Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když k nám někdo jde, tak hned u dveří říkám, že tady mám bordel
. Mám sice jen jedno dítě, ale hračky jsou prostě všude
. Vůbec bych si to nebrala. A teda vaření mi voní ![]()
Vadilo by mi to. Jsi dospělá osoba a rodiče jdou k tobě na návštěvu, nejsi žádný malý smrad, aby ti museli něco říkat. Asi bych se ohradila. Zeptala bych se jich, jestli se takhle běžně na návštěvách chovají
Tak mě tohle jednou zkusila tchýně, ještě když byl kluk malý a když jsme se teprv srovnávali. Já jí na to s úsměvem odpověděla:„maminko když Vám to tak vadí, tak já budu jedině ráda když mi to uklidíte, alespoň si na chvilku odpočinu“.Načež jí spadla čelist a už si to nikdy nedovolila.
Vím, že to tu nemám vždy super extra uklizené, ale taky vím, že nejsem šmudla a máme NORMÁLNÍ domácnost. ![]()
Já bych jim fakt řekla, tak sem nelezte
A pokud máš 3 děti, tak nikdy nejde uklidit všechno ![]()
Vadilo a rekla bych jim to. Jak se znam, v klidu a s usmevem bych jim rekla, ze je to moje domacnost, kritizovat si muzou tu svou a ze uz to priste nechci slyset, jinak je nepozvu dal. Na to bych nabidla buchtu a k tematu se uz nevracela ![]()
Jééé, to by bylo něco na mě
byla bych s každým hotová raz dva. Nechápu že se tím stresuješ, tvůj byt, tvá domácnost, tvůj bordel i smrad je tvůj
tak ať k vám nechodí, když se jim to nelíbí.
Nedůtklivá nejsi, spíš citlivá ![]()
A občas to nejde ani s jedním ![]()
A zakladatelko, nedůtklivá nejsi. Mně by to tedy způsobilo pěkné vzkypění krve.
@tamata píše:
Já bych jim fakt řekla, tak sem nelezteA pokud máš 3 děti, tak nikdy nejde uklidit všechno
To znám:-) tchýně jednou přijela, když měl malý čtyřicítky teploty, takže jsem fakt den a půl neuklízela (a to teda byl bordel), tchán koukal, koukal a pak řekl: „aspoň povysávat by jste si mohli“. Myslela jsem, že mě odvezou.. a druhý den odpoledne nás manžel vezl do nemocnice.. já se přiznám, že jsem málem tchánovi vrazila vysavač do rukou, ale říkala jsem si, že se nebudu rozčilovat..
Podobné pindy mají tcháni, když dojdou a proč nemáš to a proč nemáš tamto, proč děcka pijí takovou šťávu, proč máte na oběd řízek a pod. ty si dneska prala a proč to věšíš ven, když mrzne dej to dom
.
Všemu se diví, jak jojo nebo se jim furt něco nelíbí, že moje dcery nosí skoro pořád růžovou a fialovou a furt něco a pak se diví, proč je nemám ráda a jsem strašně šťěstím bez sebe, když dojdou
.
Nebo minule si tchyně stěžovala, že jsem ji uvařila kafe do moc velkýho hrnku to přece nevypije a dala jsem jí moc velkou dortu
.
Posli je k nam, at vidi, co je to bordel a domacnost v poslednim stadiu rozkladu. Adresu kdyz tak pres SZ
Jeste budou radi, jak maji vzornou dcerunku s vonavou domacnosti
Varila jsem brokolici uz predevcirem, porad vetram a je to porad citit a do toho bordel ![]()
@Paradise tak to je super, to si budu pamatovat a třeba někdy použiju ![]()
@Anonymní píše:
Vždycky, když k nám přijdou rodiče, hned ve dveřích houknou: máš tu hrozný smrad a bordel. Hrozně mě to rozčiluje a vždycky mám na jazyku jim říct: tak sem nelezte, když se vám tu nelíbí. Podotýkám, že tím smradem myslí, že třeba zrovna vařím a to mám puštěnou digestoř a otevřené okno ale je to prostě cítit. Mám vytřené, vysáté, poutíraný prach, umytou koupelnu, kuchyň. Akorát že mám 3 malé děti, jak je tu pořád roztahané oblečení, hračky a jídlo. Vadilo by vám to taky, nebo si to moc beru?
Vadilo by mi to, asi bych jim to řekla, ať sem nechodí
,to je teda podpora rodiny…To mě fakt udivuje, tadyti lidi co furt všechno komentují a kritizují…Nezbývá zřejmě než si na to zvyknout ![]()
Tak jim odpověz, jak píšeš. Máme to naprosto stejně a byť jsme v baráčku, tak po vaření někdy větrám hodně dlouho - a to jsem vyloženě „větrací ty“… větrám pořád nehledě na roční období.
A ty roztahané věci u nás zatím každý pochpil - nebo nekomentoval… a to máme jedno 1,5 roční dítko…
Jo a když už náhodou naklizeno je, tak jim malá rychle ukáže, jak se to dělá… nehledě na to, že ji v tom samozřejmě všechny návštěvy podporují
![]()
Otevru pokojicek, hazu z nekolika metru hracky, pastelky, krupky, bordel,,nakonec i deti. V tu ranu mam naklizeno
,cinkne zvonek, muz otvira, vybehnu s uterkou s slova prvni,,jeeee ty varis jo
…pak jdou za holkama, jdu prvni uz se chytam za hlavu, jsk dokazaly behem chvilky udelat ve svem pokojicku zakovej bordel
…Hele, nejsem zadny prase, ale navsteva proste musi pochopit, co deti dokazou a ze nejsme stroje co po nich veci jen zvedaji, nebo vyvaruji
…
Vždycky, když k nám přijdou rodiče, hned ve dveřích houknou: máš tu hrozný smrad a bordel. Hrozně mě to rozčiluje a vždycky mám na jazyku jim říct: tak sem nelezte, když se vám tu nelíbí. Podotýkám, že tím smradem myslí, že třeba zrovna vařím a to mám puštěnou digestoř a otevřené okno ale je to prostě cítit. Mám vytřené, vysáté, poutíraný prach, umytou koupelnu, kuchyň. Akorát že mám 3 malé děti, jak je tu pořád roztahané oblečení, hračky a jídlo. Vadilo by vám to taky, nebo si to moc beru?