Bohužel hodná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
128
20.4.13 21:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
21.4.13 07:09

@Zehavia no, já myslím, že ta babička je především svéprávná, takže asi nepotřebuje, aby jí někdo přeorganizovával život a radil jí, jak se má zabavit. A přinést někomu (komukoli) pejska jen proto, že jsem usoudila, že se nudí, tak to je na ránu, to se fakt nedělá.
Pro zakladatelku: chápu, návštěva čtyřikrát v týdnu je moc, v tomhle je asi tchyně, ač jinak fajn ženská, krapet nesoudná. Tak to zkus vyřešit šalamounsky, začíná jaro, za chvíli bude léto, tak jí řekni, že budeš častěji mimo, venku, po výletech s kamarádkama a jejich dětma, do téhle spolenečnosti se asi cpát nebude a navrhni dejme tomu dva dny v týdnu, které si vyhradíš na ni. Ale prosím tě, řekni to nějak slušně, s pochopením, empaticky, ne stylem „ten rohlík jste bez mého vědomí dala mému dítěti naposledy“. Chápeš, jak to myslím… je to v komunikaci, oboustranné. Máš hodnou tchyni a tvoje dítě bezva babičku, bylo by škoda ty vztahy zbytečně nějak necitlivě zničit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mylolite
21.4.13 13:18

No, kdybych měla říci přesněji proč jí nemám ráda…ona bydlí ve vedlejší bytovce, cca 20 metrů od nás, kouká nám neustále do oken, dokonce se nebojí říct - včera jsem koukala že jsi šla spát až pozdě večer, nebo koukala jsem že si měla návštěvu - nemyslí to zle, prostě vyzvídá…No a chlap jí miluje až tak že jí dal klíče od bytu a ona suveréně chodila k nám a odemykala si, proč by zvonila, až jednou jsem se naštvala a řekla že to bylo naposled, tak si dole hl. vchod odemkne a nahoře ťuká. Vadí mi že se k malé chová jakoby ona sama byla máma, nemohu vystát její způsoby, kdy malou oblíká třeba i 5 minut, jen aby jí neškrábla, nebo nějak neublížila, to já to mám teď, páč se chvátá. Tento týden když tu byla naposledy tak jsem na ní byla opravdu už hnusná i do telefonu když volala že přijde a když tu byla tak hned začala, že doufá že se s chlapem nehádáme, že snad bych jí to řekla kdyby ano…BOŽE…

• Citovat
  • Upravit
Mylolite
21.4.13 13:23

Rozhodně souhlasím, že je fajn a využiju právě toho tepla na to, abych nebyla s malou doma a lítala s ní venku a ona nebude u nás tak často, jen netuším jak se zbavit toho že jí tu nechci vůbec, vím že je to ve mě, že jsem zaujatá, že jen slyším její jméno tak je mi zle, nechci aby malou hladila, nechci aby na ní mluvila…nechápu proč to v sobě mám, vycházela jsem s ní, než jsem porodila, byla jsem s ní pořád a nevadilo mi to…nechci k ní mít takový vztah, ale teď to mám postavené tak že bych klidně odešla jen aby s ní ona nebyla, prostě mám v palici, že jí chci ublížit a nevim proč, nejsem taková, naprosto se tohodle stavu sama děsim…fakt nevim co mám dělat :,(

• Citovat
  • Upravit
415
21.4.13 14:11

Moje „skorotchýně“ je teda naprosto úžasná, máme si vždy o čem povídat, kolikrát spolu nadáváme i na mého partnera. Až budeme mít dítě, babička bude úžasná, vidím to u jejích ostatních vnoučat…za ně by se rozdala. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
21.4.13 18:16
@Mylolite píše:
No, kdybych měla říci přesněji proč jí nemám ráda…ona bydlí ve vedlejší bytovce, cca 20 metrů od nás, kouká nám neustále do oken, dokonce se nebojí říct - včera jsem koukala že jsi šla spát až pozdě večer, nebo koukala jsem že si měla návštěvu - nemyslí to zle, prostě vyzvídá…No a chlap jí miluje až tak že jí dal klíče od bytu a ona suveréně chodila k nám a odemykala si, proč by zvonila, až jednou jsem se naštvala a řekla že to bylo naposled, tak si dole hl. vchod odemkne a nahoře ťuká. Vadí mi že se k malé chová jakoby ona sama byla máma, nemohu vystát její způsoby, kdy malou oblíká třeba i 5 minut, jen aby jí neškrábla, nebo nějak neublížila, to já to mám teď, páč se chvátá. Tento týden když tu byla naposledy tak jsem na ní byla opravdu už hnusná i do telefonu když volala že přijde a když tu byla tak hned začala, že doufá že se s chlapem nehádáme, že snad bych jí to řekla kdyby ano…BOŽE…

No promin ale to vyznívá jak uplne jiný prápad nez co si psala jako zakladajici prispevek, asi by to chtelo nazor druhe strany jinak je to evidentne totalne neobejktivni.. Jeden den je v pohode a druhej den je to vlastne strasna furije co ti pomalu vleze az na zachod.. :roll:

A to ze ji chces proste jen ublizit… No je to evidentne zarlivost na muze a dceru protoze ji maji radi.. Mela by si navstivit psychologa, tohle opravdu neni v poradku a nicis sama sebe svoji nenavisti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mylolite
21.4.13 19:54

Mě by třeba ani nevadilo že přijde, ale ona přijde v 5 večer a odejde třeba až v půl 9 nebo v 9, musí se mnou vždycky koupat a v neděli když přijdou i se starym tak přijdou třeba i ve 3 a fakt odchází až po 8…kdyby věděla kdy má odejít, ale nemohu jí přeci říct v 6 večer, tak vám děkujeme za návštěvu

• Citovat
  • Upravit
12003
21.4.13 19:58

A proc bys nemohla? Na začátku si psala že je hodná a inteligentní, tak ji nepodcenuj, urcite to pochopi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
21.4.13 20:12
@Mylolite píše:
Mě by třeba ani nevadilo že přijde, ale ona přijde v 5 večer a odejde třeba až v půl 9 nebo v 9, musí se mnou vždycky koupat a v neděli když přijdou i se starym tak přijdou třeba i ve 3 a fakt odchází až po 8…kdyby věděla kdy má odejít, ale nemohu jí přeci říct v 6 večer, tak vám děkujeme za návštěvu

Tak to tchyně opravdu nemá soudnost, kdyby to byla jen jediná návštěva v týdnu, tak by se to dalo jakžtakž skousnout, ale několikrát za týden takhle na dlouho…
A je strašně těžký zvolit nějakou formu, jak to říct, že ty návštěvy jsou moc dlouhé, už si na to zvykli a vy jste to umožnili, tak se to bude hůř měnit. A znamená to skoro vždy, že se dotyčný urazí, nevím, zkus vymyslet nějakou mírnou a velmi slušnou formu, jak to naznačit. Nebo to říct manželovi.

A jinak bych tchýnin zájem o potomka využila tak, že bych jí dítko dávala teď na jaře a v létě ven. A nebo nešlo by, že by jsi se s ní dohodla, že třeba 1-2× týdně bys šla ty s dceru k ní, ty pak budeš sama rozhodovat, jak bude návštěva dlouhá.

A asi bych taky možná zašla za psychologem, tchyně není dokonalá a asi se některé věci težko skousnou, ale ta tvoje silná averze mi přijde už moc, můžeš přijít o jinak hodnou babičku pro dceru.

• Citovat
  • Upravit
2939
21.4.13 20:14

@Mylolite Tchýně si taky chodila, jak chtěla, tak jsem jí pak jednou napsala, že by se mi ty návštěvy hodily víc dopoledne, jestli by jí to nevadilo :nevim: teď už bez ohlášení přijede opravdu výjimečně, vždy se předem domluvíme — ono tady ty věci musíš říct, ona třeba vůbec neví, že ti to vadí, když to neřekneš a jestli je v pohodě, tak to pochopí… já se taky bála to říct do očí, tak jsem to řešila přes sms… ono se to pak časem srovná, ale musíš si nastavit ty hranice, aby zhruba věděla, co jo a co už prostě ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mylolite
21.4.13 20:55

Také mě napadlo, že bych jí řekla že budu chodit já k ní a ne ona k nám, ale muži se to nelíbí, řekl že jí dáme najevo, že jí tu nechceme a že to není pravda ( no jak pro koho :lol: ) takže spíš jí zkusim třeba říct, že bych byla ráda, pokud by chodila za námi odpoledne, jenže ona se v 5 vrací z práce a vycházelo by to pouze na víkend, tak aby se opět neurazila, že jsem jí to řekla schválně, já fakt nevím…každopádně od středy co jsem jí sprdla tak se ani neozvala, což je zvláštní…asi tuší že tu byla fakt moc, ve mě to opravdu bouchlo ale řekla jsem jí to slušně s tím rohlíkem…mám přísnej hlas, ale ještě jsem se ve slušnosti ovládnout dokázala.

• Citovat
  • Upravit
15977
21.4.13 21:24

@Mylolite jak ses to s tím rohlíkem dozvěděla? Tohle by mi taky vadilo. Ta má jí dala buchtu! 9ti měsíční! 8o 8o Tak jsem jí (asi dost hlasitě) řekla, ať jí nedává. Ona si ráda dělá, co se jí zlíbí. Na mě by nejradši nebrala vůbec ohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mylolite
21.4.13 21:26

Já totiž od porodu pracuji každou středu a hlídá mi moje babička, která s malou byla venku. Já přijela večer z práce a vidím rozkousaný rohlík na stole, tak jsem se babi zeptala, co to má znamenat a ona že jí ho dala právě tchýně, že tu byla…tak jsem vzala telefon a zavolala jí a řekla za čerstva.

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
21.4.13 21:33
@Mylolite píše:
Já totiž od porodu pracuji každou středu a hlídá mi moje babička, která s malou byla venku. Já přijela večer z práce a vidím rozkousaný rohlík na stole, tak jsem se babi zeptala, co to má znamenat a ona že jí ho dala právě tchýně, že tu byla…tak jsem vzala telefon a zavolala jí a řekla za čerstva.

A tchýne věděla, že si nepřeješ, aby malá jedla rohlíky?

• Citovat
  • Upravit
15977
21.4.13 21:34

@Mylolite Moje dcera má jídelníček pomalu na minutu. V 10 ovoce, v půl 1 zelenina… A když jí dá někdo něco mezi, tak mi to vadí. Obzvlášť buchtu! A tak tě chápu, naprosto! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová