Bojím se, ze mám lymfom

Anonymní
25.8.22 12:43

Bojim se, ze mam lymfom

Jiz nekolik mesicu mam tlak v krku a na hrudi, pridal se ted tlak v podpazi obcas me neco zasvedi, obcas pokaslavam, nedavno jsem si nasla nad klicni kosti malinkou pohyblivou boulicku.
Vzala jsem si do hlavy, ze mam jiste lymfom. Boulicku mi dr prohmatala a rikala, ze je to uzlinka, ale ze to nic neni. Dal nemam resit. Tlak zpusobuji pry zada. Byla jsem na rentgenu hrudniku, sonu bricha, krevni obraz na hematologii, gastroskopii, vse bez nalezu. Ale ja se nemuzu zbavit pocitu, ze je neco urcite spatne. Nechci uz doktorku otravovat, nevim co mam delat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24723
25.8.22 12:44

Jít k psychologovi a přestat se tolik pozorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
25.8.22 12:46

Zkusila bych normálně alpu se celá pomazat. Takovou tu klasickou ne sportovní. Taky občas boulicky by mohlo dělat spodní prádlo že se spotite a jak ten pot nemůže ven tak se shlukuje a udělá pod kůži takovou věc těžko se vsakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
25.8.22 12:55

Dojít si na sono uzliny jako samoplátce, třeba vás to uklidní… ale myslím, že to svědění bývá fakt urputné a hlavně noční pocení, ale úplně durch…ale dle těch vyšetření to fakt nemáte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
25.8.22 12:58
@KacanovaIng píše:
Zkusila bych normálně alpu se celá pomazat. Takovou tu klasickou ne sportovní. Taky občas boulicky by mohlo dělat spodní prádlo že se spotite a jak ten pot nemůže ven tak se shlukuje a udělá pod kůži takovou věc těžko se vsakuje.

Po absolvování 7 let vysoké školy člověk neumí používat čárky ve větách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
25.8.22 13:02

Zakladatelko najdi si jinou zábavu, prostě se zaměstnej jinak, než pozorováním sama sebe a hledáním diagnóz na netu.
Zajímavý fakt je, že hypochondrií většinou netrpí lidé s nedostatkem času, to se v podstatě navzájem vylučuje.
Nic ve zlém, ale doktorka tě vyšetřila a jsi ok, tak nemarni dál jejím časem a penězi pojišťovny a hod se trochu do klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
25.8.22 13:11

Pokud jsi prošla kontrolou na hematologii, mělo by to být ok, tam by na to přišli. :kytka: Já jsem lymfom měla, žádné svědění ani pokašlávání, ale v noci jsem se převlékala klidně třikrát a košile i povlečení šlo ždímat, jak jsem byla propocená. To je snad nejtypičtější příznak. Můžeš pro klid duše za čtvrt roku znovu požádat o kontrolu na hematologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 13:15

@czaky
Dekuji. Na hematologii chodim pravidelne, kvuli problemum se srazlivosti, hematolozka vi o tom tlaku na hrudniku. Tak uvidime az tam pujdu zase.

• Citovat
  • Upravit
57
25.8.22 13:27

Ten tlak na hrudi bych právě přisuzovala tomu psychickému pnutí. Najdi cestu, jak se nepozorovat, soustřeď se na něco, co Ti dělá radost, jestli sport, muzika, cokoliv. Pod kontrolou jsi, takže bych se soustředila na tu psychickou pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
16.9.22 22:21

Měla jsem podobné stavy, nakonec mi byla zjištěna hypofunkce štítné žlázy… jinak zablokovaná hrudní páteř nebo mezižebrní svaly nadělají taky pěknou paseku - pokašlávání, tlak na hrudi, bolest v podpaží… určitě zašla k fyzioterapeutovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.22 09:05

@adka91 u me asi bude pater problem, mam spatne drzeni tela, hypermobilitu. Jenze nejhorsi je, ze jsem proste presvedcena, ze mi neco vaznyho je, ze tohle proste zada neudelaj. Nahmatala jsem si nejaky hrbolky na krku asi uzliny a jsem z toho psychicky uplne v haji.

• Citovat
  • Upravit
3807
17.9.22 09:16
@czaky píše:
Pokud jsi prošla kontrolou na hematologii, mělo by to být ok, tam by na to přišli. :kytka: Já jsem lymfom měla, žádné svědění ani pokašlávání, ale v noci jsem se převlékala klidně třikrát a košile i povlečení šlo ždímat, jak jsem byla propocená. To je snad nejtypičtější příznak. Můžeš pro klid duše za čtvrt roku znovu požádat o kontrolu na hematologii.

No, já jsem také lymfom měla a žádné svědění ani noční pocení jsem neměla. Měla jsem jenom bouličku ve štítné žláze, která byla diagnostikována jako uzel a i po biopsii a histologickém vyšetření! se tam nic nenašlo. Kdybych si nenechala tu štítnou žlázu odstranit, tak by na to nikdo nepřišel, protože i krev a vše ostatní bylo v pořádku. Nepodceňovala bych to a udělala bych zkoušku červeným vínem. Po vypití většího množství prý lymfomové uzliny bolí. A pro úpplnou jistotu bych si nechala tu bouličku vyoperovat a pak ji teprve pořádně histologicky prozkoumají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
17.1.23 17:27

@Da12 ahoj, můžu se zeptat jaká byla léčba u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
17.1.23 20:17
@janaShakti píše:
@Da12 ahoj, můžu se zeptat jaká byla léčba u tebe?

Chemoterapie a biologická léčba nějakou myší protilátkou. Je to již deset let a zatím dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí