Jsem bezradná - finanční situace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1993
13.12.11 21:39

Když někdo doučuje,nikde to nepřiznává,to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
13.12.11 21:40

Tak to jo, to je jasné. No zkus tu matiku, o tu by mohl být zájem.
Samozřejmě mě napadlo změnit bydliště na jiný kraj, jenže to ani nenavrhuji, protože máš zase jistě v místě kamarádky.
Přeju ti hodně síly ať to zvládneš. Jistě to není jednoduchá situace, ale věř, za pár let na ni budeš vzpomínat.

Příspěvek upraven 14.12.11 v 06:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.12.11 21:42
katcha83 píše:

Na výuku ale klidně můžeš mít živnostenský list. Já tedy učila angličtinu a ruštinu pro firmu, ale i doma a příjmy jsem přiznávala všechny. Ono se to i vyplatí, protože pokud je anonymní na rodičáku, tak si to dá na vedlejšák a ještě dostane po odevzdání daňového přiznání pěknou sumu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.12.11 21:43

Sociální a zdravotní by platila z příjmu, takže by sociální platit nejspíš nemusela vůbec a zdravotní minimální. Ta úleva na jedno dítě je něco přes deset tisíc. Jo a jestli má ekonomku, tak by si tyhle věci dělala sama. Já si vždycky musela zaplatit účetní, protože to bylo na mě teda moc.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
13.12.11 21:45
eva valoi píše:
katcha83 píše:
Na výuku ale klidně můžeš mít živnostenský list. Já tedy učila angličtinu a ruštinu pro firmu, ale i doma a příjmy jsem přiznávala všechny. Ono se to i vyplatí, protože pokud je anonymní na rodičáku, tak si to dá na vedlejšák a ještě dostane po odevzdání daňového přiznání pěknou sumu peněz.

Tak to nevím,ale živnosťák stojí tisícovku,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.12.11 21:53
katcha83 píše:
eva valoi píše:
katcha83 píše:
Na výuku ale klidně můžeš mít živnostenský list. Já tedy učila angličtinu a ruštinu pro firmu, ale i doma a příjmy jsem přiznávala všechny. Ono se to i vyplatí, protože pokud je anonymní na rodičáku, tak si to dá na vedlejšák a ještě dostane po odevzdání daňového přiznání pěknou sumu peněz.
Tak to nevím,ale živnosťák stojí tisícovku,ne?

Jj, tak kdyby se jí kšeft rozjel, tak by se jí to ale určo vyplatilo. A působí to i lépe, když to nedělá na černo. Kromě toho u samoživitelky na mateřské se to opravdu vyplatí, protože si může uplatnit nárok na dańovou úlevu. A tu, jako osvč, dostává najednou po podání daňového přiznání. je to něco přes deset tisíc na jedno dítě, ale výdělek musí nějaký být. Naposledy to byl šestinásobek minimální mzdy za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.12.11 21:53

s daní z příjmů by neměl být problém, ale mohla by ztratit nárok na příspěvek na bydlení a to už by se nevyplatilo… Živnosťák by význam měl, kdyby se tomu pak opravdu věnovala trochu soustavněji, takhle nahodile je to víc práce než užitku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.12.11 21:56
wobludečka píše:
s daní z příjmů by neměl být problém, ale mohla by ztratit nárok na příspěvek na bydlení a to už by se nevyplatilo… Živnosťák by význam měl, kdyby se tomu pak opravdu věnovala trochu soustavněji, takhle nahodile je to víc práce než užitku…

Určitě, ale nárok na příspěvek na bydlení by neztratila, pokud by vydělala dejme tomu ten šestinásobek minimální mzdy za rok. Protože by furt nedosáhla ani na životní minimum. To by musela sakra vydělávat, ale to už by pak zase ten příspěvek na bydlení nepotřebovala.
Jinak já neříkám, že si má hned zítra běžet založit žl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.12.11 22:01
eva valoi píše:
wobludečka píše:
Určitě, ale nárok na příspěvek na bydlení by neztratila, pokud by vydělala dejme tomu ten šestinásobek minimální mzdy za rok. Protože by furt nedosáhla ani na životní minimum. To by musela sakra vydělávat, ale to už by pak zase ten příspěvek na bydlení nepotřebovala.
Jinak já neříkám, že si má hned zítra běžet založit žl.

jasňačka :palec: já taky nevím, jestli by to ten příspěvek na bydlení ohrozilo nebo ne, prostě to chce tužku, papír a kalkulačku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 22:06

holky myšlenka je to pěkná, ale tady nějak poptávka nevím, ty pc tady každopádně nejede. No zkusím a pokud se to rozjede. O odečtu na dítě vím

• Citovat
  • Upravit
14809
13.12.11 22:06
wobludečka píše:
eva valoi píše:
wobludečka píše:
Jinak já neříkám, že si má hned zítra běžet založit žl.
jasňačka :palec: já taky nevím, jestli by to ten příspěvek na bydlení ohrozilo nebo ne, prostě to chce tužku, papír a kalkulačku…

Stačí zadat na internetu
http://www.mesec.cz/…i-priplatek/
Tady jsou všechny možné kalkulačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
13.12.11 22:43

Milá anonymní,je mi moc líto co prožíváš a zrovna teď před vánocemi :hug: Pošli mi SZ,ráda bych ti pomohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.12.11 07:25

Premyslela jsem nad tím včera cely večer, je mi tě moc líto, chtěla bych ti taky pomoct, alespoň dárkem pro malého, pošli SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
14.12.11 09:19

jestli jsem dobře četla, tak jsi byla letos na mateřské, takže jsi teoreticky mohla čerpat i dovolenou a platit daně, takže si klidně můžeš dát za tento rok daňové přiznání a odečíst si prcka, z toho by určitě nějaká kačka byla, sice je to tak až za tři měsíce a momentálně to nic neřeší,ale nějaké přilepšení to být může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.11 13:20
Aja27 píše:
jestli jsem dobře četla, tak jsi byla letos na mateřské, takže jsi teoreticky mohla čerpat i dovolenou a platit daně, takže si klidně můžeš dát za tento rok daňové přiznání a odečíst si prcka, z toho by určitě nějaká kačka byla, sice je to tak až za tři měsíce a momentálně to nic neřeší,ale nějaké přilepšení to být může

no bohužel takhle myšlenka neklapne. Před mateřskou jsem dělala, ale ve 3měsíci jsem musela chtě nechtě nastoupit na rizikové těhotenství (minimální čípek, nízky tlak - kolabovala jsem) a smlouva mi končila, kdylž jsem byla ve 4měsíci těhu, takže mi ji neprodloužili

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný