Jsem bezradná - finanční situace

Anonymní
13.12.11 16:10

jsem bezradná - finanční situace

Ahoj holky,
já už fakt nevím z které do které, dneska mi přišla mateřská a poplatila jsem co jsem musela - byt, elektřina, plyn, televize a v peněžence mám 1500 na celý měsíc. S partnerem nežiju, platí alimenty - ale z těch se pokryje splátka úvěru - který nelze snížit, vymazat ani nic s ním dělat. Mám syna - rok - který potřebuje něco jíst, něco pít, něco na sebe a nějakou kosmetiku a pleny. A já už fakt nevím z které do které. Sociálky mám oběhané horem spodem a jelikož ex v posledním čtvrtletí zplácel alimenty, které dlužil, tak nemáme na nic nárok. Ale já fakt nevím jak žít. Jsem nemocná - alergie na lepek. Vše je drahé jak … Malý je částečně na bezlepkové dietě a já se snažím a snažím a dopadává to tak, že já jím jednou denně nějaký blaf a už jsem i psych. i fyz. i zdravotně na dně a malému se snažím vše dát, ale už fakt nevím, kde na to brát. Práce v okolí 0 :zed: úklid taky ne a to se mi ani nevyplatí, protože to co bych dostala, by mi stáhli ze sociálky. A to od 1.1. nám maj o 1tis zvedat nájem. Já už si to půjdu fakt hodit, protože jinak nevím :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2976
13.12.11 16:14

Neuvádíš výši výživného, ale pokud má malý bezlepkovou dietu, zkus požádat o zvýšení.
Nemohl by Ti někdo pomoci? rodiče, sourozenci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.12.11 16:16

zkus požádat o zvyšení :palec: ,ale nepíšeš kolik Kč máš celkem?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 16:16

Pomoct mi nemá kdo, rodiče mě odsoudili za to, že jsem sama a nebojovala jsem, aby se mnou zůstal - ale důvody byly dost pádné pro rozchod - ženské, prachy - karban …
Ex je bez práce - dělá na černo - jednou tam a podruhé jinde, takže zvýšit nehrozí. Platí 1500Kč/m

• Citovat
  • Upravit
2803
13.12.11 16:18

Uf uf. Tohle by chtělo finančního poradce…psychologa ! Je to hrozný, ale vždycky se najde nějaké východisko.
Menší byt, najít si práci nebo přivýdělek, přestěhovat se do jiného města, kde práci seženeš, byt na čas pronajmout a přestěhovat se k rodičům, pronajmout místnost v bytě… nevím, kde a jak bydlíš, jakou máš půjčku, kolik máš celkem měsíčně…
Držím palce ať to zvládneš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
13.12.11 16:22
Anonymní píše:
Pomoct mi nemá kdo, rodiče mě odsoudili za to, že jsem sama a nebojovala jsem, aby se mnou zůstal - ale důvody byly dost pádné pro rozchod - ženské, prachy - karban …
Ex je bez práce - dělá na černo - jednou tam a podruhé jinde, takže zvýšit nehrozí. Platí 1500Kč/m

To že je bez práce, je jeho problém. Platit musí. Zkus návrh na zvýšení výživného, dítě potřebuje speciální stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.12.11 16:24

Je taky důležitý, jak máš s ex vztahy. Pokud máte dobrý vztah, nejde se s ním domluvit, aby ti na dítě dával o něco málo více? Kdybys za rodičema přišla, že máš velké problémy, tak by ti přece jen nepomohli? Kdybys někde jinde našla nějakou práci, nešlo by pouvažovat o přestěhování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.12.11 16:27

A příspěvěk na bydlení dostáváš ? Ten je jediný celkem slušný. Jinak asi nezbyde nic jiného, než najít bydlení v nějaké levnější lokalitě nebo se nastěhovat než půjdeš do práce k rodičům kdyby to šlo :? :hug: :hug:

Edit : Aha teď jsem dočetla, že k rodičům to nejde. Jak velký máš byt ? Co kdyby sis našla „spolubydlu“ ?

Příspěvek upraven 13.12.11 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 16:27

Mám 7600 mateřskou, 1500 alimenty na malého + 400 na sebe - ale to jde rovnou na poplatky kontokorentu a účtu a věru. 1300 na bydlení od sociálky - na nic jiného nemám nárok. Přídavek na dítě mám ve schvalovací lhůtě a jsem bez něj už 3měsíc :zed: .
A výlohy 5tis na bydlení a poplatky a tento měsíc jsem doplatila 1500 úvěr který zkončil - na výbavičku pro malého. A 1500 mám úvěr u ČSOB, který je snížený z 4200 - takže víc už mi nesníží a mám ho už dlouho a bylo to na vybavení městského bytu - chybí mi doplatit 50tis z celkových 200tis. A tento měsíc jsem měla ještě od matky půjčené 1tis - koupila jsem v akci malému sunar z netu - vrátila jsem ji to - dál mi to nepůjčí - moje situace ji nezájímá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.11 16:31

Ex - rozumně se domluvit nehrozí - minulý týden jsem ho prosila, jestli by poslal alimenty o měsíc dřív, že potřebuju zaplatit malému sunar - ani se se mnou nebavil, platí k 15. tak taky tak pošle :zed:
Přestěhovat se k rodičům nehrozí - špatné vztahy.
Menší byt? Zháněla jsem a 1+1 mi nabízeli za 6tis se vším :zed:
Pronajmout pokoj/byt - nehrozí, je tady normální a malinká místnost a je to městský a já sjem měla problém i když jsem tady kdysi chtěla dát trvalko kámošce a měla na to 10povolení :cert:

• Citovat
  • Upravit
Izz
13.12.11 16:35

Hm, hm…a to jsem si řikala, jak jsme na to my špatně. Tady je problém v tom, že sis nadělala dluhy…ona malá splátka k malý splátce a je to najednou dost. Já třeba vim, že musim jít na dvouletou mateřskou, abych pokryla v případě nouze z těch 11tis to nutný, co se musí zaplatit. 7600 by mi nestačilo ani omylem…

Takže neporadim, jen je mi to líto a ať to brzo skončí.

• Citovat
  • Upravit
8566
13.12.11 16:35
Anonymní píše:
Mám 7600 mateřskou, 1500 alimenty na malého + 400 na sebe - ale to jde rovnou na poplatky kontokorentu a účtu a věru. 1300 na bydlení od sociálky - na nic jiného nemám nárok. Přídavek na dítě mám ve schvalovací lhůtě a jsem bez něj už 3měsíc :zed: .
A výlohy 5tis na bydlení a poplatky a tento měsíc jsem doplatila 1500 úvěr který zkončil - na výbavičku pro malého. A 1500 mám úvěr u ČSOB, který je snížený z 4200 - takže víc už mi nesníží a mám ho už dlouho a bylo to na vybavení městského bytu - chybí mi doplatit 50tis z celkových 200tis. A tento měsíc jsem měla ještě od matky půjčené 1tis - koupila jsem v akci malému sunar z netu - vrátila jsem ji to - dál mi to nepůjčí - moje situace ji nezájímá.

hm.. :think: Celková částka, kterou bereš je celkem dost. Po zaplacení bydlení by Ti zbylo ještě 6 tisíc pro Vás dva na jídlo kdyby si nespácela půjčky. Sociálka žádné půjčky nebere v potaz, takže více už Ti asi fakt nepřidají.. :think: Nevím co to je za vybavení za těch 200 tisíc, ale jestli si fakt v takové nouzi, nešlo by něco z toho prodat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 16:44

Teda to je mi moc líto :hug: Musí to být hrozné, být sama s malým dítětem a ještě když ti nikdo nepomůže, když se ani na ty rodiče nemůžeš obrátit. To jim nevadí že nemáte peníze a že malý musí taky něco jíst?
Teda já si to neumím ani představit protože mám manžela který má slušný plat tak peníze nemusíme řešit. Ale kdybych byla sama s dítětem tak bych asi na tom byla podobně. :(

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
13.12.11 16:46

Zakladatelko, no tak peněz máš dost, to spousta holek ani nemá, problém jsou ty půjčky, nechápu vybavení bytu za 200 a půjčku na výbavičku pro malého, tohle všechno se dá koupit z normálních peněz co člověk má, ale holt nemá všechno in.

• Citovat
  • Upravit
2711
13.12.11 16:54

tak to je mazec, je mi tě vážně líto! Zkus ještě jednou ty rodiče, přeci čas by mohl některé hroty obrousit ne? Je to přeci tvoje matka, jak tě může tak odstrčit???? A nebo co jeho rodiče ti by ti malinko třeba pětistovkou nepomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný