Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj potřebuju poradit, malému je pět měsíců, od narození je na nutrilonu AR, měsíc dáváme ve 12hod 125ml zeleninové příkrmy, jinak pořád mléko, a poslední 4 noci malej ječí ze spaní že ho bolí bříško, kroutí s sebou a vůbec nespinká,je to šílené jak s sebou kroutí a vřeští bolestí…přes den je to dobré…zkouším spaní na boku bříšku ale nic nepomahá, co to je? proč tak náhle po 5.měsících a co s tím?
jo a kadí 1-2denně takže to zácpa taky být nemůže :/ a prdí taky dost tak já nevim co mám dělat už jsem čtyři dny nespala v noci se to opakuje skoro v 20min intervalech
Pomocte mi
zkusila bych mu nasadit probiotika. ale účinek se většinou projeví až tak po 4-7 dnech… a zkoušela jsi nahřívání bříška? ještě mě napadlo, jestli ho spíš nemohou trápit zoubky.
na zoubky to nevypadá
propíná nožičky.. chvilinku je vklidu pak ho zase něco škobýtne zaječí… no děs ![]()
hmmm, to fakt vypadá na to bříško
chudínek malý.
viktorovi na tohle pomáhá to nahřátí bříška. ale on od malička trpěl na prdíky, takže dostává pravidelně probiotika a je to pod kontrolou. a nedostal k jídlu něco nového, nadýmavého? ještě mě napadá slepák, ale to je asi u takhle malého dítěte nesmysl… možná zkus s ním skočit k doktorovi ať už zítra a nebo na pohotovost, aby bříško vyšetřili a případně udělali sono. klárka měla takovéhle záchvaty a nakonec to byly zduřelé uzlinky na střevech jako důsledek virozy
Ahoj,
nám se takhle projevila ABKM. Do 3 měsíců malý celkem spinkal, ale pak to začalo být šílené. Vstávala jsem k němu i 20× za noc, přesně jak píšeš, každých 30 minut, myslela jsem,že umřu na nevyspání. Malý měl šílené prdíky, ono to vypadalo,jako,že ty prdy odchází hezky sami, i v noci hodně prděl,ale prostě ho to bříško šíleně bolelo.Celé noci sebou házel, fakt očistec. Od 6-ti měsíců máme Nutrilon allergy digestive care a Honzík KONEČNĚ začal spát a bolení úplně ustalo. Od dvou týdnů pil Nutrilon HA, ale projevilo se to až kolem toho 3měsíce.
Jo a dny byly celkem v pohodě, to si prděl o stošest,ale nějak kvůli tomu neplakal, jen ty noci stálo za to.Jen bych si nejradši nafackovala,že jsem na tu ABKM nepřišla dřív…chudinka…tolik se trápil a já s ním.
Yasmin
Ahojky, nasemu malemu je mesic a pul, 14dni pil uz od porodnice Nutrilon 1HA(bohuzel nemam mleko) a bylo mu dobre, ted je to asi tyden co zacal mit hrozne krece do briska, strasne narikal jen co dopil lahev…tak jsme vymenili mleko, pije tedka BEBU a je spokojeny, zadny krece, zadne narikani, zadne breceni…akorat sem tam prdici,ale na to pry kluci trpi…takze bych mozna zkusila i jine mleko..on kazdy ten Nutrilon vychvaluje,ale co jsem si precetla hodne diskuzi..tak skoro kazda mamka psala, ze melo po nem dite hrozne krece a bolesti..tak nevím ![]()
ahojík tak jsem to nevydržela a malého jsem vzala dneska na pohotovost… Verdikt doktorky zněl- koj. kolika plus nachlazení… dostali jsme mraky kapek, léků, sirupů a čípků..až je mi z toho zle co do takového maléhoo drobečka mám cpát… moc se mi to nelíbí ale byl to verdikt od doktora.. tak zkusím do zítra všechno dodržet a uvidim jestli se to nezlepší tak půjdu a změním mléko…já osobně si také myslím že změna mléka by byla dostačující… ale tak uvídíme no… každopádně v autě se malej konečně prospal, páč ležel v zkroucenej v sedačce a hezky to s ním drncalo… ![]()
tak po další noci nic nepomohlo malej má teploty, byli jsme znova u doktora a ten se zasmál nad tím co mi řekli na pohotovosti.absolutně nechápal jejich verdikt, má nějaký virový onemocnění ruka-nohy-usta a dělal mu testy na krev které byli taky zvýšený… no a pak jezděte na pohotovost když vám tam řeknou že máte prdíky… ![]()
Lejlinka píše:
tak po další noci nic nepomohlo malej má teploty, byli jsme znova u doktora a ten se zasmál nad tím co mi řekli na pohotovosti.absolutně nechápal jejich verdikt, má nějaký virový onemocnění ruka-nohy-usta a dělal mu testy na krev které byli taky zvýšený… no a pak jezděte na pohotovost když vám tam řeknou že máte prdíky…
Ahojky, tak hlavne aby ten druhy verdikt uz byl spravny a malemu doktor pomohl a ulevilo se mu, musi byt hrozne unaveny z te bolesti chudinka.. ![]()
Nakonec treba nebude ani potreba to mleko menit..ikdyz kdo vi
drzim moc pesti at se uzdravi a oba se v klidu konecne vyspite
![]()