Hladovka, kdo držel?

Anonymní
10.12.24 15:18

Hladovka, kdo držel?

Ahoj, prosím nechci tu číst urážky nebo, že to nemám dělat apod. Jsem si všeho vědoma. Ale chci do toho jít.

Kdo jste hubnul hladovkou? Například jedly jste jen jedno jídlo denně? Kolik jste shodily třeba za měsíc? Zatím jím jedno jidlo a piju neslazený kafe(zahání hlad). Držim to cca 4 dny a zatim změnu nevidím, ale to je asi logické. Ale opravdu to potřebuju už shodit, čeká mě 20kg, které mi zůstali z těhotenství(jsem rok a půl po) a nejde mi to dolů, denně mám hodně pohybu a nic.. toto je moje poslední šance, protože na cvičení nemám vůli. Budu ráda za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
10.12.24 15:20

Osobně si myslím, že tudy cesta nevede. Pokud tělo nebude dostávat, co potřebuje, bude si dělat tukové zásoby. Nehledě na to, že jakmile začnete zase jíst, jste tam co předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
10.12.24 15:23

Já si myslím, že to tvůj metabolismus hodně zabolí. Sice možná něco málo zhubneš, ale potom o to více přibereš,… a nebudou tě trápit „jenom“ 20 kg. Zkus nějakého odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
10.12.24 15:28

Držela jsem nedobrovolně kvůli nemoci. A je to k ničemu. Jakmile jsem pomalu začala přidávat potraviny, měla jsem vše zpět plus dalších 10. A o pohybu to není. Je to o změně stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 15:32

Chlap drzi uz asi 10 let. 1 den v tydnu vubec neji. Ale on ji malo a racionalne i ty ostatni dny, jen si vecer rad zobne cokoladu :oops:

• Citovat
  • Upravit
1418
10.12.24 15:35
@Anonymní píše: Více

To není hladovka ale přerušovaný půst. To je něco úplně jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
10.12.24 15:36

Držet hladovku není dlouhodobě udržitelné ani zdravé řešení. Raději zkuste jíst pravidelně menší porce zdravých jídel a zapojit více bílkovin, které zasytí. Na váhu často působí i hormony po porodu, takže trpělivost je klíčová.

• Citovat
  • Upravit
35862
10.12.24 15:37

Ne, z toho budeš akorát podvyživená. Stáhni si kalorické tabulky, dodrzuj kolečka, vyváženou stravu a jde to samo i s minimem pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5925
10.12.24 15:38

To ti nepomůže. Pokud budeš jíst jen jednou denně tak si to tělo zapamatuje, a bude si to ukládat na horší časy. Já taky po dětech s tím bojuji, a jediný co mi trochu pomohlo je nejíst večer. Je pravda že jsem u toho chodila do práce ale jak jsem teď s posledním dítětem doma, taky jsem šla nahoru. Nebudu psát jídelníčky, nebo vyváženou stravu, nejsem ten typ :lol: Normálně se nasnídej, pochopitelně s mírou, ne moc sladkou, pokud ráda mlsáš tak si namaž krajíček chleba s máslem a medem, docela mě to potlačilo pak chuť na sladký, já si ke kafi ještě vařila sypaný zelený čaj,2×denně. Pak si dej oběd, a odpoledne fakt třeba něco malého, a hlavně nejez po 18.hodině. Začni opravdu zvolna, netrap tělo hladovkou nebo za týden zblajzneš i dveře od lednice. Hladovkou trochu sice zhubneš ale naskočí ti to zpátky jak začneš jíst normálně. Začni zvolna, v klidu, nespěchej, uber prvně na množství, postupně snižuj. Počítej pokud budeš držet hladovku, začneš být nervózní, podrážděná, bez energie. Navíc teď začnou vánoce, blbej čas začít hladovkou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.24 15:51
@tevl píše: Více

Zakladatelka ale taky nechce držet hladovku, ale přerušovaný půst formou OMAD.

Za mě to cesta je, otázka je, zda to zakladatelka vydrží a případný úbytek pak nedožene i s úrokama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 16:01

@Parfem_z_hadovky vůli mam na to teď silnou. Za 4 dny jsem neměla ani na nic extra chuť. Už jsem zoufalá. V budoucnu by se pak vidělo.. ale určitě bych jedla líp.

• Citovat
  • Upravit
5893
10.12.24 16:28

Můj otec. Hladovka kol týdne, potom jedl třeba nějakou polévku za den atd. Zhubnul během toho, pár týdnů, kol 10ti kg. Ale je v důchodu, některé dny mu bylo slabo. S dítětem na krku či chození do práce by to bylo asi náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13975
10.12.24 16:30

Co tím vyřešíš? Tak budeš mít hladovku, budeš bez energie a pak to budeš dohánět prasárnami. Stahni kalorické tabulky, dle fb si nastav parametry a začni si poctivě zapisovat. Cvičit u toho fakt nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13975
10.12.24 16:31
@Anonymní píše: Více

Tak jeden den v týdnu proč ne, ale vic dni za sebou je dle mě dlouhodobě neudržitelný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
10.12.24 16:32

Hladovku nepovažuji za rozumnou cestu. I když něco člověk zhubne, škodí si na zdraví. Udělá se ti z hladu špatně a donutí tě to stejně jíst. To bych nedělala.

Holky tady mají pravdu.

Taky jsem teď už líná se hýbat. Ale i po čtyřicítce se dá dobře zhubnout, stačí jíst častěji a menší porce. A přidat něco pohybu. Obyčejné chůze. Pomáhá samozřejmě chodit někam cvičit, doma se člověk nedonutí. Ale není to nutné, je to spíš o zformování postavy. Já myslím asi tak 75 procent to fakt o jídle je. Kdykoli jsem jídlo výrazně omezila, trápila jsem se hladem a zhubla málo. A rychle to měla zpátky. Kupodivu jsem vždycky zhubla mimo domov kdekoliv na pobytu, dovolené, akci, ke jsem jedla víc, než doma a pravidelněji. Doma je člověk lajdák. Jinak zkus omezit pečivo. To docela zabírá. Hladovka je drastické zacházení s vlastním tělem. Začne ukládat zásoby.
V nemocnici jsem měla vedle sebe paní, která se zvážila po těžší operaci. Pět dní nejedla, měla asi tři kapačky. Když se zvážila, byla zlostí bez sebe. Měla kilo dole.
Takže asi tak.
Ale je to tvá věc. Tvoje zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková