Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mám na vás takový dotaz. Mám silnou alergii na pyly, dva dny jsem se nedostala do lékárny a jak na potvoru mi doma došly léky. Takže jsem dva dny kýchala o sto šest, smrkala jak urvaná a to lechtání na patře bylo děsnééé. Dnes jsem si vzala prášek a je to pohoda lahoda, ale jak jsem se pořád tím jazykem škrábala na tom patře tak jsem si ho rozedřela. Levá strana je v pohodě patro je mírně zarudlé, ale nebolí. Za to pravá strana je humus největší. Bolí mě to mám tam takový bílý flek a bolí mě to snad až do ucha. Bolí to při mluvení když polykam tak taky ale není to taková ta řezava bolest jak u angíny. Někde jsem tu dočetla o čepech, tak jsem zkoušela vytlačit, ale nejde to mam to někdy za mandlí a natahuje mě to už festně. Podle mě jsou to afta?? Nic jiného mě nebolí, jsem v pohodě a teplotu taky nemáme. POradí te mi prosím co s tím???
Na afty je nejlepší roztok 2% genciánové violeti, kterým puchýřky či eroze potíráme, pomoci může i roztok Tantum verde, který obsahuje místní slizniční anestetikum (pozor u alergiků!). A nově jsem se dočetla o přípravku Aloclair (gel a spray) a Gengigel. S tím ale zkušenosti nemám. První dvě používám, neb se mi afty dělají dost často, z čeho to fakt nevím
,ale je to opruz, nejde polykat, bolí mi celá pusa, někdy i krk podle kde se to zrovna objevilo.
Genciánku bych měla mít doma, tak zkusím štětičku a potírat.
Ještě mě napadly šalvějové bonbony!
Nám je doporučuje mudra, protože desinfikujou dutinu ústní
!