Jak jste našly práci s dětma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jdi delat nekam do stanku, kavarny, bistra. Pomocna sila v kuchyni. Vecer za bar (pokud mas zkusenosti, hlidani, nejak vypadas). Pul uvazky jsou supr u sporky nebo u karcher. Prachy tam vzdycky byli ok. Pokud akutne resis penize, nejlepsi reseni to gastro (penize hned na ruku). Jit nekam saskovat v sacku a poslouchat dokola,,ozveme se,, bych takhle dlouho nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2 měsíce to je ještě relativně dobrý, já po dětech hledala práci rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla jsem dělat do nemocnice
tam mají lidí pořád málo, ale záleží co chceš dělat no. Je fajn se optat i kamarádek jestli u nich není volné místo. To už se mi taky 2× vyplatilo, když sem řekla kámošce „jakpa je to u vas s místama“ a ona mi na to řekla „hele zrovna nemáme lidi“
přitom inzeráty rozhozene neměli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky zacinam hledat- vcera jsem poslala prvni zivotopisy, tak uvidim…
Jsme ale vetsi mesto s prumyslem, tak snad to nebude takovy problem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Optej se na facebooku v nějaké skupině nabídky práce v okolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se hodně míst nabízí právě jako vhodné pro mamky s dětmi - třeba práce v tiskárně, prodejně kol, hodně hledají i pomoc do školek od učitelky po údržbu. Všechno to vždy visí na obecní nástěnce (jsme díra
) podle mne to není špatné na období než děti odrostou a budou moci jezdit do a ze školy samy
tak třeba mrknout i na ty nekarierní pozice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacinala jsem posledni rok rodicaku, ze jsem byla zastupem nemocne ve skolce, kde jsem mela deti a pak i nejmladsiho 2r. Tam jsem byla necely rok, pak jsem odesla, az se vratila nemocna. Tyden jsem byla doma a nastoupila jsem hned vedle do skoly.
Mi k praci pomohlo nejmladsi dite, protoze brecel, ze chce do skolky, kdyz videl, ze denne vodime jeho sestry. Takze jsem se ptala reditelky, jestli nema misto. Mela. Docasne jsem to vzala a postupne jsem si behem prace dodelala jinou skolu.
Nyni mam kvalifikaci pro SS, ale zustavam na ZS, nez mi odrostou moje deti.
Hledej, najdes
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám syna ve školce a nikoho kdo by mě pohlidal. Už 2 měsíce hledám práci a jsem už zoufalá. Jako člověk jde na pohovor oni vám řeknou není problém rádi bychom vás vzali ozveme se za týden co a jak no a už se neozvou. Když tam zavolám tak jen že se omlouvaji že mají někoho jiného. Jsme malé mesto a jako už nevím já pracovat chci a moc ale není kde.
Ahoj,
mě tedy rodičovská končí v prosinci 2020, ale už ted mám práci sjednanou. Začínat bych měla v lednu. Rozjíždíme s kamarádkou soukromou školku ale nutno dodat, že já se jen vezu, byl to její projekt a já naskočila až byl vlak rozjetý ![]()
Ale je to pro mě super, že si budu moci brát děti s sebou
nedovedu si představit na 7 dát děti do školky a ve 4 s vyplazeným jazykem je vyzvedávat protože se naše vesnická školka zavírá.
![]()
Ale funguje tak hodně maminek.
Co mám kolem sebe holky tak jsou učitelky, prodavačky, asistentky pedagoga (těch vlastně hodně), nebo dělají v kanclu a někdy si práci berou s sebou domů, grafičky (dělají z domova), švadlenu (dělá z domova) - celkově ty kamarádky pak podřizují práci dětem a kolikrát jdou na živnost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mrav píše:
Zkus hledat tam, kde jsi dělala před mateřskou.
Což většinou nejde. Pokud by to šlo, asi by to byla první volba. Mnoho maminek hledá po RD jiné místo, protože buď se nemají kam vrátit nebo už tu práci s dětmi nelze dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám syna ve školce a nikoho kdo by mě pohlidal. Už 2 měsíce hledám práci a jsem už zoufalá. Jako člověk jde na pohovor oni vám řeknou není problém rádi bychom vás vzali ozveme se za týden co a jak no a už se neozvou. Když tam zavolám tak jen že se omlouvaji že mají někoho jiného. Jsme malé mesto a jako už nevím já pracovat chci a moc ale není kde.
Držím palečky ať se něco vhodného najde.
Já jsem hledala rok a nakonec mi práci dohodila holka, se kterou jsem se seznámila když jsem byla s dětmi v ozdravovně. 14 dní po příjezdu domů jsem nastupovala. Ale bez hlídání bych ji taky dělat nemohla ( směny). Teď jsem zas na RD a pokud bude možnost, po ní bych chtěla dělat ve školství, klidně asistentku ( jsou obvykle půl úvazky, nejsem už samozivitelka a se 4 dětmi budu potřebovat dost času na ně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je pulka srpna, cili dite zrejme nastupuje az od zari ne? Hledas pres prazdniny, to jsou ve spouste typu podniku plonkove mesice, kdy maji lide dovolene a nikomu se nic moc nechce resit. Osobne bych si klidne jeste nechala zari na adaptaci ditete ve skolce a obehala treba znovu ta mista, kde te odmitli nebo nedali vedet. A kdyz ne, tak misto v nejakem supermarketu, uklizeni nebo hlidani deti sezenes temer vsude.Mas auto? Co mas za vzdelani? Nevykrikujes na pohovoru, ze mas male dite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak některé mé kamarádky si v původní práci zařídily možnosti, aby to s dětmi zvládaly, částečný home office, jiné úplně změnily obor, nebo začaly podnikat z domu ( siti, kadeřnictví, masáže..). Taky kdo dělá na PC ( grafika, překlady apod) může víc být doma. Ale samozřejmě ne každý má na to možnosti, schopnosti, vzdělání ( jako já ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit