Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj - dneska vážně, ale stejně je to téma spíš k smíchu…
Sedím si tak a koukám na telku a najednou po podlaze běží myš
Jak mě zmerčila, schovala se - kam, to netuším…
Máme starý opravený domeček, stoletou prkennou podlahu v přízemí (a co je pod prkny netuším, dům nemá sklep), také každý den s chutí větrám, otevřu dokořán dveře na zahradu a jdu na nějakou dobu pryč - to taky mohla vběhnout domů…
Kocouři jsou kastrovaní a líní, na ty tedy nespoléhám… Pes je hodný a úplně blbý (sice Jack Russel Teriér, ale
), počítám, že ani on nám nebude k ničemu a děti myš nechytí.
Vzhledem k dětem, zvířatům a vůbec, jed nikam prostě dávat nebudu…
Myší bobky doma nemáme, tedy teď je začnu hledat - prostě já teď fakt nevím, co dělat. Myší se neštítím, ale z téhle myšky doma nijak nejásám… Kde se vlastně kupují pastičky na myši? A co s chycenou myší? Uvažuji, že zítra zavřu přes den kocoury v obýváku, ale počítám, že ti budou spát a myšky nechytí…
Poradíte?
L.
Tak my honili myšku v obýváku vloni.A co teda zaručeně pomohlo,dát pastičku za gauč,tak aby tam děti nedostaly a dali jsme tam kousek tatranky.A chytla se do rána.I rodiče v baráku je takhle chytnou vždycky
Náš kocour by ji nechytl ani kdyby seděla u něj ![]()
Být tebou tak dojdu pro pastičku někam do domácích potřeb…Určo ti tam vběhla oknem, blíží se zima, tak se snaží dostat domů ![]()
Jo a chycenou myš manžel vynese někam do trávy,ale kde kupoval ty pastičky to nevím.
Ahoj, naši vždycky chytli myš do pastičky,byla to taková klícka, vždycky se osvedčila.Potom myš vyprovodili ven.Jinak se to kupuje třeba v Baumaxu, Obi atd…Lovu zdar ![]()
Děsí mě co je pod podlahou… Chystáme se podlahu opravit, vyměnit nějaká prkna… Na první pohled je krásná, úžasná, ale na druhý a další pohled dosluhuje..
Nezávidím
U našich v domku jsme měli myši taky, pastičky nepomohli, pomohl až kocour, musel si nachytat myši aby neměl hlad ![]()
Pastičky koupíš tady třeba
http://pasti.cz/…i-na-mysi-1/
a myslím že v každém železářství je mají. U kamarádky jsem viděla i takovou plastovou krabičku, říkala, že se myši nemusí vůbec dotknout. Házela je do popelnice.
Lesi
, ne, promiň ![]()
Pasti jsem koupila v železářství a chlap mi tvrdí, že je mají i v Baumaxu apod.
Dej jim tam ořech.
Jinak zkus psa, my ač máme blbého labrouše, tak myši chytne, ale je teda fakt, že mu ji musím tak trochu ukázat
, naposledy ji chytil v bedně, co jsem měla ořechy, neměla holka šanci, myš byla chycena a následně zpopelněna v kotli.
Tak ať se jí bro zbavíte ![]()
Pastičku koupím zítra v OBI nebo v Hornbachu nebo v Baublbu. Do háje, nekoupím, to nestihnu… No, stihnu se stavit v malém železářství.
Existuje na myši takový ultrazvukový přístroj (krabička) buď do el. nebo na baterky. Vlny ultrazvuku myši nesnesou, ale lidi to neslyší. Tak můžeš zkusit. Hodně štěstí! Kupuje se taky v domácích potřebách. ![]()
Afrodité píše:
Existuje na myši takový ultrazvukový přístroj (krabička) buď do el. nebo na baterky. Vlny ultrazvuku myši nesnesou, ale lidi to neslyší. Tak můžeš zkusit. Hodně štěstí! Kupuje se taky v domácích potřebách.
Nezcvokne z těch ultravln pes nebo kocouři.
my měli myš ve špajzu, koupily jsme plastovou zaklapovací past, dali tam vlašský ořech a taky do rána se chytla.Jo ještě máme v zásobě asi 4 pasti, stojí kolem 20kč teda tuším
![]()
Příspěvek upraven 12.12.11 v 21:33
Ahoj, bydlím taky ve starším domě, a s myškama to docela dobře znám
Ze začátku jsem měla hrůzu jít spát ( jsem z paneláku)…postupem času jsem si na to tak nějak zvykla a děti se bály jít taky spát, že prý v noci myška"škrábe" a „hrabe“ a že se toho bojí atd…(já to neslyším, jsem sluchově postižená)
Vyřešily jsme to takhle, že jsme daly malé pastičky za nábytek, náš kocour a pes, jak píšeš, jsou taky líní
a nehodlají se něčím takovým zabývat…Otravu máme hluboko za nábytkem, tam malá nedosáhne ani náhodou…hlídám to a koukám denně, kde co je…např. ztěsně za skříní, kde normálně ani ruku nedáme atd…jak se ta myš nadlábne jedu, zpravidla sama vyleze a exne si někde na podlaze … vím, není to zrovna hezký pohled, ale co nám zbývá, postupně dáváme barák do pořádku a ty dřevěné podlahy místnost po místnosti zabetonováváme- dřevěné podlahy dáváme postupně pryč a myši už se neukazujou…např, tedkom v létě jsme zabetonovali podlahu v kuchyni, tam se obvykle ukazovaly myšky nejvíc( sporák, a okolí)…Nakup malé pastičky a dej kousek sýra či salámu a chytejte takto …ale ten „jed“ také není špatný(někam daleko za nábytek, kde víš, že ti děti na to nedosáhnou- na to opravdu velikánský pozor!!!!)…A zkuste to vyřešit zabetonováním podlah- my našli po vytrhnutí starých parket dokonce myší hnízda
.....A jak najdeš uhynulou myš? Vezmi lopatku , naber na to a vyhoď do popelnice. Past na myšky stojí asi tak 16-20 KČ jedna- nevím jak u vás
Hodně štěstí a ať se myšky vystěhujou nadobro ![]()
mně osobně vadí myš v pastičce, i se klasických pastiček bojím, zvlášť když jsou v domě děti a zvířata. Nám se osvědčily takové klícky, vypadají jak cedník, dole mají dno a nahoře díru, která se zužuje - myš se protáhne dovnitř, ale ven už ne. Pak ji stačí odnést někam hodně daleko
A zabírá na ně salám, sýr, sladkosti… a nejvíc prý něco posypat vanilkovým cukrem
Vanesanka píše:
A jak najdeš uhynulou myš? Vezmi lopatku , naber na to a vyhoď do popelnice. Past na myšky stojí asi tak 16-20 KČ jedna- nevím jak u vásHodně štěstí a ať se myšky vystěhujou nadobro
V likvidaci uhynulých myší mám praxi - kocouři zamlada lovili, leč nejedli…