Bojím se - můj ex chce dceru

Anonymní
23.11.11 22:52

bojim se

ahoj holky,
jsem rozvedena, papirove ne zas tak dlouho, ale od sebe vic jak rok. muj ex nemel dceru 8 mesicu, pak si nasel 18 letou slecnu (pardon, pro me dite) z detskeho domova (vim ze za to ta holka nemuze, byla odebrana pro nevyhovujici podminky doma, nasili). ex si vzpomnel po 8 mesicich nezajmu ze ma dceru, a chce si hrat na rodinu,nemela jsem problem, pres den ji muze mit, ale zacal vystrkovat drapky a chce ji od patka do nedele, vcetne noci. bojim se. nikdy jsme tak dlouho bez sebe nebyli, nezna ji :zed: . v pondeli mame soud a ja se moc bojim. nechci v zadnem pripade branit styku, navrhla jsem pres den kdykoliv, na noc az si na sebe zvyknou. nesouhlasi. vyhrozuje, dle slov pani ze socialky psychicky tyra a ja jsem na dne :,(
dceri budou v breznu 3

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.11.11 22:57

jeste jsem nedodala ze ma dcera problemy s kakanim, ale to od mala, zatim jsem jeji zacpu a s tim spojene veci neresila :oops: a s mocenim, tam je psych blok po cevkovani v nemocnici, je stale v plinach,nonstop. zatim jsme ve fazi ze ji davame cas, do budoucna detsky psycholog.zaver, cevkovani+ vzdorovitost dohromady s rozvodem.to bylo receno od lekaru. i pro to se bojim, aby nejake pendlovani ji nepoznamenalo jeste vic :(

• Citovat
  • Upravit
17050
23.11.11 23:00

Ahojky, co mohu pomoci.. Z vlastní zkušenosti, kdy probíhal soud o péči o děti- nevím, o čem máte soud vy( ale o děti asi ne, když jste už rozvedeni),, se soudkyně vyptávala, jak děti snáší přítomnost otce. Jestli jsou problémy, když je má přes noc. Popřpípadě jestli jsou na to vůbec zvyklé atd.. Takže pokud bude příležitost se o tom zmínit, že dcerku neviděl tak dlouho, ona ho nezná, tak to řekni. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
23.11.11 23:00

Mam takovej djem,ze uz tu takova diskuse byla.Ja ti nevim,mate urcene soudne nejake navstevy,stridavou peci,?pokud ano mela by ses ji asi drzet,ale pokud ne,a on si jen tak vzpomene,d zacatku bych si urcila sve pravidla,a on by se mel podridit.Miluji tatinky,c s p oroce vzpomenou,ze maji deti(taky takoveho mame)

• Citovat
  • Upravit
SayaSt
23.11.11 23:10

ne, mam dceru ve sve peci, navstevy na dohode. on je po case uplne bojkotoval, i na moje prani jestli si ji nechce vzit, cituji, nechce, kdyz mala bude chtit, tak si ho v dospelosti najde. pak si vzpomnel, jelikoz mam od sveho otce moc zazity nezajem a jak me to trapilo, nemela jsem problem. mel ji jedno odpoledne, za tyden den (od 10-17 hod) a zacal vyzadovat patek az nedele, vc. noci. pak uz vyhruzky typu ze si ji odvede v policejnim doprovodu,pak ze si ji vyzvedavam nalita z hospody( co ji mel na den, tak jsme s pritelem zasli na 2 male-on teda velke, pak obed-ale nemame jine hlidani, vse si cerpam na praci a skolu), a neprijde mi to zas tak moc abych si nemohla zajit na 2 mala piva kdyz vim ze mam cas na vyprchani a taky potrebuju kontakt s lidma, i na pritele. pak vola a neveri ze ji mam u sebe, tak musim volat zpet aby tu malou slysel ze ji mam doma. ja teda nikam moc nechodim, ale ja uz se bojim dat si pivo kdyz to hlidani mam, bojim se ji nechat na noc kdyz to neni nutne,. ja uz fakt nemuzu :( :,(

• Citovat
  • Upravit
SayaSt
23.11.11 23:11

a je po anonymite :oops:

• Citovat
  • Upravit
marra
23.11.11 23:15

Ach jo,normalni kreten :? presne tohle delal i ten muj,ted uz mame skoro rok pokoj,a jsem rada,kluci jsi ani nevzpmenou,a mame klid,hele ja nevim,asi bych mu ji nedala,po mych zkusenostech,on si ji treba bude dva mesice brat,pak se na to vykasle,mala ti bude doma brecet kde ze je tatinek,a zase nanovo.Omez s nim veskery kontakt,vubec mu nevolej,ani nepis,na vyhruzky nereaguj,a pkud bude chtt malu videt,tak jen v tve pritomnsti.prozacatek.na noc bych ji nedavala.drzim ti palecky :hug:

• Citovat
  • Upravit
SayaSt
23.11.11 23:16

ja tu prave dnes mela prepadovku z POD a prekvapilo me, jak byla pecliva, to pred rokemm vubec nebylo! pred rokem mala spala, nesla se ani podivat na pokoj. ted, skrin, postel, hracky, jak jsem dlouho s pritelem, jak se vidame, jak mu rika, pak na malou aby slozila,ma takovou skladanku z drevenych medvidku, tak aby ukazal jak se tvari, jak se jmenuji, barvy, pak na malou co ma u taty a tak, jsem z toho takova presla. rekla mi ze se teda bat nemusim, ale bojim, to je logicky, ja jsem i rekla ze nechci aby nekomu „nadrzovali“, chci jen aby to bylo v zajmu te male! a bojim se, nikdo ji nezna lip nez ja a moje mamka (vidi ji nekolikrat do tydne a hlida kdyz pracuju a chodim do skoly)

• Citovat
  • Upravit
SayaSt
23.11.11 23:18

nechci plne branit, kdyz budu, vykasle se na ni a to zas nechci, nechci aby se trapila :-(. chci jen aby to slo citove, v jejim zajmu, tak jak si preje :-(

• Citovat
  • Upravit
marra
23.11.11 23:23

Tak zezacatku mu prste rekni ze mu nebranis ve styku s malou,ale ze chces aby to bylo za tve pritomnosti,a az se mala trosku otrka,tak mu ji treba jeden den das na vylet,a vecer domu,a az uznas za vhodne tak teprve na noc,na vikend,navic bych urcite chtela seznamit s jeho pritelkyni,cert nikdy nevi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
beruska79
23.11.11 23:28
marra píše:
Tak zezacatku mu prste rekni ze mu nebranis ve styku s malou,ale ze chces aby to bylo za tve pritomnosti,a az se mala trosku otrka,tak mu ji treba jeden den das na vylet,a vecer domu,a az uznas za vhodne tak teprve na noc,na vikend,navic bych urcite chtela seznamit s jeho pritelkyni,cert nikdy nevi :nevim:

přesně tak jak píše marra.jsem taky s malou sama a díkybohu že s ex vycházím dobře.být tebou zakladatelko, tak na noc mu jí taky nedávám.
jinak má dcera má problímy s kakáním od narození, neumí se sama vykadit, má stenosu konečníku, každé kakání je utrpení, zajdi si na dětskou proktologii, je to součíst chirurgie,tam ti pomůžou.

• Citovat
  • Upravit
SayaSt
23.11.11 23:32

on mi na muj navrh nepristoupil-kdykoliv pres den, az si zvyknou, tak noc

detskou proktologii tu nemame, delam v nemocnici na chirurgii. doted jsem to neresila, protoze jako dite jsem mela stejne problemy… ji denne laktobacily, stravu mi bojkotuje, kdyz je nehur, davam laktulozu. ale je fakt ze lekarky jsem to zatim neresila, protoze vim z prace jak ty vysetreni probihaji a chci ji usetrit :(

• Citovat
  • Upravit
beruska79
23.11.11 23:43
SayaSt píše:
on mi na muj navrh nepristoupil-kdykoliv pres den, az si zvyknou, tak nocdetskou proktologii tu nemame, delam v nemocnici na chirurgii. doted jsem to neresila, protoze jako dite jsem mela stejne problemy… ji denne laktobacily, stravu mi bojkotuje, kdyz je nehur, davam laktulozu. ale je fakt ze lekarky jsem to zatim neresila, protoze vim z prace jak ty vysetreni probihaji a chci ji usetrit :(

taky dáváme lactulosu.je to boj…s tím ex je mi to líto, já mám výhodu že se s mým ex dá na všem domluvit, i když má kecy.ta sociálka to je taky maso, já mám naštěstí přidělenýho mladýho hodnýho kluka,ani do lednice mi nelezl..

• Citovat
  • Upravit
5
28.8.15 15:18

ex chce dceru do své péče

Dobrý den, mám podobný problém, ale je to tak, že bývalý chce dceru do své péče. Dceři je 5 let, úpravu poměru máme udělanou již několik let, ale potom jsme spolu ještě byli.
Před dvěma měsíci jsme se rozešli definitivně. Já si s dcerou našla podnájem u známého a ex šel bydlet k tátovi asi o 150 km dále. Jedním z důvodů k rozchodu byla jeho agresivita, neochota jít pracovat (marodil několik měsíců se zády- skolioza, z jeho příjmu nám nezbývalo skoro nic a poslední měsíc už jsem vše hradila sama) nyní je na up, alimenty nezaplatil ani jednou, čeká ho soud pro napadení..
Na mně hledá jen špínu a dělá naschvály. Nadává mi před malou a vyhrožuje fyzickým napadením. Návrh o svěření do své péče podal prý proto, že malou nechávám hlídat když jsem v práci - dělám krátký dlouhý týden, jsem kuchařka a ve 22h ji opravdu nechci tahat po městě. Hlídá ji má matka. A také proto, že prý chodím pít, což jsem byla jednou za měsíc. Nyní si vymyslel, že se prodávám, prý to ví jistě od svého bratra.
Opravdu už jsem zoufalá, nevím co dělat. Dnes jsem přijela s malou z dovolené a chci to v pondělí nějak začít řešit.
Nevíte prosím někdo jak soud postupuje?
Dceru mu půjčuji podle jeho přání, na týden, víkend. Pak jsem pro ni musela i sama zajet. Oblečení a vše ji kupuji jen já, o doktory a veškeré věci jsem se také vždy starala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.8.15 15:39

@luisa123 nebala bych se, soudci tam maji takovych vejlupku spousty. Neplati aliky, ceka ho soud… U soudu bych normalne vse vypovedela, v klidu, bez velkych emoci, vynechala bych vyjadrovani se k tvemu osobnimu zivotu, tam bych se vyjadrila jen v pripade, ze bych byla tazana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová