Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
prosím, máte někdo recept na to, jak odnaučit cucání palečku? dcerce budou v lednu tři roky a cucá si paleček skoro pořád…pokaždé jí upozorním, ona se i snaží, ale pak na to zapomene a cucá si ho znova…
Nevím,zda to platí i na cucání palce, ale dcera mé kamarádky si kousala nehty a prý je na to nějaký lak a nehtík je hořký. Možná bude taková nějaká "tinktura
/ i na palečky. Zkus se poptat v lékárně nebo drogerii.
Vili, ahoj,
mám stejný problém se Samíkem, sice má jen 15 měsíců, ale palec už nevypadá moc dobře, a nově rostoucí zoubky rostou trochu ven, tak se s dovolením přiživím na téhle diskuzi. A ten lak mají v lékárně, akorát jsem se dívala na složení, tak je to aceton a toluen, tak nevím, jestli by to nebylo moc toxické?
Ony děti, které si okusují nehty, tak to je asi dobré, ale když cucají palec, mám strach, aby jim to nechutnalo a nelízaly ještě víc ![]()
Jančik píše:
Vili, ahoj,mám stejný problém se Samíkem, sice má jen 15 měsíců, ale palec už nevypadá moc dobře, a nově rostoucí zoubky rostou trochu ven, tak se s dovolením přiživím na téhle diskuzi. A ten lak mají v lékárně, akorát jsem se dívala na složení, tak je to aceton a toluen, tak nevím, jestli by to nebylo moc toxické?
Ony děti, které si okusují nehty, tak to je asi dobré, ale když cucají palec, mám strach, aby jim to nechutnalo a nelízaly ještě víc
a nebyli po tom sfetovaný
![]()
Neteři dali na palec pálivou papričku, do týdne si na palec nevzpomněla
Je to asi trošku drastičtější, ale ji už šly zuby hodně ven a palec byl hnusný, dělala to často ![]()
Řeším to samé se synem, jsou mu 3 a půl a pořád cucá palec. Kdykoli si nehraje, nejí nebo nedělá něco rukama. Je schopný jít po ulici a cucat si palec. O tom laku jsem už taky slyšela, i od našeho doktora, ale zatím nemám vyzkoušeno, říkám si, že to bude asi pěkný chemický driák.....ale už o něm celkem vážně uvažuju, protože nic nepomáhá, upozorňování, zlobení, vysvětlování, zavazování, prostě nic. Je to prý spojené s psychickou, s nějakým strachem z odloučení, odmítnutí......u nás asi vím, z čeho to pramení, ale nedovedu to nijak vyřešit. ![]()
Kamak a jak to přesně dělali? Jako celou papričku? A kolik jí bylo? Sami právě celkem trpí na bříško, tak ať mu nezpůsobím nějakou koliku
Ale zase za zkoušku to stojí. ![]()
paprička by mohla zabrat, ale taky se obávám , že by jí z toho pak bolelo bříško…nějak mít drastický způsob by nebyl? ![]()
tumpach píše:
já dávala malilinko pepře drastický,ale je to tak
a za jak dlouho to zabralo a cucání palečku přestalo?
vililik píše:
paprička by mohla zabrat, ale taky se obávám , že by jí z toho pak bolelo bříško…nějak mít drastický způsob by nebyl?
Můžeš vyzkoušet cibuli, česnek - vymačkat a namočit prstík. Ale pozor na sahání do oček!!! Cibule i česnek bez mytí rukou vydrží cca 3-4 hodiny.
ahoj, tak já sama zkušenost nemám (mám bezdudlíkový a bezpalcový dítko), ale babička řikala, že s tátou měli taky velké problémy ho to odnaučit, zkoušeli pepř, cibuli, česnek a zabralo až načernit paleček sazemi nebo popelem z kamen
Našemu jsou2 roky a cucá si ukazovák a prostřendík.Hrozně je vyvrací a má je křivý.I dásně má křivý.Zkoušela jsme pepř i papriku a moc mu to chutnalo ![]()
Tak taky nevím co s tím.Někdo mi radil přelepit izolepou,ale to si stejně strhne
![]()
holky, a co jim ty prstíky přes noc nabarvit potravinářským barvivem? no ale aby je to zase nelákalo o to víc co? ![]()
Ten hořký lak na nehty je Morde X - tenhle
Koupila jsem ho, ale zatím nepoužila, je tam napsáno od 3 let..Dcera si cumlá prostředníček a prsteníček (vypadá to moc pěkně
), taky skoro pořád. Hned po Vánocích to ale vyzkouším.