma normalne prejit, jinak je pak dobre zajit za odbornikem. Drzim palce, at je to brzy ok! ![]()
já bych taky hlavně „netlačila na pilu“, u nás to se sexem během těhu bylo bídné (tak všeho všudy 4×) a po porodu taky, já už kolikrát chtěla a manža nee, je pravda, že kdy najít čas a fyzickou sílu, když je člověk z noci nevyspalý… ale postupem času jsme spíš místo sexu se spíš tak mazlili. Ani teď to není jako dřív, když jsme „na tom leželi“ pravidelně, aby se mrňous zadařil
ale určo to chce trochu sváděníčko!!