Jak odnaučit 3letou dcerku cucání palce?

3321
23.11.11 14:01

jak odnaučit 3 letou dcerku cucání palce?

prosím, máte někdo recept na to, jak odnaučit cucání palečku? dcerce budou v lednu tři roky a cucá si paleček skoro pořád…pokaždé jí upozorním, ona se i snaží, ale pak na to zapomene a cucá si ho znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
23.11.11 14:04

Nevím,zda to platí i na cucání palce, ale dcera mé kamarádky si kousala nehty a prý je na to nějaký lak a nehtík je hořký. Možná bude taková nějaká "tinktura :-)/ i na palečky. Zkus se poptat v lékárně nebo drogerii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
23.11.11 14:14

Vili, ahoj, :mavam: mám stejný problém se Samíkem, sice má jen 15 měsíců, ale palec už nevypadá moc dobře, a nově rostoucí zoubky rostou trochu ven, tak se s dovolením přiživím na téhle diskuzi. A ten lak mají v lékárně, akorát jsem se dívala na složení, tak je to aceton a toluen, tak nevím, jestli by to nebylo moc toxické? :nevim: Ony děti, které si okusují nehty, tak to je asi dobré, ale když cucají palec, mám strach, aby jim to nechutnalo a nelízaly ještě víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
23.11.11 14:15
Jančik píše:
Vili, ahoj, :mavam: mám stejný problém se Samíkem, sice má jen 15 měsíců, ale palec už nevypadá moc dobře, a nově rostoucí zoubky rostou trochu ven, tak se s dovolením přiživím na téhle diskuzi. A ten lak mají v lékárně, akorát jsem se dívala na složení, tak je to aceton a toluen, tak nevím, jestli by to nebylo moc toxické? :nevim: Ony děti, které si okusují nehty, tak to je asi dobré, ale když cucají palec, mám strach, aby jim to nechutnalo a nelízaly ještě víc :nevim:

a nebyli po tom sfetovaný :lol: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
23.11.11 14:16

Neteři dali na palec pálivou papričku, do týdne si na palec nevzpomněla :jazyk: Je to asi trošku drastičtější, ale ji už šly zuby hodně ven a palec byl hnusný, dělala to často :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
23.11.11 14:16

Řeším to samé se synem, jsou mu 3 a půl a pořád cucá palec. Kdykoli si nehraje, nejí nebo nedělá něco rukama. Je schopný jít po ulici a cucat si palec. O tom laku jsem už taky slyšela, i od našeho doktora, ale zatím nemám vyzkoušeno, říkám si, že to bude asi pěkný chemický driák.....ale už o něm celkem vážně uvažuju, protože nic nepomáhá, upozorňování, zlobení, vysvětlování, zavazování, prostě nic. Je to prý spojené s psychickou, s nějakým strachem z odloučení, odmítnutí......u nás asi vím, z čeho to pramení, ale nedovedu to nijak vyřešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
23.11.11 14:24

Kamak a jak to přesně dělali? Jako celou papričku? A kolik jí bylo? Sami právě celkem trpí na bříško, tak ať mu nezpůsobím nějakou koliku :nevim: Ale zase za zkoušku to stojí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
23.11.11 14:27

já dávala malilinko pepře drastický,ale je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
23.11.11 14:28

paprička by mohla zabrat, ale taky se obávám , že by jí z toho pak bolelo bříško…nějak mít drastický způsob by nebyl? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
23.11.11 14:29
tumpach píše:
já dávala malilinko pepře drastický,ale je to tak

a za jak dlouho to zabralo a cucání palečku přestalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
23.11.11 14:32
vililik píše:
paprička by mohla zabrat, ale taky se obávám , že by jí z toho pak bolelo bříško…nějak mít drastický způsob by nebyl? :lol:

Můžeš vyzkoušet cibuli, česnek - vymačkat a namočit prstík. Ale pozor na sahání do oček!!! Cibule i česnek bez mytí rukou vydrží cca 3-4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
23.11.11 14:35

ahoj, tak já sama zkušenost nemám (mám bezdudlíkový a bezpalcový dítko), ale babička řikala, že s tátou měli taky velké problémy ho to odnaučit, zkoušeli pepř, cibuli, česnek a zabralo až načernit paleček sazemi nebo popelem z kamen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
23.11.11 14:42

Našemu jsou2 roky a cucá si ukazovák a prostřendík.Hrozně je vyvrací a má je křivý.I dásně má křivý.Zkoušela jsme pepř i papriku a moc mu to chutnalo :zed:
Tak taky nevím co s tím.Někdo mi radil přelepit izolepou,ale to si stejně strhne :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
23.11.11 14:50

holky, a co jim ty prstíky přes noc nabarvit potravinářským barvivem? no ale aby je to zase nelákalo o to víc co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
23.11.11 14:56

Ten hořký lak na nehty je Morde X - tenhle
Koupila jsem ho, ale zatím nepoužila, je tam napsáno od 3 let..Dcera si cumlá prostředníček a prsteníček (vypadá to moc pěkně :lol:), taky skoro pořád. Hned po Vánocích to ale vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová