Bolest kotníku

1689
6.3.13 08:57

bolest kotníku

Ahoj holky,
Je mi jasný, že mě pošlete k doktorovi :D Ale přesto.. Jestli to nějaká taky neměla, ať vím, co mě čeká…
Asi před měsícem jsem si ve sprchovém koutu jakoby vymkla nohu - sjela mi šlapka bokem po obrubníku ve sprše… No a chvilku to bolelo, vůbec neotekĺo a za chvíli to bylo OK. Tak jsem to neřešila. Nicméně od té doby je ta nožka dost citlivá. Asi po týdnu mi začala ta noha chvilkama pobolívat a to hlavně po došlápnutí. Někdy se mi stane, že se vůbec nemůžu bolestí ani pohnout, prostě sykám a držím nohu v jedné pozici, asi po půl minutě to poleví. Vůbec to neotýká, jen je to nepříjemné. Když jeden den cvičím, tak to druhý den bolí víc. Nevíte, co to může být? Jestli to přejde. Nic hroznýho to zase není, ale zase mě to dost otravuje. Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22061
6.3.13 09:05

Může to být třeba poškozené kloubní pouzdro, nějaký problém se šlachou… cokoli.

Přesně, jak sis odpověděla sama - běž k doktorovi. Rentgenový internet nikdo nemáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.3.13 09:09

Já jsem kdysi upadla na náledí, největší náraz schytala ruka do dlaně u zápěstí, protože jsem v té ruce držela vodítko na psa. Bolelo to dva dny, pak to přešlo, jenže pak se začlo to zápěstí znovu ozývat, víc a víc, až to skončilo poměrně solidním zánětem :nevim:
Na chíře nic nenašli, odeslali mě na revmatologii, kde mi našli chlamydie, které zřejmě způsobili zánět v tom trochu načatém zápěstí, chlamydie mi posléze přeléčili atb, od té doby klid, ale stejně mě občas v tom zápěstí při určitém pohybu trochu bolelo, teď to musím zaťukat, už se mi to dlouho neozvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 12:22

jít na rentgen nebo ne?

Ahoj,
moje dcera si před týdnem hrála se psem, sjela na mokré trávě tak, že dopadla na nataženou nohu. Asi pět minut jen brečela, než byla schopná vstát a dopajdat domů. Asi dvanáct hodin jí to strašně bolelo a i trochu oteklo. Během několika dní se byla schopná na nohu krátce postavit. Ale včera zase šla ven, jen na zahradu za psem a vrátila se zase na jedné noze. Může mít zlomenou nějakou kůstku nebo si myslíte, že jde jen o natažené šlachy? Měla bych s ní zajet na rentgen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.2.14 12:25

Může mít kdeco. Rentgenem nic nezkazíš. Já bych jela, kotník je dost vošajstlich kloub, a pokud by to třeba srostlo blbě, může se to táhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
13.2.14 12:26
@adolnikova píše:
Ahoj,
moje dcera si před týdnem hrála se psem, sjela na mokré trávě tak, že dopadla na nataženou nohu. Asi pět minut jen brečela, než byla schopná vstát a dopajdat domů. Asi dvanáct hodin jí to strašně bolelo a i trochu oteklo. Během několika dní se byla schopná na nohu krátce postavit. Ale včera zase šla ven, jen na zahradu za psem a vrátila se zase na jedné noze. Může mít zlomenou nějakou kůstku nebo si myslíte, že jde jen o natažené šlachy? Měla bych s ní zajet na rentgen?

Upřímně nechápu, na co tak dlouho čekáš 8o Určitě bych hned jela k doktorovi, i kdyby to neměla zlomený, třeba jí dá aspoň ortézu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
13.2.14 12:27

@adolnikova A bolí ji koleno nebo co? Já tak jednou při fotbale uklouzla a noha se mi jakoby hodně propla a schytal to vaz v koleni, který se skřípl a dělal neplechu. Zadní vazy v oblasti kolene byly naštěstí jen natažené, takže rhb a klidový režim to srovnaly. Ale může to být klidně i natržený nějaký vaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 12:29

V kotníku. Jen nechci jezdit na rentgen zbytečně, jsme na něm snad každý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
13.2.14 12:36

@adolnikova Aha, nedošlo mi, že se téma jmenuje bolest v kotníku. :lol: Tak to bych asi jela na rtg, to by mohlo být fakt něco zlomeného, ale ono všeobecně výrony kontníku dlouhodobě bolí a bolest se ráda vrací, takže je dost možné, že to nic nebude a stahovák a klid to spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
9.3.15 13:06

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte taky takovou zkušenost. Včera jsem byly na delší procházce s dcerou( 3 roky), šly jsme po silnici, nevím o ničem, že by si zvrtla kotník nebo tak. Večer po vykoupání když šla spát, tak mi řekla, že jí bolí nožička a šla do postele po špičkách, ale smála se, tak jsem tomu nevěnovala nijak zvlášť pozornost. Ráno měla vstávat do školky a už brečela, že jí bolí nožička. Celé dopoledne histerický pláč, když měla někam jít a tvrdila, že jí bolí pata. Takže jsem jí celé dopoledne nosila-na záchod, ke stolu, všude, protože když jsem jí donutila udělat jeden krok, pláč, jako když jí na nože berou. Řekla jsem si, jestli třeba nemá unavenou nohu z té procházky, ale to by jí bolelo třeba lýtko, ne? Na patě nic nemá, ale teď jsem než šla spát koukala na oba kotníky a má ho nateklý. Myslíte, že máme zajet na rentgen? Asi jo, co? Já původně chtěla počkat do zítra, ale když to má i nateklý, tak by bylo asi lepší dneska. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
9.3.15 13:22

@Ewista Asi takhle, kdyby šlo o můj kotník, tak to nechám na zítra, ale s dítkem bych jela dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
9.3.15 13:25

@j.a.n.i1 No právě, já bych taky nejela, kdyby šlo o mně, ale u ní se bojím, co by to mohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
9.3.15 13:33

@Ewista Mohla si blbě šlápnout, to je hned, ani nevíš jak… a klidně to může mít i naštíplé, na tom jsme došla domů a bolet to začalo až ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.15 11:03

@Ewista určitě bych šla hned k doktorovi s malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
10.3.15 13:35

Tak jsme včera jeli, udělali rentgen a prej to měla asi namožený, tak jí nějakou mast dali na ten kotník, zavázali a prý to máme nechat tři dny, ale dneska naštěstí už normálně chodí a dovádí, tak jí musim krotit :D… ještě, že tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák