Bolavé bříško po těstovinách - mám intoleranci?

11789
30.6.23 09:51

Bolavé bříško po těstovinách - mám intoleranci?

Ahoj holky, ahoj kluci,

už to mám delší dobu - včera byl k obědu guláš a mamka mi do něj uvařila hrst kolínek, miluju totiž těstoviny. Do hodiny křeče v břiše jako blázen, jako kdyby se 100 permoníků snažilo prokopat ven. Den předtím ten samý guláš s houskou, všechno v pohodě. Zkoušeli jsme jinou značku těstovin, stejný problém. Je úplně jedno, zda to jsou kolínka či vřetýnka. To samé Štěpánská. Špagety jsou občas bez následků, občas s následky (zasseru se jako Alík). Flíčky, zapečené těstoviny taky jak kdy. V dětsví žádný problém, bílé pečivo, chleba, buchty, koláče, vše v pohodě. Trpíte někdo tímtéž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15434
30.6.23 11:01

A nebude to spíš cibulí :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
30.6.23 11:05

Ona se alergie nebo intolerance může objevit kdykoliv v životě. Nic jiného ti nevadí? Zkusila bych vyřadit testoviny na nějakou dobu a když nic nebude zkusit je znovu. No a když to bude zase tak je to jasný.

• Citovat
  • Upravit
11789
30.6.23 11:05
@Adaneli píše:
A nebude to spíš cibulí :lol:?

Já nevím, každopádně po včerejšku už si omáčku s těstovinama nedám :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.06.23 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11789
30.6.23 11:11
@Alinois píše:
Ona se alergie nebo intolerance může objevit kdykoliv v životě. Nic jiného ti nevadí? Zkusila bych vyřadit testoviny na nějakou dobu a když nic nebude zkusit je znovu. No a když to bude zase tak je to jasný.

To už je po několikáté, minule jsem zkusili jinou značku a dobrý, jen jsem se cítil nafouklý a tlaky. Včera stejná značka a za hodinu VSR (Velká sametová revoluce),

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
30.6.23 17:56

Těstoviny bych nevinila. Mají složky zhruba jak ta houska :think:
Co histaminová intolerance. Může vadi i dřív vařené (a ohřívané). Typicky guláš, prý nejlepší třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11789
30.6.23 18:14
@Fiducia píše:
Těstoviny bych nevinila. Mají složky zhruba jak ta houska :think:
Co histaminová intolerance. Může vadi i dřív vařené (a ohřívané). Typicky guláš, prý nejlepší třetí den.

Asi né, Fíďo, stává se mi to i za čerstva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
30.6.23 21:41

@Ploskutáček a vejce jíš? Teoreticky teda by mohly vadit vaječné těstoviny. I když teda bych si na to nevsadila. Ani na to, že by ti vadil jeden druh pšenice (semolina, co se pouzivá na těstoviny) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
1.7.23 10:48

Čím to bylo zahuštěné? Já jsem zjistila, že mám intoleranci laktózy, když mi blbě po omáčce se smetanou. Ale u guláše nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11789
1.7.23 10:51

Smetana (nemyslím Emmu) mě taky občas zlobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
1.7.23 10:55

No, nezbyde nic než to vyzkoušet. Vypij půl litru mlíka a za půl hodiny uvidíš :lol: Ne, sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11789
1.7.23 11:13
@Brbra píše:
No, nezbyde nic než to vyzkoušet. Vypij půl litru mlíka a za půl hodiny uvidíš :lol: Ne, sranda.

Už nejsem dortodrtič jako za mlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast