Bojím se bouřky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3394
27.5.11 22:41

Bojím se bouřky...

Ahoj holky, sedím u pc, sluchátka na uších a dívám se na notebooku na film. Jakmile ale přes žaluzie problýskne světlo a zahřmí, tak se otřepu.. Ani ta sluchátka to neutlumí.
Proč to píšu..už odmala se hrozně bojím bouřek, přes den to jde, ale v noci, to by se ve mně krve nedořezal. :-( Ležím přikrytá peřinou a počítám minuty, než uslyším, jak bouřka postupně odeznívá. Potom už ale stejně nemůžu pořádně zabrat z toho šoku.. Máte to prosím Vás některá taky? Jak se proti tomu bráníte?
Teď do toho začal ještě silný déšť. Přemýšlela jsem, čeho konkrétně se bojím, ale je to celkově, jak osvětleného blesku, tak síly hromu a do toho mohutného deště. Taky se bojím kulového blesku, mám pořád pocit, že mi musí vrazit do okna a všechno zapálit. Teď je to znásobené ještě tím, že máme malého v postýlce u okna. Bydlíme v paneláku, tak si říkám, že třeba si nevybere zrovna naše okno, ale sousedovo…no prostě fakt psycho. :-( Můžete mě někdo uklidnit, že bouřka není nebezpečná, že je to jen přírodní úkaz, nějak mi to prosím logicky vysvětlit, potřebuji slyšet nějakou útěchu. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
27.5.11 22:45

když jsem byla malá,tak se mi zdálo,že od blesku chytil barák.Rodiče mi řekli,že se to stává tak 1 za deset let.Od té doby jsem jako dítě při každé noční bouřce přemýšlela,jestli už je to deset let.
Jinak já se taky bojím,při každé bouřce hned vytahuju vše ze zásuvky-pračku,myčku,tv,pc.
Asi jsi chtěla uklidnit,tak se omlouvám,asi se mi to nepovedlo.
Ale nejsi v tom sama :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
27.5.11 22:50

Doma se nemáš čeho bát :wink: .Na kulovej blesk že ti vlítne do okna máš stejnou šanci jako že vyhraješ ve sportce a ještě k tomu ty peníze dostaneš,tak neměj strach :wink: .Já mám bouřky ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
27.5.11 22:50

Ahojky,já se taky bojím bouřek,ale mám to tak od mala,když mě hlídala babička,tak ta se bála taky,protože zažila požár od blesku a tak se taky bála a vlastně to přenášela na mě…z dálky mi to nevadí,ale pokud je to nad barákem,tak se bojím.A nejvíc těch ostrých hromů,to vždycky nadskočím jak se leknu.A kde bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.11 22:51

Bouřky miluju, teda, jen když jsem v pohodlí domova.
Ale bouřky jsou ještě OK, ty nejsou zas ak často. Já mám panickou hrůzu z pavouků (hadů, plazů :D ) a to je teda síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
27.5.11 22:51

Bojím se šíleně. Vypínám hlavním jističem vše, Mirek jde po mě a zase zapíná se slovy, že jsem TELE. Nikdo se nesmí sprchovat, nesmí si umýt ruce, i kdyby je měl po…, nikdo živej nesmí být pod lustrem, daleko od okna, počítám, jak daleko to je od nás. Nejčastěji strávím čas při bouřce ve skříni a lákám tam všechny ostatní. :mrgreen:

Když jsem byla malá, tak u babičky blesk zapálíl dům a umřela tam malá holka. možná to mám od té doby, nevím. Nicméně už se toho asi nezbavím. Taky jsem ti moc nepomohla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
27.5.11 22:52

Blesky samozřejmě jsou velmi nebezpečné, ale bouřka ti nemůže ublížit když jsi v baráku, kor v paneláku. Čas na obavy je, když jsi ve stanu pod velkým stromem :wink: ale v paneláku se ti nemůže fakt stát vůbec nic. Kdyby uhodil blesk, stáhne do dolů hromosvod, který je na každé výškové budově. Bude to sice pecka, ale jinak nic. Max těm, u kterých to bude v okolí vypadne elektrika a spálí se jim elektronika.

Jako ono se pak spíš jedná o nehody typu - bouchne to do stromu, ten spadne na barák, bouchne to do rodinného domku bez hromosvodu a chytne střecha, nebo nějaké spotřebiče, apod. Ale v paneláku můžeš být opravdu klidná :wink: .

Jo kulovej blesk je věc jiná, ale já mám takový dojem, že vždy když o něm něco píšou, jedná se o rodinné domy.

Já třeba bouřku miluju a vichr a silnej déšť, kor v létě jsem úplně blažená a čumim na to na zahradě :lol: Já být tebou, tak vylezu zpod peřiny, rozsvítím si lampičku a třeba si budu chvilku luštit sudoku nebo si číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.11 22:53

Já mám bouřky taky ráda… Když jsem doma :lol:

A zavřeným oknem ti kulový blesk nevletí, nebo jo? :think:

Blesk je jenom ostré světlo, při focení se přece taky nebojíš a hrom je sice hlasitý, ale není vůbec nebezpečný, není se čeho bát :wink:

Uvař si čaj, zachumlej se do deky a pozoruj, jak jsou ty blesky krásné - zkus si na tom najít něco hezkého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
27.5.11 22:55

To si si přišla pro uklidnění mezi ty pravé :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.5.11 22:56

Laddmie, já se taky bojím :( Čím jsme starší, tím víc :( Moje babička (už je dávno po smrti) říkávala, že při bouřce se nemá ani koukat z okna, nebo do toho okna uhodí … Blbost, já vím, ale z okna při bouřce snažím nekoukat :(

A naše psisko - labrador - je na tom podobně. Když byl mladej, tak mu bouřky nic nedělaly. Teď je z něj psí děda - a při bouřce se ode mně nehne na krok, chodí se mnou i na záchod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
27.5.11 22:57

my taky vše vypínáme z elektřiny… a bojím se trošku..
mám štěstí bydlíme v místě, kde máme vysílač Javořici.. a mě přijde, že to vždy tak pěkně rozežene že u nás tak zlá není, ale je to pár let.. kdy to švihlo tady od nás do stromu to byla šlupka! a v okolí zničené přijímače co nebyly vytažené, ale jinak ok…
neboj se.. mě pomáhalo rozsvítit svíčku. věřila jsem jako naši předci když zapalovali hromničku na okně.. :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
27.5.11 22:59

baghiro to jsem si taky myslela, že je to hloupost, ale náš soused dělával hromosvody. a je fakt dooost dobrej ve fyzice a matematice.. a jednou jsme se o tom bavili.. a on říkal, že tím, jak je ta tvoje energie za oknem.. že to může blesk přitáhnout..ale je to malá pravděpodobnost..
to samé.. když si někdo stoupne pod strom a pak ho blesk zabije..
protože kdyby tam nebyl.. šlehlo by to jinam, ale člověk vydává prej nějakou energii, a ten blesk to přitáhne…
noooo hele já tomu nerozumím, ale prej to tak je.. a dokázané fyzikálně.. :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.5.11 22:59
lemaz píše:
Když jsem byla malá, tak u babičky blesk zapálíl dům a umřela tam malá holka. možná to mám od té doby, nevím. Nicméně už se toho asi nezbavím. Taky jsem ti moc nepomohla. :mrgreen:

No tímto fakt ne :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.5.11 23:00

Angu, blesk není světlo, je to elektrický výboj (a těch voltů je tam sakra hodně :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.11 23:02
baghira píše:
Angu, blesk není světlo, je to elektrický výboj (a těch voltů je tam sakra hodně :think: )

To samozřejmě vím, ale to člověka, co se bojí moc neuklidní… nebo jo? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová