Blokace peněz kvůli exekuci

Anonymní
27.4.17 15:13

Blokace peněz kvůli exekuci

Dobrý den,

chci se zeptat. Právě jsem zjistila, že mojí mámě strhli z účtu 84 000. Přišel jí email o tom, že zůstatek na účtu je -83 538 kč. Tudíž tam byla v plusu jen něco přes 400kč. V poznámce toho příkazu je: Blokace peněz kvůli exekuci. Vím, že v minulosti už to jednou měla. Asi nějakýchz 18 000. Během týdne to po menších částkách splatila a byla zase v plusu na účtě. Dále ho mohla využívat. Tak se chci zeptat, co to znamená. Ta exekuční společnost si vzala z toho účtu tu škodu. A co ta banka? Jak na to reaguje? To bude čekat než jim to splatí? Jenže ta částka je mnohem vyšší. Tak to asi nebude jen tak. Nebo jí vypoví účet? Děkuji za osvětlení. A zdůvodnovat anonym asi nemusím. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
27.4.17 15:26

Kontokorent? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.17 15:27

Se zajdi zeptat do s mamkou rovnou do banky, jak si to banka představuje, když dá kontokorent, a nemáš k tomu žádnou podepsanou smlouvu. Ani nevíš, jaké budou úroky.
Ale toto se mi nezdá… nenapsala jsi nám tady vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.4.17 15:31

Blokace

To znamená, že veškeré prostředky, které jí od této chvíle přijdou na účet, tak na účtu zůstanou, nebude je moct vybrat. Bude moct vybrat až to, co bude nad výši blokace… v podstatě jakoby každou platbou bude na účet „spořit“ na exekuci. Dále pak může informovat exekutora, že na účtu je již dostatek peněz k uspokojení pohledávky a exekutor si toto od banky vyžádá a následně zruší blokaci - ukončí exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.4.17 15:38

Kontokorent????

Tady se o žádný kontokorent nejedná… to s tím nemá vůbec nic společného… Kontokorent znamená, že banka poskytne prostředky, ale pokud je blokace účtu na základě exekučního příkazu, tak banka účet postaví do mínusu do částky exekuce. Tech 400 korun na účtu stále je, ale již jsou jakoby blokované pro úhradu exekuce. A takhle to bude u všech částek, které na účet přijdou. Když tam bude třeba 85000, tak bude možné již 1000 korun vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
27.4.17 17:32

Kdo by si nechaval posilat penize na zablokovany ucet?! A jak je mozne exekuci strhnout penize, ktere na uctu nejsou? To je blbost.

• Citovat
  • Upravit
101707
27.4.17 17:34

@Myssicka Žádné peníze taky nikdo netrhnul, pouze se to takto přes internet banking hlásí, když je tam blokace s uvedenou požadovanou částkou. A jinak by si je tam posílal třeba ten, kdo chce tu exekuci zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
27.4.17 17:35
@Myssicka píše:
Kdo by si nechaval posilat penize na zablokovany ucet?! A jak je mozne exekuci strhnout penize, ktere na uctu nejsou? To je blbost.

Ale oni nejsou stržené, je to pouze blokace. Přesně jak píše @kristmar
A peníze tam pošle třeba někdo, kdo nestojí o to, aby mu naběhl exekutor do bytu a pozabavoval majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
27.4.17 17:43
@j.a.n.i1 píše:
@Myssicka Žádné peníze taky nikdo netrhnul, pouze se to takto přes internet banking hlásí, když je tam blokace s uvedenou požadovanou částkou. A jinak by si je tam posílal třeba ten, kdo chce tu exekuci zaplatit.
@ivašot. píše:
Ale oni nejsou stržené, je to pouze blokace. Přesně jak píše @kristmar
A peníze tam pošle třeba někdo, kdo nestojí o to, aby mu naběhl exekutor do bytu a pozabavoval majetek.

Aha 8o

• Citovat
  • Upravit
896
27.4.17 19:01

@hudečice no ono jde o to, že máma o tom neví, že já to vím. Lže mi, že nic nemá atd. Takže já víc toho nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
27.4.17 19:02

@kristmar @ivašot. Děkuji za vysvětlení. Já si právě říkala, proč ty exekutoři rovnou nechodí oblepit věci. Takže oni to udělají nejdříve takhle. A když nevidí, že to ten dotyčný splácí, tak vlítnou do bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
27.4.17 19:03

Hm a mám po anonymu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
27.4.17 19:31

Vymáhání pohledávky

Exekutor má několik možností, jak pohledávku vymoci. Může to udělat exekucí na mzdu, na účet, obstavením majetku… je jen a jen na něm co zvolí a dokonce snad může udělat všechny takové kroky najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
27.4.17 19:54

Je to tak ucet je blokovan. Pokud by tam mati mela treba 40 nasetreno a 80byla exekuce tak bude v minusu jen 40 tis. Vetsinou se to dela kdyz dluznik nereaguje na vyzvy nesplaci a s exekutorem se nijak nedomluvi. Soudne pak obstavi ucet a cekaji jak se k tomu dotycny postavi. Pokud udelaji nejakiu dohodu o splatkach pak ucet uvolni a dokud budou chodit splatky ok. Kdyz prestane platit tak znovu obstavi. Jinak pokud tam prijde jakakoliv hotovost pada do exekuce a nikdo z ni nic neuvidi.
Dulezite je aby pokud zacne dluznik splacet tak splatky sly na ten prvotni dluh a ne jen na uroky. Pac dalsi nove uroky se odviji od vyse zakl. dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel