Myš v obýváku - jak ji vyhnat?

9867
12.12.11 21:18

Myš v obýváku... Do háje, jak ji vyhnat?

Ahoj - dneska vážně, ale stejně je to téma spíš k smíchu…

Sedím si tak a koukám na telku a najednou po podlaze běží myš :o Jak mě zmerčila, schovala se - kam, to netuším…
Máme starý opravený domeček, stoletou prkennou podlahu v přízemí (a co je pod prkny netuším, dům nemá sklep), také každý den s chutí větrám, otevřu dokořán dveře na zahradu a jdu na nějakou dobu pryč - to taky mohla vběhnout domů…

Kocouři jsou kastrovaní a líní, na ty tedy nespoléhám… Pes je hodný a úplně blbý (sice Jack Russel Teriér, ale :nevim: ), počítám, že ani on nám nebude k ničemu a děti myš nechytí.

Vzhledem k dětem, zvířatům a vůbec, jed nikam prostě dávat nebudu…

Myší bobky doma nemáme, tedy teď je začnu hledat - prostě já teď fakt nevím, co dělat. Myší se neštítím, ale z téhle myšky doma nijak nejásám… Kde se vlastně kupují pastičky na myši? A co s chycenou myší? Uvažuji, že zítra zavřu přes den kocoury v obýváku, ale počítám, že ti budou spát a myšky nechytí…

Poradíte?
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
12.12.11 21:23

Tak my honili myšku v obýváku vloni.A co teda zaručeně pomohlo,dát pastičku za gauč,tak aby tam děti nedostaly a dali jsme tam kousek tatranky.A chytla se do rána.I rodiče v baráku je takhle chytnou vždycky :D Náš kocour by ji nechytl ani kdyby seděla u něj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
12.12.11 21:24

Být tebou tak dojdu pro pastičku někam do domácích potřeb…Určo ti tam vběhla oknem, blíží se zima, tak se snaží dostat domů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
12.12.11 21:24

Jo a chycenou myš manžel vynese někam do trávy,ale kde kupoval ty pastičky to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
12.12.11 21:25

Ahoj, naši vždycky chytli myš do pastičky,byla to taková klícka, vždycky se osvedčila.Potom myš vyprovodili ven.Jinak se to kupuje třeba v Baumaxu, Obi atd…Lovu zdar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.12.11 21:26

Děsí mě co je pod podlahou… Chystáme se podlahu opravit, vyměnit nějaká prkna… Na první pohled je krásná, úžasná, ale na druhý a další pohled dosluhuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
12.12.11 21:26

Nezávidím :D U našich v domku jsme měli myši taky, pastičky nepomohli, pomohl až kocour, musel si nachytat myši aby neměl hlad :mrgreen:
Pastičky koupíš tady třeba
http://pasti.cz/…i-na-mysi-1/
a myslím že v každém železářství je mají. U kamarádky jsem viděla i takovou plastovou krabičku, říkala, že se myši nemusí vůbec dotknout. Házela je do popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
12.12.11 21:27

Lesi :mrgreen: , ne, promiň :hug:
Pasti jsem koupila v železářství a chlap mi tvrdí, že je mají i v Baumaxu apod.
Dej jim tam ořech.
Jinak zkus psa, my ač máme blbého labrouše, tak myši chytne, ale je teda fakt, že mu ji musím tak trochu ukázat :think: , naposledy ji chytil v bedně, co jsem měla ořechy, neměla holka šanci, myš byla chycena a následně zpopelněna v kotli.
Tak ať se jí bro zbavíte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.12.11 21:27

Pastičku koupím zítra v OBI nebo v Hornbachu nebo v Baublbu. Do háje, nekoupím, to nestihnu… No, stihnu se stavit v malém železářství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
12.12.11 21:28

Existuje na myši takový ultrazvukový přístroj (krabička) buď do el. nebo na baterky. Vlny ultrazvuku myši nesnesou, ale lidi to neslyší. Tak můžeš zkusit. Hodně štěstí! Kupuje se taky v domácích potřebách. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.12.11 21:30
Afrodité píše:
Existuje na myši takový ultrazvukový přístroj (krabička) buď do el. nebo na baterky. Vlny ultrazvuku myši nesnesou, ale lidi to neslyší. Tak můžeš zkusit. Hodně štěstí! Kupuje se taky v domácích potřebách. :)

Nezcvokne z těch ultravln pes nebo kocouři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
12.12.11 21:32

my měli myš ve špajzu, koupily jsme plastovou zaklapovací past, dali tam vlašský ořech a taky do rána se chytla.Jo ještě máme v zásobě asi 4 pasti, stojí kolem 20kč teda tuším :think: :think:

Příspěvek upraven 12.12.11 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
12.12.11 21:32

Ahoj, bydlím taky ve starším domě, a s myškama to docela dobře znám :lol: Ze začátku jsem měla hrůzu jít spát ( jsem z paneláku)…postupem času jsem si na to tak nějak zvykla a děti se bály jít taky spát, že prý v noci myška"škrábe" a „hrabe“ a že se toho bojí atd…(já to neslyším, jsem sluchově postižená) :mrgreen: Vyřešily jsme to takhle, že jsme daly malé pastičky za nábytek, náš kocour a pes, jak píšeš, jsou taky líní :zed: a nehodlají se něčím takovým zabývat…Otravu máme hluboko za nábytkem, tam malá nedosáhne ani náhodou…hlídám to a koukám denně, kde co je…např. ztěsně za skříní, kde normálně ani ruku nedáme atd…jak se ta myš nadlábne jedu, zpravidla sama vyleze a exne si někde na podlaze … vím, není to zrovna hezký pohled, ale co nám zbývá, postupně dáváme barák do pořádku a ty dřevěné podlahy místnost po místnosti zabetonováváme- dřevěné podlahy dáváme postupně pryč a myši už se neukazujou…např, tedkom v létě jsme zabetonovali podlahu v kuchyni, tam se obvykle ukazovaly myšky nejvíc( sporák, a okolí)…Nakup malé pastičky a dej kousek sýra či salámu a chytejte takto …ale ten „jed“ také není špatný(někam daleko za nábytek, kde víš, že ti děti na to nedosáhnou- na to opravdu velikánský pozor!!!!)…A zkuste to vyřešit zabetonováním podlah- my našli po vytrhnutí starých parket dokonce myší hnízda :cert: .....A jak najdeš uhynulou myš? Vezmi lopatku , naber na to a vyhoď do popelnice. Past na myšky stojí asi tak 16-20 KČ jedna- nevím jak u vás :nevim: Hodně štěstí a ať se myšky vystěhujou nadobro :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
12.12.11 21:34

mně osobně vadí myš v pastičce, i se klasických pastiček bojím, zvlášť když jsou v domě děti a zvířata. Nám se osvědčily takové klícky, vypadají jak cedník, dole mají dno a nahoře díru, která se zužuje - myš se protáhne dovnitř, ale ven už ne. Pak ji stačí odnést někam hodně daleko :))) A zabírá na ně salám, sýr, sladkosti… a nejvíc prý něco posypat vanilkovým cukrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.12.11 21:35
Vanesanka píše:
A jak najdeš uhynulou myš? Vezmi lopatku , naber na to a vyhoď do popelnice. Past na myšky stojí asi tak 16-20 KČ jedna- nevím jak u vás :nevim: Hodně štěstí a ať se myšky vystěhujou nadobro :palec:

V likvidaci uhynulých myší mám praxi - kocouři zamlada lovili, leč nejedli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný