Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Genovesa zánět dutin, rýma se jí tam vrazila pravděpodobně, pokud to je, tak to zřejmě bude chtít antibiotika
Ja bych strikala morskou sul a nasadila Sinupret.Taky typuju dutiny.
U dospělého bych řekla, že dutiny. Ale u dětí se čelní dutiny vyvíjí až později a typičtější je zánět spíš v čelistní dutinách https://www.modrykonik.cz/…snich-dutin/
@Genovesa tipuju zanet celnich dutin. Ve 4 letech je uz maji.
mohl by to být zánět dutin, způsobený nedostatečným smrkáním. Já takové dítě držím v teple, čelo nahřívám suchým teplem (pecky v pytlíku, DM), teplé nápoje a hlavně - hlídám smrkání! Zkus to, třeba to ještě zachráníte a předejdeš ATB nebo zákrokům na ORL.
Dutiny to velmi pravděpodobně nebudou, malé děti je ještě nemají vyvinuté. ![]()
Taky bych rekla, ze dutiny. Nase 4leta mela na podzim taky zanet dutin, brala 7 dni Sumetrolin a atb kapky do nosu. A na bolest a teplotu nurofen. Pro potvrzeni diag. musela na rentgen. Drzim palce
@Kassor Fakt jo? Mně říkala dětská, że ještě nemá😱. No v pondělí tsm zajdu, ale teda je mi divné, że ji to bolí jen sem tam.
@Genovesa no nevim, koukam, ze pneumatizace celnich zacina od 2 let a je uzavrena v 8 letech. Takze nejake celni uz pravdepodobne ma a navic vzdy existuje nejaka ta vyjimka. Na poklep ji to neboli? Nasadila bych Sinupret a Vincentku do nosu, pripadne Nasivin.
@blumen Taky jsem koukala, oboje máme nasazené celou dobu, rýmu už téměř nemá a jen čirou. Nos ucpaný měla, ale teď tvrdí, že už nemá, i kašlat přestala. No, dala jsem jí teď vypít i ACC pro děti radši. Bolí ji to jen chvilkově, sem tam, no uvidíme.
@Genovesa píše:
@Kassor Fakt jo? Mně říkala dětská, że ještě nemá😱. No v pondělí tsm zajdu, ale teda je mi divné, że ji to bolí jen sem tam.
No, mela proste zanet dutin, bolelo ji celo, hlavne kdyz je hybala. Odsavala jsem ji strasne veci z nosu… Az atb na to pomohly…