Bojím se odejít z práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
9.3.21 19:09

Vzhledem k té pauze nemůže být o sešupu moc řeč. Dát výpověď jen proto, že se necítíš doceněná, v dnešní době a když nemáš nic jiného, rozcapenost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.3.21 19:17
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla bych znát vaše názory na mou situaci: po skoro 9 letech (mateřská + rodičák a následně péče o blízkou osobu v nejvyšším stupni závislosti) jsem před měsícem nastoupila do práce. Nastupovala jsem na práci víceméně samostatnou (ne manažerskou, ale ani ne sekretářskou) a během dvou dnů jsem zjistila, že hledali sekretářku, jen tomu říkají jinak. Profesně to pro mě znamená sešup ze samostatné pozice na práci někoho, kdo je úkolovaný objednávaním šanonů, kontrolou kuchyňky, kávy a minerálek a evidencí došlé pošty (tím se nad administrativní pozice nepovyšuju, dělala jsem to roky, ale dřela jsem, abych se dostala jinam - mám VŠ, deset let praxe v v technickém oboru a právu, tři cizí jazyky a pracovala jsem samostatně). Téměř desetiletá mezera v životopise vypadá hodně blbě, a to i přesto, že se dá srozumitelně vysvětlit. Navíc v současné době roste nezaměstnanost, říkám si, jestli nejsem moc rozcapená, abych to zabalila jen proto, že to není „práce pro mě“ (a to nemyslím nijak povýšeně, jen nechci chodit do práce nešťastná a naštvaná a nechat se buzerovat holčinou o skoro 20 let mladší, která má s odřenýma ušima obchodní akademii a jedinou výhodu, že je ve firmě o 2 roky dýl než já.) Přítel tomu říká, že je to jako „špatná bajka headhuntera: pracovala jako odborník v mezistátním logistickém sektoru a dnes může kopírovat manuály a zakládat došlou poštu“.
Denně myslím na to, že dám výpověď, už jsem se k tomu tak nějak odhodlala, ale než to opravdu udělám (a jestli to udělám), ráda bych slyšela nějaké jiné, nezaujaté názory.prosím o anonym, je to pro mě velmi osobní a ožehavé téma a nevím, jestli tady nemůžu natrefit na některou z kolegyň

To, jak se v práci cítíš, je něco, co je ve Tvých rukou.

Pokud si zvládneš vysvětlit, že je to taková situace, že jsi měla díru v životopisu, a že koneckonců tupá práce sekretářky má tu výhodu, že můžeš flexibilněji pečovat o rodinu a chodíš domů s čistou hlavou atd., tak to zvládneš. A nikde není psáno, že si někdo nevšimne, že jsi schopnější než ta pipka o dvacet let mladší.

Pokud je Ti nadevše fakt, že nejsi tam, kde bys chtěla být, a neumíš se s tím srovnat ani na čas, tak běž a hledej.

Pak samozřejmě záleží na tom, jaká je situace némlich u vás v okolí atd. - jestli si najdeš něco novýho rychle, nebo taky můžeš zůstat sedět doma. To asi nikdo neodhadne. Ale pravda je, že dobrý místa jsou o štěstí - a to Ti nikdo neslíbí :)

Já šla po rodičáku na halftime mimo obor, jen abych měla nějaký příjem jistý - a už tam kroutím sedmý rok, z toho víc než dva roky na vedoucí pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
9.3.21 19:20

No, myslím, že po těch 9 letech tě nikdo jako odborníka nebere a jedeš prostě od znova, já to docela chápu. Jestli odejdeš, záleží na tobě a na tom, jak to bude bez tvého příjmu. I blbá práce je práce a tohle náhodou nezní jako nejhorší práce na světě, i když nejsi podle tebe doceněná. Taky záleží, jestli najdeš něco jiného, teď je to mnode těžké i pro odborníky s praxí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
9.3.21 19:21

Po devítileté mezeře můžeš být ráda, žes neskončila ještě hůř. Začínáš od začátku, ale jsi mnohem starší a opotřebovanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
9.3.21 19:23

Jak se ta práce snoubí s matkou a péči o děti
pokud je to nejlepší pro matku s malými dětmi, zůstala bych a až děti odrostou hledala bych něco jiného a jinde.
Možná povýšíš i tam kde jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
9.3.21 19:28

Zustala bych a pritom hledala jinou praci. Kdyz mas takhle nekvalifikovanou pozici, mozna je tam cas na nejaka online skoleni? Kurzy, YouTube workshopy, cokoli, cim personalistkam dokazes, ze jsi v obraze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.21 19:36

A musíš pracovat? Nemůže tě živit přítel? Doba je blbá, ale zase pokud bys někde měla zakrnět a měla by z tebe být zahořklá sekretářka, tak nevím, jestli to stojí za to. Opravdu nejsou pro tebe lepší pozice, kde byses mohla realizovat? Tím bych se asi řídila…Pokud peníze na chleba nejsou hlavním důvodem, hledala bych i jinde, na tu pozici by tě vážně asi byla škoda…Pokud tam není třeba možnost kariérního postupu?

• Citovat
  • Upravit
9039
9.3.21 19:55

Máš deset let praxe a skoro deset let jsi pak seděla doma. To je hrozně dlouhá doba a v technickém oboru už po takové pauze budeš těžko platit za odborníka. Asi ti nezbyde než zkoušet najít něco jiného a zatím být tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.21 19:58

Resim to same. Pred necelym mesicem jsem nastoupila na pozici sekretarky a prace me vubec nenaplnuje a neni tam karierni rust. Mam VS, pracovala jsem v manazerske pozici se 6.letou praxi, umim plynule 3.jazyky a ted po materske nastup jako sekretarka. Jasny lepsi neco nez nic, ale nechci se zahrabat touto pozici. Manzel mi to schvaluje a chci abych byla spokojena, vydelava nadstandart, tak nam to nijak do rozpoctu nezasahne

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
9.3.21 19:58

Tak dle ZP ma zamestnavatel drzet pracovni misto, ne pozici a navic po deseti letech je vubec vstricny krok, ze te vzali zpatky. A rozhodne je lepsi byt zahorkla sekretarka nez nezamestnana…Nikde neni psano, ze ta mladsi pipina neodejde na materskou…
Docela mne bavi narky, ze po x letech na rodicaku me nechteji zpet na manazerskou pozici, to si mela dotycna rozmyslet a vratit se po materske zpet na pozici a ne si myslet po letech doma, ze si ze mne nekdo v praci sedne na zadek…

Příspěvek upraven 09.03.21 v 20:03

• Citovat
  • Upravit
7859
9.3.21 20:00
@Slečna Ferka píše:
To, jak se v práci cítíš, je něco, co je ve Tvých rukou.

Pokud si zvládneš vysvětlit, že je to taková situace, že jsi měla díru v životopisu, a že koneckonců tupá práce sekretářky má tu výhodu, že můžeš flexibilněji pečovat o rodinu a chodíš domů s čistou hlavou atd., tak to zvládneš. A nikde není psáno, že si někdo nevšimne, že jsi schopnější než ta pipka o dvacet let mladší.

Pokud je Ti nadevše fakt, že nejsi tam, kde bys chtěla být, a neumíš se s tím srovnat ani na čas, tak běž a hledej.

Pak samozřejmě záleží na tom, jaká je situace némlich u vás v okolí atd. - jestli si najdeš něco novýho rychle, nebo taky můžeš zůstat sedět doma. To asi nikdo neodhadne. Ale pravda je, že dobrý místa jsou o štěstí - a to Ti nikdo neslíbí :)

Já šla po rodičáku na halftime mimo obor, jen abych měla nějaký příjem jistý - a už tam kroutím sedmý rok, z toho víc než dva roky na vedoucí pozici.

hezky sepsáno :palec:

Vidím to nezaujatě podobně.
Jestli k tvé vyrovnanosti potřebuješ mít řád v tom, že kdo má mozek v hlavě a něco za sebou - měl by logicky dělat něco odpovídajícího užitečného a kopírovní a kafe nechat trubkám (v čemž tě plně chápu)…pak odejdi nejlíp hned…nebo rychle hledej náhradu a odejdi hned jak ji budeš mít.

Jestli to kousneš, může tam být výhoda v tom, že to stačí dělat na 20% osobní kapacity, budeš chodit domů s naprosto čistou hlavou a ještě si v pracovní době zorganizuješ lecos osobního. Má to svoje výhody, ale není to řešení pro každého. Mně osobně takhle varianta baví přesně jeden měsíc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
9.3.21 20:01

V dnešní době je výkon sehnat práci i na té nižší pozici, je hrozný přetlak tady na ty jednodušší kancelářské práce, takže svým způsobem jsi měla velké štěstí, že tě vůbec vzali navzdory vyšší kvalifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
9.3.21 20:03
@Anonymní píše:
Resim to same. Pred necelym mesicem jsem nastoupila na pozici sekretarky a prace me vubec nenaplnuje a neni tam karierni rust. Mam VS, pracovala jsem v manazerske pozici se 6.letou praxi, umim plynule 3.jazyky a ted po materske nastup jako sekretarka. Jasny lepsi neco nez nic, ale nechci se zahrabat touto pozici. Manzel mi to schvaluje a chci abych byla spokojena, vydelava nadstandart, tak nam to nijak do rozpoctu nezasahne

proč proboha?? 8o To jsi tou mateřskou ztratila kus mozku, že bys měla takhle klesnout…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.21 20:04

@murkyf
Finančně zatím nijak, až doteď jsme fungovali hodně skromně, takže další čtvrt až půl rok vydržíme, ale přítel má trochu stres, jak to bude dál. Až to začne fakt houstnout, vezmu klidně i práci za kasou, nebo jinou brigádu, ale zatím furt doufám, že něco najdu. Měla jsem rozjednané dvě nabídky, jedna mi dnes padla (a zrovna v tu jsem dost doufala), čekám teď, co ta druhá, ale že všech stran slyším o problémech získat práci, jakoukoliv. Navíc mám obavu, že když vezmu sekretářku, už se z té pozice nikdy nevyhrabu tam, kam jsem se vypracovala. Dolů to jde snadno, nahoru ne. A to fakt nemám žádný manažerský ambice.

• Citovat
  • Upravit
26864
9.3.21 20:06

Pro obnovitelku. Proc ses nevratila do puvodniho zamestnani, kdyz jsi byla tak dobra? :think:
Po 9 letech pauzy i ja bych na tebe nahlizela jako temer bez praxe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat