Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bych ti na týden půjčila tu mojí a myslim, že by jsi tý tvý líbala ruce za to jaká je ![]()
Na tohle mám radu jedinou - pořiďte si další dítě. A pokud to nebude stačit, tak ještě jedno.
Bude dost zábavy pro všechny zúčastněné ![]()
Tchýně se prostě nikdy nezavděčí ![]()
Já mám taky zlatou a taky jsem s tím měla problém, ale byl to můj problém a já to věděla. A vždycky, když mám jedovatou slinu na jazyku (např. mě pořád extrémně štve její mykání), tak jí spolknu, protože je to dokonalá babička, která navíc poslouchá na slovo ![]()
@Mylolite @Růženkaa Ženy a co říct, nevím ja staré máte dětičky, ale že se snažítě něco naučit společně a že chci aby to nejprve uměla se mnou a pak vám vysvětlím jak na to.. Znovu si jako získat nenásilně dětárko. Každej prcek, má rád když se mu člověk věnuje. No a pak to třeba trochu otočit. Když vím, že přijde tak si posedět, třeba by to pochopila, když je tak fajn. Já mám taky skvělou tchýni a naštěstí s ní můžu i mluvit otevřeně. Taky mi radia. Má tam málo dek, bude mu zima, nenechávej ho v sedačce bez dek. Taky jsem si to prosadila. Jeslti je tak v pohodě, pochopí to.. ![]()
To je sranda, jako u nas…tchyne je uplne dokonala a pro me by jako pro snachu snesla modre z nebe. Ted mam mesic do porodu a desim se toho, co pises…jedinou vyhodou je, ze k nam se musi autem, sice je to ctvrt hodinky, ale autobusy k nam jezdi na prd..A ona neridi, tak k nam moc nejezdi, spis jednou tydne my k nim.
mamka moje je mobilni a navic podnika, tak ta muze i dopoledne…
ale ja kdyz chci trosku od tchyne odp.,tak ji proste tyden dva nepisu, nevolam a pak se na ni i tesim. Musime si byt proste vzacne ![]()
@mag Jo přesně tak. Když se přinesou s tchánem. No to je ale pěkenj klušiček no čo.. A jedou dál!!! Tak rostu. Ale taky to spolknu, jsou to fajn lidi ![]()
@Brooucinda kdyby to tak šlo myslim že by se urazila jak ona tak možná i přítel ![]()
@Gladys píše:
Na tohle mám radu jedinou - pořiďte si další dítě. A pokud to nebude stačit, tak ještě jedno.Bude dost zábavy pro všechny zúčastněné
To je právě ono, já už další dítě nechci, nejen kvůli porodu, který budu mít před očima asi celý život, ale nejsem vyloženě mateřský typ, asi i sobec když další nechci, ale těším se na jiné zážitky s dcerou než jen vyndat kozu a utřít bobky
jsem asi hrozná máma, ale je to tak…nedovedu si představit být těhotná znovu a zažít ten první půlrok s mimčem…teď je jí 11 měsíců skoro a je to už o něčem jinym, ale předtím…já brečela víc než ona…a to je tak když se dáme ve 27 letech, která žije prací a sportem, krášlením rozhodne mít dítě ![]()
@Růženkaa A příz´telovi to neva? Jako my jsme taky s nimi v kontaktu naštěstí víc než z mojí rodinkou a manžel kdy už jsme spolu moc často, zabarikádujeme se a jsme tu hezky sami… Víš jak, máme rádi svůj klídej a tam kde to nacháš tam to je ![]()
Taky mám velice hodnou tchýni, ale 4× týdně bych ji doma nechtěla, takže tě chápu. A ví o tvým trápení manžel? Když mu povíš, že by jsi byla vděčná, kdyby tchyně trochu omezila návštěvy, myslíš, že by to nepochopil? A co to prostě říct přímo jí? Se vší úctou k ní a samozřejmě co nejněžněji, že prostě chcete víc soukromí…myslíš, že by to nepochopila, když je tak dokonalá? Říká se to lidem špatně do očí, ale bohužel to někdy jinak nejde, i nepříjemný věci se musí umět vyslovovat. ![]()
AHoj, asi tak - všeho moc škodí. Příliš skvělá a snaživá tchýně může býtr stejný horor jako strašná zlá saň…Jetsli je opravdu hodná a dobrá ženská, normálně s ní promluv. Řekni jí o svých pocitech. Že žárlíš, že tě to mrzí, ale nemůžeš si pomoct. Že si její pomoci vážíš, i rad, ale pak si připadáš neschopně…říct to tak, že to vlastně ní její chyba, říct to ze svého pohledu. Psycholožka mi jednou radila, že se má říkat: Já se cítím špatně, jsem smutná z toho, že…a ne "ty děláýš to a to špatně…ne TY ale JÁ..pak to většinou drzuhý veme mnohem lépe…situaci musíš řešit, jen to zkousávat je k ničemu a bude to ještě horší…hodně síly na takový rozhovor
Ahojky, opravdu už trochu zoufalost mě dohnala sem, abych se vás ptala, jelikož jsem jedna z těch co si vše řeší sama…Tak vás prosím o radu. Po 10 letech jsme si s přítelem založili rodinu, máme skoro roční dceru, mezi námi vztah je úžasný, ale…on má dokonalou maminku, ale opravdu nemyšleno zle - je prostě dokonalá. Hodná, pro každého by se rozdala, hlídala by nám klidně každý den, malá jí miluje, ona jí, můj chlap já také miluje ale…já jsem naprosto nešťastná, žárlím na ní, vadí mi že malá se na ní směje když přijde více než na mě, vadí mi že je tu často, proto jsem už na ní nepříjemná, klidně je u nás 4× týdně, celá moje rodina mi to vyčítá, říkají že jsem blbá že můžu být ráda, že ona je taková, ale já to v sobě nedokážu zastavit, já jí až tak za to nemám ráda a čím dál víc, vadí mi že jak je tu často tak mi do všeho kecá i když to myslí dobře - chce mi poradit, bere mi malou z ruky, snaží se jí stále něco učit…já už fakt nevim, buď jsem kráva, že mi takové věci vadí…