Bojím se bouřky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
28.5.11 21:23

Počítjí se vteřiny mezi bleskem a hromem. Tady jsem to našla přesně:

Vzdálenost bouřky můžete poměrně přesně odhadnout podle doby, která uplyne mezi pozorováním blesku a zaslechnutím hromu. Protože blesk vidíte v podstatě okamžitě a zvukové vlny se vzduchem šíří rychlostí 0,33km/s, odpovídá doba mezi bleskem a hromem v sekundách dělená třemi vzdálenosti blesku v kilometrech. Uběhne-li např. mezi bleskem a hromem 9 sekund, je bouřka vzdálena asi 3 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
28.5.11 21:28

Aha, tak to jsem myslela, že když napočítám 9, tak je to 9 km :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.11 22:48

Né, je to mnohem, mnohem blíž :mrgreen: Ještě tam psali, že hrom je slyšet tak do 20 km - takže když slyšíš hrom, je bouřka už celkem blízko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
29.5.11 15:25

Díky za vypočet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
29.5.11 22:09
Angua píše:
Né, je to mnohem, mnohem blíž :mrgreen: Ještě tam psali, že hrom je slyšet tak do 20 km - takže když slyšíš hrom, je bouřka už celkem blízko :lol:

Výborně, díky za uklidnění, to jsem potřebovala slyšet :cert: :lol: Až bude bouřka v Rožnově, budu ji posílat na Vsetín :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.5.11 23:29

Klidně pošli, já bouřku můžu :mrgreen: Akorát nám při bouřce často vypínají elektriku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
29.5.11 23:37

Mám to samé, fakt. Hrozně se bojím, možná to zesílilo i to, že jsme často dřív jezdili pod stan a zažili i hnusné bouřky v horách (ale nikdy se nic nestalo), nicméně já se bojím všude, bojím se i na chalupě (říkám si, že na ni spadne strom, co je u ní), bojím se i v baráku s hromosvodem, nemůžu spát, klepu se.

Naštěstí si říkám, že s tímhle strachem se dá žít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
29.5.11 23:38

Na Vsetín žádnou bouřku neposílej, prosím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
30.5.11 09:19

Tak já jsem taky takový bouřkový strašpytel :mrgreen: Vypínám všechno z elektriky (když je můj doma, tak jen ty dražší věci, aby se moc nesmál). Netelefonuji, protože signál přitahuje blesky, nepouštím vodu, nestojím u okna.. Většinou si zalezu s baterkou pod peřinu a luštím sudoku nebo křížovky. A samozřejmě počítám, kdy už se konečně bouřka vzdaluje. Se mnou je pod peřinou schovaná i naše britka, taky se bojí :srdce: moje.. Vloni, když jsme byli v Chorvatsku, udělali jsme si výlet na kole a stihla nás bouřka a to opravdu veliká. Šli jsme v ní zpátky do kempu, po skalnatým pobřeží a já měla celou dobu v hlavě myšlenku, že tam prostě umřeme, že se nevrátíme. Byla jsem nas…á, že pro mě nechtěl přítel postavit přístřešek z klád, kterých tam bylo hrozně moc, stopovala jsem loď, která plula tak 10m od nás a v těch vlnách by se k nám stejně nedostala.. Byly to obrovský blesky a šílenej liják s vichrem, že dodnes tvrdím, že mi toto zkrátilo život o hodně let. A přítel na to - když jsi ty přežila tohle, už přežiješ všechno :mrgreen: Ale já si tehdá fakt myslela, že tam umřeme někde na skále.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
30.5.11 09:27

Já jsem taková Viktorka :mrgreen: , bouřky miluji, zvedám si žaluzije, otevírám si okno a nejraději bych šla i ven, ale to mi muž většinou nechce dovolit :lol: .

Zkus v sobě nějak překonat fyzický i psychický blok, pomůže ti, že máš prcka, já se bála taky hodně, ale pak jsem si uvědomila, že ten strach přenáším i na holky a ony se umí bát fakt hodně :mrgreen: , takže jsem si tak nějak v sobě zakázala se bát a ono se to úplně přetočilo… bávala jsem se i pavouků, ale snažím se ovládat, ne, že bych je milovala, ale neječím a snažím chovat racionálně, protože si přesně uvědomuji, že bát se jich mě naučila moje mamka, tak to nechci přenést na holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.5.11 09:34

Bouřky miluju, ale poslední dobou se i začínám bát - ale je to takovej ten dobrej strach jako při hororu :lol: :lol:

Buď stárnu nebo jsou ty bouřky poslední dobou silnější, nevím…bojím se i v paneláku, naše největší zábava byla fotit blesky z balkóna do doby, než blesk práskl mezi paneláky do země, holky něco tak krásnýho ale děsivýho jsem neviděla ještě…strašně to prskalo a oslepovalo - no hustý, od té doby stojím jen mezi balkónovejma dveřma :lol: :lol:

No a minulej týden práskl blesk do sousedovic lešení, rodičům zničil vyplou televizi, shořel modem…rána jako prase, že jsme si všichni málem cvrkli, ale bouřka jinak krásná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
1.6.11 14:34

Boha jeho, už to tu začíná pěkně mlátit. Ať si prší, ale bouřka ať se Brnu vyhne! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.6.11 19:15

Nám Laddmie posílá jak zběsilá… Předevčírem bouřka, dneska bouřka… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
1.6.11 19:26
Angua píše:
Nám Laddmie posílá jak zběsilá… Předevčírem bouřka, dneska bouřka… :lol: :lol: :lol:

Všechno jste si nahamtali :-D ! Tady tak akorát dvakrát pšouklo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.6.11 19:34
makina píše:
Angua píše:
Nám Laddmie posílá jak zběsilá… Předevčírem bouřka, dneska bouřka… :lol: :lol: :lol:
Všechno jste si nahamtali :-D ! Tady tak akorát dvakrát pšouklo :roll:

Hrozní jsme :lol: Dneska tu práskl úplně tlustý blesk, měla jsem štěstí, že jsem ho viděla, vzápětí hrom, takže byla kousek od baráku. A našim to vyrazilo pojistky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová