Jak se naučit nehrbit - nestrkat hlavu dopředu?

Anonymní
29.11.24 18:31

Jak se naučit nehrbit - nestrkat hlavu dopředu?

Ahoj, řeším hrozný problémy s krční páteří a za všechno může moje hrbení. Tzv. strkám hlavu dopředu, mám to bohužel od mala. Snažím se to nedělat, ale nejde mi to. Po chvíli stejně zase povolím, největší problém mám při sezení u PC. Nemáte nějaký trik nebo neřešil někdo něco podobnýho? Od všech fyzioterapeutů to slyším pořád dokola, já to samozřejmě vím, ale těžký se odnaučit něco, co dělám od mala. Chodím na fyzio, cvičím doma, ale problémy mám pořád.

A ještě jestli nemáte nějaký typ na anatomický pošltář nebo nějaký s tou paměťovou pěnou?

Foto jako příklad

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Leontodon
29.11.24 18:36

Zásadní je nemít noťas na stole, ale vyvýšit ho jako monitor a pak nečumět do mobilu dolů, ale zvednout ruce výš před oči. A pak cvičit, bez cvičení to nezměníš a cviky si můžeš najít třeba na youtube.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.24 18:39

Nejdůležitější je řešit nejdříve postavení lopatek, ramen a hrudní páteře… až potom řešit postavení krční páteře. Dle mého a myslím si, že i někteří odborníci by ti řekli, že problém v postavení začíná tam… Cvičení je důležité, a klidně nějaké upozornění na mobil, abys na to myslela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.24 19:13
@Anonymní píše: Více

Cvicim SM system, ktery hodne resi ty ramena a lopatky, ale jak je videt, tak bez zlepseni. Chodila jsem na kurz, ted cvicim doma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.24 19:14
@Leontodon píše: Více

To s tim mobilem si hlidam. Pod notasem jmam krabici, ale chtelo by to vyssi ale to uz by zase nebylo pohodlbe pri psani.

• Citovat
  • Upravit
1968
29.11.24 20:04

No, na sedění u PC si můžeš vzít příklad z gamerů a lehnout si k tomu. Pak je dobré střídat polohy, houpací židle a monitory tak aby byl jejich střed ve výšce tvých očí.
No a úplně super je mít polohovací stůl a u PC stát.
Na naučení se správně stát a chodit pomáhá to vědomě cvičit. Dělat si procházky a celou dobu se hlídat. Já se takhle učila znovu se narovnat po sc. Zatáhnout břicho aby váhu nedržela záda, narovnat se a hlavu vytáhnout na provázku za temeno, dívat se před sebe. Začít třeba 10 minut dvakrát denně a přidávat. Postupně se ti to dostane do krve.
Krom jiného jsem se takhle kdysi učila právě chodit rovně, nebo chodit Barefoot, nebo jako puberťák jsem se tak učila kroutit boky při chůzi a hýbat rukama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
29.11.24 20:54
@Anonymní píše: Více

Taky jsem se hrbila a narovnat se mi pomohla jízda na koni. Chtěla jsem jezdit odmalička, ale bohužel jsem se k tomu dostala až jako dospělá. Při ježdění musíš mít stabilní sed a rovná záda, to je to první, co se učí. Posílily se mi tak svaly a časem mě to samo nutilo chodit rovně. Je to ten nejbáječnější relax, co znám. Bohužel ze zdravotních důvodů teď nejezdím, ale chtěla bych se k tomu zase vrátit, koně jsou naprosto skvělí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.11.24 21:51

Pri chuzi vystrc prsa, ostatni se srovna k tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5247
29.11.24 22:44

Cvicit v posilovne s vahami, abys posilila svaly. Pak se narovnas. Ale chce to trenera, nebo fyzioterapeuta, aby ti poradil ucinne cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10216
30.11.24 08:18

Nečumět furt do mobilu.
Nepředklánět, nezaklánět hlavu.
Cvičit…já cvičím dvakrát denně…nemyslet si, že to půjde bez cvičení.
Navštívit fyzioterapeuta…naučí základ…představit si, že tě někdo drží jako loutku za provázek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.24 17:58
@1010 píše: Více

vzdyt píšu, že cvičím, na fyzio chodím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.24 17:59
@Mosie píše: Více

jako malá jsem jezdila a stejně jsem na koni seděla shrbená. Ted už bych se bála jezdit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.24 18:01
@Ruxas píše: Více

a jak bych si k tomu lehla? To bych si musela notebook zavěsit ze stropu :D Polohovací stůl fakt nemám. V garsonce pracuju u jídelního stolu, pracuju z domova.
To já všechno vím, ale po chvíli zase povolím, je mi nepříjemné být narovnaná a musím si ulevit zase tou shrbenou polohou.

• Citovat
  • Upravit
3209
1.12.24 18:12

Střídala jsem u PC doma židli a balon na cvičení, na něm musíš pořád udržovat rovnováhu a držet záda rovně. Přístroje v úrovni očí, nekoukat dolů. Kdysi se taky trénovala chůze rovně s knihou na hlavě, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
1.12.24 18:14

Jestli si musíš ulevit ve shrbené poloze, zkus místo toho na uvolnění jinou polohu - třeba si lehni na zem, pokrčené nohy střídavě do stran, hlava na opačnou stranu. Uvolní zádové i šíjové svaly. Nebo si stoupni, protahni se, redukuj tu úlevovou shrbenou polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková