Bohemia Energy - firma na průplesk mezi dveřmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7805
15.12.11 19:48

ahojky,

taky mám u nich plyn a elektřinu.Nestihla jsem vypovědět smlouvu,tak u nich musím být další 2 roky.Jsou to hrozný svi.ě.V zimě mi poslali nedoplatek 19tisíc,tak jsem to reklamovala.Naštěstí mi to uznali,ale opravnou fakturu nevystavili.Jsem zvědavá na vyúčtování v březnu.Taky by mě zajímalo jak od nich odejít.Jo a sankce je 2500 za plyn a 2500 za elektřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
15.12.11 20:06
kacudka píše:
ahojky,taky mám u nich plyn a elektřinu.Nestihla jsem vypovědět smlouvu,tak u nich musím být další 2 roky.Jsou to hrozný svi.ě.V zimě mi poslali nedoplatek 19tisíc,tak jsem to reklamovala.Naštěstí mi to uznali,ale opravnou fakturu nevystavili.Jsem zvědavá na vyúčtování v březnu.Taky by mě zajímalo jak od nich odejít.Jo a sankce je 2500 za plyn a 2500 za elektřinu.

a z jakého důvodu jsi to reklamovala? No já jsem docela v háji jeslti to zaplatím - A nemám z čeho B - jestli to zaplatím po novém roce bude to s penálema a nebude ani na jídlo C - už mi posílá upomínku, ale že se dožaduju vyúčtování, to jsem ji musela několikrát seřvat a trvat na tom, že to chci vidět :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
15.12.11 20:07

Jinak podmínky přečtu, zkusím vypovědět, že nesouhlasím s něma a ceníkem a Jendovi jsem napsala, děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
15.12.11 21:07

nezdála se nám ta vysoká spotřeba.Loni nám 15000 vraceli a teď při stejných zálohách jsme měli 19000 doplácet.Se nám to zdálo jako blbost.Psal to za nás manželův bratrance,který dělá u firmy která prodává kotle.Napsal jim že máme vadný plynoměr.No plynoměr vyměnili,tak jsem zvědavá co nás čeká v březnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
15.12.11 21:41

a co jste prosím napsali důvod reklamace? ten kotel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
15.12.11 22:14
nikita066 píše:
a co jste prosím napsali důvod reklamace? ten kotel?

vadný plynoměr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11Jířa
8.1.12 19:35

Pá pá Bohemko

Hledal jsem v e-miminu vlákno spokojených zákazníků. Namísto toho jsem našel druhé vlákno nespokojených zákaznků. To první se jmenuje"zkušenosti s Bohemia energy". Řádí tam Jenda, šíří osvětu, má suprový kalkulátor a situaci sleduje. Pro ty, kteří by chtěli vzít od BEe roha mám dvě zprávy, dobrou a špatnou.
Nejdříve špatná : Mají nové Všeobecné obchodní podmínky a pokutička za předčaasný odchod se velmi zvedla. Ta dobrá zpráva : od 1.11.2011 zvedli ceny plynu a proto lze bez sankcí odstoupit od smlouvy na plyn podle zák.211/2011 Sb § 11a), odst 3 a 4, máte na to necelé tři měsíce. Bližší hledejte na www.energy.php5.cz.

• Citovat
  • Upravit
19800
11.1.12 20:11

Ne vypovědět! Odstoupit od smlouvy z důvodu nesouhlasu se zdražením!

Dali Vám o změně ceníku platné k 1.1.2012 adresně vědět nejpozději 30 dní před účinností? Jestli ne, tak máte ze zákona právo odstoupit ještě 3 měsíce účinnosti. Jestli vám to dali vědět 30 dnů před účinností, tak jste to holt prošvihla (pak máte lhůtu 10 dnů před účinností).

Přečtěte si Energetický zákon, §11a: http://www.eru.cz/…ny/EZ_UZ.pdf

a výkladové stanovisko ERU k adresnosti sdělení o změně ceníku: http://www.eru.cz/…articles.php?…

Odstoupení ZÁSADNĚ pište doporučeným dopisem, předtím si ale sjednejte nového dodavatele (třeba Elimon, 3E je nejlevnější, ale chce to trochu hlídat, abyste se nedostala do průšvihu). Neb se domluvte s novým dodavatelem, že za vás to odstoupení vyřídí.

Ale pozor: Zaprvé musíte pozitivně vědět, že vám nedali adresně (doporučeným dopisem, e-mailem s potvrzenímpřečtení, SMS) vědět o zdražení nejpozději 30 dnů předem, zadruhé to musí být odstoupení z tohoto (zákonného) důvodu, ne výpověď!

Odstoupení z tohoto důvodu je ze zákona bezplatné, ale prostudujte si pečlivě ten paragraf 11a!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19800
11.1.12 20:15

11Jířa 3 měsíce od zdražení nebo změny obchodních podmínek, ale POZOR! Pokud o tom nedali adresně vědět 30 dnů před účinností ceníku nebo obchodních podmínek!!!
To nemohu vědět, protože u nich nejsem. Ale jestli prokáží, že to poslali doporučeným dopisem na Nikitinu poslední známou adresu, tak má Nikita smůlu - reaguje pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DISCO81
28.7.12 11:29

Pomůže to ?

Obrať se na ERÚ(Energetický regulační úřad, též jsem to udělal a věřím(a doufám!!!)že mi pomůžou. Bohemia má „vynikající " všeobecné obchodní podmínky, na štěstí jsem stačil 1/2 roku před vypršením smlouvy tuto zrušit. Teď se s nimi "přetahuji“ o 5.000,– nedoplatku, přesto že mi nevrátili 3.500,– přeplatku v květnu 2011.Petr

• Citovat
  • Upravit
DISCO81
28.7.12 11:34

Naprostý souhlas...

Opravdu jsou to darebáci, kteří nemají obdoby.(Bohemia)Celý postup tahanice postupuji ERÚ-snad to pomůže. Podrobnosti popisuji jinde.Petr

• Citovat
  • Upravit
3
10.12.13 12:00

Odstoupení od smlouvy s Bohemia Energy

Odstoupení od smlouvy s Bohemia Energy entity s. r. o., Na Poříčí 24-26, 110 00 Praha 1

Všem nespokojeným zákazníkům společnosti Bohemia Energy posílám následující sdělení.
Vzhledem ke stovkám a možná tisícům negativních ohlasů na jednání společnosti Bohemia Energy entity s. r. o. a jejích zástupců uvádím možnost jak, patrně bez jakýchkoli sankcí, odstoupit v těchto dnech (začátek prosince 2013) od smlouvy na dodávky elektřiny s touto firmou.
Společnost zveřejnila na svých internetových stránkách nové ceníky elektřiny pro rok 2014, platné od 1.1.2014. Nyní máme jedinečnou možnost v souladu s Všeobecnými podmínkami (bod 6. Ostatních ujednání) odstoupit od smlouvy.

Stačí odeslat dopis dále uvedeného znění *) - doporučeně!!! a nejpozději do 20. prosince 2013!!! Dopis by měla podepsat oprávněná osoba, nejlépe ta, která smlouvu uzavřela. (Je sice možné tímto úkonem pověřit vašeho příštího dodavatele, ale telefonistky na zákaznických linkách netuší oč kráčí.) S největší pravděpodobností tuto šanci budete mít ještě jednou, a to při změně tzv. Všeobecných podmínek vyvolané novým občanským zákoníkem, ale opět bych na tuto možnost nespoléhala.
Tuto informaci dále sdělte případným dalším zájemcům.

ing. Králíková

*)
Bohemia Energy entity s. r. o.
Na Poříčí 24-26
110 00 Praha 1

S odvoláním na nový ceník elektřiny, platný od 1.1. 2014, odstupuji tímto ve smyslu Všeobecných podmínek společnosti Bohemia Entity energy s. r. o. od smlouvy na dodávku elektřiny.

podpis:…
datum:…

adresa:…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19800
11.12.13 09:53

@kralikova S odvoláním na nový ceník můžete ovšem odstoupit od smlouvy pouze v případě zdražení dodávek, a to s uvedením zdražení dodávek jako důvodu odstoupení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
13.12.13 13:51

Obchodní zástupci BE

Dobrý den,
mě nachytali teď v pondělí 9.12.2013. Nejdřív se představili, že jsou od EONu a chtějí mi vysvětlit chybu ve vyúčtování, které mi přišlo, když už byly v bytě, vypadlo z nich, že jsou od BE, ale opět lhali a tvrdili mi, že EON končí s rakouskou firmou, která se jim stará o distribuci a vyúčtování elektřiny a přecházíme k BE. Smlouvu jsem podepsala a druhý den okamžitě zrušila, když jsem zjistila, že to byla jedna lež za druhou. Jsou to podvodníci a příště je okamžitě vyrazím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
14.12.13 12:47

@kralikova a když u nich mám i plyn, můžu zrušit i plyn nebo musím pokračovat? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný