Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Hibou vim, ze je to normální, ale myslím, ze je i normální, ze se mi to nelibi a snažím se s tím něco delat.
Piješ dost? Jinak treba baňkování je na to fajn, studená sprcha taky pomáhá.
@Kriss Tina snažím se vypít aspoň 2l denně, nebo i víc. Nad tím přístrojem na baňkování už dlouho uvažuji.
No a jak moc tomu sportu das? U nas v rodine maji zeny fakt strasnou celulitidu, ja ji driv taky trochu mela, ale pak se mi ji podarilo vycvicit. Kdyz neni tuk, neni ani celulitida ![]()
@Ernais psala jsem, ze dřepy dělám každý den. Na běžící pas nemám tolik času, bohužel kvůli praci a jiným věcem, se na nej dostanu má 3× za týden.
Ten pás mám hlavně i kvůli tomu, ze mám sedavé zaměstnání, tak abych měla trosku pohyb.
@Anonymní píše: Více
Ty drepy te ale zrovna moc nespasi, nehlede na to, ze vetsina lidi je ani neumi provest spravne. Ty potrebujes spis behat, spalis tim daleko vic kalorii a pri spravne nastavene strave a rozumnem deficitu pujde ten tuk dolu. Ja se celulitidy zbavila pri zhruba takove sportovni nalozi: beh 30km tydne (u me to znamena asi 4 behy tydne), 1× tydne kolo asi 40km, 1× tydne plavani asi 2km. K tomu tydne hodina posilovani a hodina jogy. 1× tydne jdu do sauny a jednou za mesic na masaz celeho tela.
@Ernais tak na to bohužel nemám absolutně čas 😀 z práce se vracím kolem půl 6 večer, doma dělám večeři, uklid, věnuji se dceři. Když zbyde čas, jdu běhat. O víkendu je víc času, ale určitě ne na saunu, masáže a plavání, proto jsem si pořídila ten běžící pas, abych měla aspoň nejakej stroj doma, který mužu ve volném čase využít.
No a v kolik chodi dcera spat? Co otec, jak funguje? Taky mam dite a chodim do prace, k tomu barak, obr zahrada a na ten sport si cas najdu. Bud sportuju s ditetem, chodime spolecne na cviceni, behame spolu(ja bezim, dite na kole nebo ho tlacim ve voziku), jezdime na kole. Zatim je maly, aby ujel na kole neco poradneho sam, tak ho taham v cyklovoziku, to je dobra posilovna, protoze ke svemu kolu tahnes jeste 40 kg zateze
Jogu a posilovani delam kazdy vecer po chvilkach, kdyz se treba dite koupe ve vane a ja ho u toho hlidam nebo kouka na vecerni pohadku pred spanim. Pas jsem si taky poridila, protoze ne vzdy stiham, tak na nej jdu behat treba v 8 vecer az dite usne. Do sauny chodim taky vecer, na masaz jdu o poledni pauze, jednou za mesic se to da.
@Anonymní píše: Více
Celulitida je komplexní problém - roli tam hraje milion faktorů jako genetika, jídelníček, hormonální stav, pohyb atd. atd.
Mně osobně se jí podařilo řekla bych tak o 80% zredukovat tím, že jsem začala pít jen vodu (cca 2l / den), zařadila jsem silový trénink a pořídila jsem si obyčejný masážní kartáč a nějaký ten gel a každý večer jsem nohy a zadek projela. Těžko říct, co z toho zabralo nejvíc…
Najdi si na netu nějaká videa na silové cvičení nohou (např. Ladylab apod.) a kombinuj to s tím během. Když zpevníš a vyformuješ svaly, tak se to minimálně o dost zlepší.
@Ernais v létě se to da, to vezmu dceru ven a něco se vždy najde, ale teď v zimě, když prijedu domu za tmy, se upřímně už nechce jit blbnout ven. A spat chodit v 9 večer, takže taky chci čas aspoň na to, abych si sedla večer k televizi na chvíli. To nejsou výmluvy, možná to tak zní, ale jak jsem psala, přes leto je to úplně jiné, teď prijedu domu po tmě a nic se mi uz nechce, jsem unavena a jdu brzo spat. V létě je ta energie úplně někde jinde. Proto mám ten běžící pas, abych aspon něco dělala, snažím se ty dřepy a chtěla jsem vyzkoušet nějaký ten přístroj, ale nevím absolutně jaký zkusit a zda to vůbec pomůže.
@Simod kartáč jsem měla taky, ale to mi nebylo vůbec příjemné, i když to asi lehce pomáhalo. Jídelníček trosku flakam, sladký jsem omezila teda hodně, ale samotná voda mi nechutna, snažila jsem se několikrát o to abych pila jen vodu, ale nejde to😀 piju minerálky nebo šťávu. Zase jsem ale úplně vyřadila colu a všechny tyhle sladké nápoje.
@Ernais píše: Více
Bohužel celulitudu vídám i u ženských na maratonech (a to zdaleka ne těch posledních), bohužel. Je to z 99% genetika. Já na jednom místě taky mám a to mám objemy 80km běh, 140km kolo a 5km plavání/týden. Někdy pomáhá lymfatická masáž, ale je potřeba alespoň 1× týdně. Ale ta voda je samozřejmě základ.
A myslíte, ze nějaký takový přístroj bude k něčemu nebo to jsou vyhozené peníze?
Hezký den, chci se zeptat, zda mate někdo zkušenosti s nějakými přípravky, cviky nebo masážními přístroji na celulitidou? Mám doma běžící pás, dělám každý den dřepy. V létě jsem pouzivala nějaký gel na celolitidu, ale zatím nevidím nějaký extra rozdíl, a to nejsem obézní. Mám normální štíhlou postavu, jsem se sebou spokojena, jenom bohužel ta celulitida je vidět a trapim se s tím už hrozně dlouho. Budu rada za jakékoliv typy.
Příspěvek upraven 11.12.24 v 09:26