Bojím se bouřky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2513
27.5.11 23:04

Já taky bouřky naprosto miluju a neskutečně si je užívám! :palec: Když jsem byla malá, dali jsme si vždycky na chatě židle na verandu a koukali jsme, jak to kolem mlátí. :pankac: A zůstalo mi to doteď, včera jsem třeba o půlnoci dřepěla zabalená do deky na zápraží a koukala se, jak se to sem žene. Neskutečně mě to nabíjí, moc se mi líbí, jak je to dynamické, dramatické, každou vteřinu jiné. Prostě adrenalinový zážitek v domácích podmínkách. :mrgreen: Moc nemusím jen krupobití, mám strach, co všechno by to mohlo poničit. Ale jinak to běsnění živlů fakt miluju, člověk si aspoň lépe uvědomí, kam v přírodě patří… :wink:
Ale tvoje pocity naprosto chápu, mě je naprosto stejně zle už při představě, že mám vlézt do letadla. A když na to opravdu dojde, jsem totálně paralyzovaná, i když rozumově vím, že statistiky a blablabla… :roll: :zed: Prostě to nedokážu potlačit. Chválabohu letadlem létám podstatně méně často, než jsou bouřky.
Co to zkusit zaspat? Nebo otupit smysly třeba alkoholem? 8-) Koupelí při svíčkách? Napínavou knížkou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.5.11 23:05
Macík74 píše:
baghiro to jsem si taky myslela, že je to hloupost, ale náš soused dělával hromosvody. a je fakt dooost dobrej ve fyzice a matematice.. a jednou jsme se o tom bavili.. a on říkal, že tím, jak je ta tvoje energie za oknem.. že to může blesk přitáhnout..ale je to malá pravděpodobnost..
to samé.. když si někdo stoupne pod strom a pak ho blesk zabije..
protože kdyby tam nebyl.. šlehlo by to jinam, ale člověk vydává prej nějakou energii, a ten blesk to přitáhne…
noooo hele já tomu nerozumím, ale prej to tak je.. a dokázané fyzikálně.. :lol: :think:

Ježiš, já snad budu stěhovat postýlku od okna 8-o To jsi mě moc nepotěšila. Ale zase máme hromosvod, takže jsem klidnááá.. skoro. :think:

Jinak jsem z Rožnova pod Radhoštěm, někdo se tu ptal :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.5.11 23:06

A z kama jsi?U nás to teď jede,sešly se 2 bouřky najednou a taky mhouřím oči při každém blesku.Je to hnus,ale neboj,do okna ti to nepraští.Bydlím v paneláku v nejvyšším patře,takže mám infarktové stavy po každém blesku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.11 23:06
Ronnie píše:
Já taky bouřky naprosto miluju a neskutečně si je užívám! :palec: Když jsem byla malá, dali jsme si vždycky na chatě židle na verandu a koukali jsme, jak to kolem mlátí. :pankac: A zůstalo mi to doteď, včera jsem třeba o půlnoci dřepěla zabalená do deky na zápraží a koukala se, jak se to sem žene. Neskutečně mě to nabíjí, moc se mi líbí, jak je to dynamické, dramatické, každou vteřinu jiné. Prostě adrenalinový zážitek v domácích podmínkách. :mrgreen: Moc nemusím jen krupobití, mám strach, co všechno by to mohlo poničit. Ale jinak to běsnění živlů fakt miluju, člověk si aspoň lépe uvědomí, kam v přírodě patří… :wink:
Ale tvoje pocity naprosto chápu, mě je naprosto stejně zle už při představě, že mám vlézt do letadla. A když na to opravdu dojde, jsem totálně paralyzovaná, i když rozumově vím, že statistiky a blablabla… :roll: :zed: Prostě to nedokážu potlačit. Chválabohu letadlem létám podstatně méně často, než jsou bouřky.
Co to zkusit zaspat? Nebo otupit smysly třeba alkoholem? 8-) Koupelí při svíčkách? Napínavou knížkou? :think:

Blázníš, ji posíláš do vany, když u Lemazů si ani nemyjou ruce :lol: Ale teda mě nikdy nenapadlo, že by to mohlo jako až takto probít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.5.11 23:07
Angua píše:
baghira píše:
Angu, blesk není světlo, je to elektrický výboj (a těch voltů je tam sakra hodně :think: )
To samozřejmě vím, ale to člověka, co se bojí moc neuklidní… nebo jo? :think: :mrgreen:

Už mlčím. Samozřejmě - hodně světla, trochu rámusu, žádny tisíce voltů, co tě seškvaří, spálí a prostě úplně rozcupují na hadry v tom samozřejmě nejsou … :mrgreen: :jazyk: Vpodstatě není nic bezpečnějšího a suprovějšího, než bouřka (j)

(Jenom blbec, jako byl Zoubele, běhá v bouřce po poli. Čest jeho památce 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.5.11 23:07
Ronnie píše:
Co to zkusit zaspat? Nebo otupit smysly třeba alkoholem? 8-) Koupelí při svíčkách? Napínavou knížkou? :think:

2 dc vína už mám v sobě :-D A dívala jsem se na film Smradi, to bylo docela napínavé.
Let letadlem zase miluji, těším se na něj při každé dovolené. Každý má fakt něco. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
27.5.11 23:08

neee neblázni… to je fakt výjimka… a když máte hromosvod prásklo by to do něj..
my ho nemáme.. :mrgreen:
a pak když jsme se bavili s tím sousedem… tak říkal, že to většinou jde do nejvyšího bodu v okolí…
a většinou bouřka není tak blízko.. jen se to zdá…
počítám od blesku k hromu sekundy.. to se prej nějak dle rychlosti světla a zvuku dá spočítat jak je bouřka daleko.. :palec:
neboj se… ho´d svíčku za okno… a užívej si to!
taky se nebojím.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.11 23:09
baghira píše:
Angua píše:
baghira píše:
Angu, blesk není světlo, je to elektrický výboj (a těch voltů je tam sakra hodně :think: )
To samozřejmě vím, ale to člověka, co se bojí moc neuklidní… nebo jo? :think: :mrgreen:

Už mlčím. Samozřejmě - hodně světla, trochu rámusu, žádny tisíce voltů, co tě seškvaří, spálí a prostě úplně rozcupují na hadry v tom samozřejmě nejsou … :mrgreen: :jazyk: Vpodstatě není nic bezpečnějšího a suprovějšího, než bouřka (j)

(Jenom blbec, jako byl Zoubele, běhá v bouřce po poli. Čest jeho památce 8-) )

Přesně tak :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.5.11 23:10
Angua píše:
baghira píše:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.5.11 23:19

Baghiro dobrý! :pankac:
My teda taky hromosvod nemáme, času dost, bydlíme tu teprve 11. rokem :evil: :zed: , ale zato máme na baráku obrovskou anténu, manžel je radioamatér. :roll: :roll: A ta teda uzemněná je (to se poznají priority :mrgreen: ).

Fuj, jak se někdo může těšit na letadlo, to fakt nechápu! :poblion: Mě normálně při každém startu samovolně tečou slzy, nemůžu to nijak ovlivnit, a to jinak jsem celkem tvrďák! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
28.5.11 07:05

Tak já naprosto přesně vím kde můj strach vznikl. Vlniitým plechem rodiče vlnili a hromili před pokojíčkem, že tam je bouřka a nesmím z pokoje ven, abych nevylejzala z postele, kde jsem spala sama a bála se. Tak abych se bála ještě víc vylízt z pokoje ven a zalezla do pelechu.
Strach děsnej, přesně jak popisujete - paralýza…příšerná.

Podařilo se mi to odbourat až v paneláku. vědomí, že pode mnou jsou sousedi, vedle, že můžu utíkat ze dveří a vedle jsou další dveře… a pak hodně to, že jsem na tom vnitřně pracovala a snažím se nacházet sama sebe, eliminovat tyhle bolesti z dětství…
Dnes neříkám, že vždycky bouřku miluju (v noci ne, to mě děsí) ale přes den si jí dokážu někdy i užít, pojímám jí jako očistu, přírody i sebe. Jako ty hromy čistily i mě… pak mi je hezky.
Jde o to se s tou bouřkou sjednotit. Ale to taky nejde vždycky, ve tři ráno, když máš kroupy na okně, to moc nejde..
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
28.5.11 08:00

Včera bouřka brzy odezněla, tak to bylo super. Rychle jsem to tu ale zabalila, protože manžel šel spát, tak jsem se tu bála sedět sama. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
28.5.11 09:36

A ja se tady malem u diskuzi o hranolkach po… Smichy.
MATE MNE NA SVEDOMI :cert: :cert: :cert: :-P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
28.5.11 20:57
Luczka píše:
A z kama jsi?U nás to teď jede,sešly se 2 bouřky najednou a taky mhouřím oči při každém blesku.Je to hnus,ale neboj,do okna ti to nepraští.Bydlím v paneláku v nejvyšším patře,takže mám infarktové stavy po každém blesku :lol:

Tak v tom nejsem sama. Taky bydlím v posledním patře a když jsem v noci sama doma a je bouřka, tak čekám, že z toho dostanu infarkt. Ale když jsem bydlela v paneláku uprostřed, tak to bylo v poho. Už se těším, až se odtud odstěhujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
28.5.11 21:00

A nevíte jak se to vypočítáva. Jak je daleko. Mě to někdo říkal, ale to jsem byla hodně malá a už jsem to zapoměla. To mě vždycky drobek uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová