Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
jsem 5 týdnů po porodu a furt mě bolí kostrč
Začlo to teda hned po porodu, ani mě nebolelo šití, ale ta kostrč - jak kdyby mě někdo brutálně zkopal v kanadách
Teď už to samozřejmě nebolí tolik ale když vstávám ze sedu, tak to je celkem peklo ![]()
Měl to někdo taky tak? Je to normální? Někde jsem se dočetla, že může být ta kostrč nějak pohnutá, tak jestli už to někde řešit nebo tomu dát čas…
Rodila jsem kleštěma kvůli špatně natočené hlavičce, tak si právě říkám, že se mi tam něco mohlo popošoupnout raz dva ![]()
Díky za zkušenosti… ![]()
Jo, v každém případě si postěžuju na KO po šestinedělí, jen si říkám, jestli to nemám jít někam řešit už dřív - zas aby se mi nevysmáli, jestli je to třeba úplně normální věc
![]()
Ahoj.Me bolela kostrc strasne po porodu.Pri porodu byl malej spatne otocenej hlavickou a kruplo me v kostrci a minimalne pul roku me bolela kostrc.Kdyz jsem vstavala tak to bylo nejhorsi.Taky jsem si pripadala jako by me nekdo nakopal
Petra
Ahoj, bohužel mě taky kostrč bolela - asi tak půl roku a hodně .Nedávno jsem dokonce zjistila, že se mi s ní asi něco „přihodilo“, jelikož je taková víc vystouplá (jako kdybych tam měla bouli) a když si lehnu na tvrdou podlahu, tak mě tam jakoby překáží/tlačí. Nevim, jak to přesně popsat, ale rozhodně to není ve stejným stavu jako před porodem . ![]()
Ahoj, mě sice nebolela kostrč po porodu, ale při porodu. Bylo to strašný, každá kontrakce mi šla do kostrče a né do břicha.....ale po porodu byl u nás velice bolestivý sex, po 8 měsících se zjistilo, že to není tím obr šitím, ale kostrčí, která je vtočená dovnitř. MUDr. ortopedka mi ji takovým super hmatem povytáhla a potom jsem musela sama zahřívat a povytahovat. Vše vně, ale dělá se i tzv. mobilizace kostrče, která je již přes konečník. Taky prohmat, trvá to 20 vteřin, prý bolestivé, ale pomáhá to. Takže klidně bych to řešila na KO po šestinedělí, to už je přeci brzy a držím palce,aby to nebylo nic vážného a rychle se vše dalo do normálu.
Katka
Já na mobilizaci byla 2× a nepomohlo. Mám jí ohnutou už dlouho (cca 13let) a svaly jsou už ztažený, takže i když jí narovnala, svaly jí stáhly zpět to ohnutého stavu
Jinak já jí cítím nejvíc, když jedu delší dobu např. v autě, to pak nevim, jak si sednout. Trochu se děsim případného porodu, jeden ortoped doporučoval SC, že by se hlavička mohla o kostrč zaseknout a když jsem se ptala gyn.Dr.tak řikal, že nechávají rodit, že tím tlakem se při nejhorším zlomí, fakt mě nepotěšil ![]()
Ahoj, zkus Spinal Touch, dělají ho i v Uherském Hradišti. Rovná páteř, detoxikuje svaly. Leží se u toho na masérském lehátku a terapeut jemně mačká body na zádech a krku. Je to moc příjemné, člověk se postupně pěkně srovná. Nedám na to dopustit.
Joooo, přes ten konečník, to jsem četla, musí to být nepříjemné
I když je fakt, že mojí mamce tak napravili bederní (???) páteř a v pohodě…
Že prý kdyžtak se zlomí
Tak to je celkem drsné…
![]()
Asi teda počkám na tu KO po šestinedělí a uvidím, co mně řekne… I když ortopedii budu muset asi beztak navštívit
Ten porod je fakt svinstvo
![]()
Ten Spinal Touch jsem neznala, díky… I když Hradiště je pro mě na nějaké pravidelné ježdění momentálně dost z ruky - zvlášť při kojení. To by byla vždycky taková rodinná akce ![]()
Třeba trochu pomůže i „moje“ masérka - je dobrá a mám od ní slíbené napravení kyčle, ketré nešlo v těhu uskutečnit ![]()
Anguo: intervaly u Spinal touch určuje terapeut, já jezdím 1/2 týdny, trvá to asi půl hodiny, celkem cca 7 návštěv.
Anguo, mě taky po porodu bolela hrozně kostrč a dokonce jsem cítila, že kvůli tomu stojím nakřivo a zatěžuju jednu nohu víc. Říkala jsem to už v porodnici fyzioterapeutce a ta říkala, že pokud je hnutá, srovná se. Pokud je zlomená a dělá to problémy, řeší se to přes konečník. Po šestinedělí mě to přešlo a stojím už taky rovně. Držím palce, ať se ti to taky srovná.
Ahoj,
jsem 3 týdny po porodu a cítím se úplně stejně, jak popisuješ. Během porodu mě musel někdo nakopnout. První porod byl delší, ale kostrč mě nebolela. Druhý porod byl krátký a a ta bolest kostrče je šílená.
Počkám po 6nedělí a pak to začnu řešit, jestli mě to bude ještě trápit, ale už mě to nebaví. Chci si ještě někdy normálně sednout ![]()
Radka.
Tak já to měla taky tak.První porod byl dlouhý a nic mě po něm nebolelo a druhý zase až tak dlouhý nebyl,ale za to jsem si užila bolestí kostrče dostatek.Nevím čím to je,obě dvě děti byly docela veliký (kolem 4kg) a oba 52 cm.Taky mě nechali ty dvě hodiny po porodu s nohami nahoře.Možná to k tomu přispělo.Nemohla jsem se vůbec zvednout z postele k malému v porodnici a fakt jsem drtila sklovinu na zubech , abych to dokázala.Trvalo to přes 6 týdnů,tak že i doma to bylo vážně super.Na každé vizitě v porodnici jsem to hlásila,ale bylo mi řečeno,že se mnou budou něco dělat až po 6-nedělí.Štěstí bylo, že to ustupovalo.Ale ještě teď když jsem hodně utahaná,nebo je změna počasí ,čas od času to zabolí,ale ne už v takové intenzitě jako těch týdnů. ![]()
zdravím ,první porod bez vážných komp.ale tlačily mě 2na břicho,aby šel rychleji ven a druhého ho ze mě rvala,manžel řekl,že jak zvíře mě sápou,měli pořád dost času a pak měl chudáček co dělat,aby se neudusil,zkažená voda no děs a jek mě ho rvala ven tak mě zapříčila mezi opěradlem a lehátkem do mezery a tam mě nejspíš nalomila kostrč,šití ani další bolest nevadila,ale kostrč bolela,že prý to se stává aže to přejde,je to 2roky ,bolí to v leže při sexu,dlouhém sezení i v autě na tvrdé židly sedám dopředu váhou rozhod.jsem se jít k doktoru po kojení a dlouhém rozhod.na rengen-mám velké pokřivení radí rehabil.nebo dobrého ortopeda a nejlépe vydržet do konce života naučit se to rozchodit.
zdravím všechny maminky, rodila jsem v září a ihned po porodu me bolel zadek, ještě jsem netušila, že tu bolest způsobuje přímo kostrč, tak mě prohlíželi dělohu, jestli tam nemám krevní sraženinu, která by tlačila na páteř, ale vše bylo oka, že to přestane.
no samozřejmě nepřestalo, tak mě gynekolog po 6 ti nedělí poslal k proktologovi, tam mi udělali kamerku do konečníku (nebolí to) a zjistili, že konečník je oka, že to zlobí jen ta kostrč, takže jsem chodila 2 týdny na magnetoterapii, ale nepomohlo to, na kontrole doktorka říkala, že magnety pomůžou do 3 týdnů po ukončení terapie, takže teď čekáme a doufáme, že to přestane, protože ta bolest při vstávání ze sedu je šílená.
No,nevím,jak to může dlouho trvat,já rodila před 8 měsíci a cítím to pořád,zrovna jsem si myslela jestli to má cenu nějakému doktorovi říkat ![]()