Pád na obličej

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
914
1.3.13 12:50

Pád na obličej

Všechny zdravím. Dneska když jsem si se svojí 9měsíční dcerkou hrála na gauči tak přepadla a já jsem ji už nestihla zachytit a ona spadla dolu po hlavě a dopadla přímo na obličej samozřejmě začala hned plakat.Jsem ji uklidnila a pak už byla v pohodě. Nemá žádnou modřinu ani nic jiného, ale jsem ztoho na nervy když spadla tak blbě jestli nemám radši zajet na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nepr.Lamicka
1.3.13 12:56

Zalezi, jak moc velka rana to byla, ale vetsinou to vypada horsi nez to je. Pozoruj ji, zda neni spava, pokud pujde spat, tak ji v pravidelnych intervalech bud (musi se probudit a „komunikovat“, kontrola dychani nestaci).

Kdyby se cokoliv delo, tak volej zachranku. U deti maji nasledky zraneni hlavy rychly spad, zachranka se uprednostnuje pred pohotovosti. Ale myslim, ze to tak horke nebude…

Shrnuti z kurzu rychle pomoci u deti :-).

• Citovat
  • Upravit
1011
1.3.13 12:56

@Andriska Ahoj, chápu, že jsi z toho vyjukaná. Taky mi dcerka spadla z postele, ale nic z toho nebylo. Asi kdyby jí něco bylo, tak by stále plakala. Jestli Tě to uklidní, tak k dr. zajet můžeš, ale jednou jsem s dcerou taky jela (spadla mi v autosedačce) - dr. koukla do uší, posvítila do očí (zda reagují zornice) a prohlásila, že z uší jí krev neteče, nic na ní nevidí, tak ať ji radši jen pozoruju, jestli není spavější nebo nezvrací a poslala nás domů.
Jinak bych měla spíš strach, kdyby mi spadla na týl (tam bych měla strach o to, zda si nepoškodila zrakové centrum).
A nechci to banalizovat, ale takových pádů ještě bude… Každopádně bych ji sledovala a kdyby se mi něco nezdálo, tak bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
1.3.13 13:00

Děkuju trochu jste mě uklidnili. Já ji budu teda sledovat, ale zatím je úplně v pohodě tak nebudu plašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
1.3.13 13:05

Ahoj, naprosto tě chápu, mě takhle spadla dcera v 8 měsících a to ještě na dlažbu, kterou máme v celým baráku. Nic jí na pohled nebylo, ani škrábnutí, modřina, boule…ale naprosto zhroucená jsem sedla do auta 2a jela na chirurgii do 20 km vzdálené nemocnice. Řvala jsem v čekárně, ať mě okamžitě všichni pustí a stalo se. Doktor malé prohlédl hlavu ze všech stran a konstatoval, že jí nic není a RTG by v jejím věku nedoporučoval. Sestra si mě pak vzala stranou a dala mi takové rady, kerými se řídím dodnes: po pádu-brečí-nebrečí? Brečí-li, je to dobý, sice to bolí, ale je při vědomí. Nebrečí-li, špatný, může být v šoku a následně upadnout do bezvědomí a tudíž volat sanitu. Krvácí-nekrvácí. Nekrvácí-li, sledovat zda se někde neudělá boule, otok a hlídat nebude-li zvracet, nebo se motat, nebo nebude-li spavá, v tom případě opět alou do nemocnice. Krvácí-li odkudkoli-rovnou do nemocnice.Po každém pádu sledovat dítě 48 hodin, kdy se mohou projevit příznaky otřesu mozku.
Vím, že je to vše jen teorie a pokud chceš mít klid raději vyraž, ale myslím si, že malá bude ok, ony jsou děti někdy gumové!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
1.3.13 14:07

STalo se mi uplne to sami. dcerka v 8 mesicich taky spadla z gauce kdyz jsem ji zvedla tekla ji strasne krev z pusinky nevedela jsem jestli se jen kousla nebo je to neco horsiho a hlavne o hlavicku jsem se bala tak sem radsi zavolala sanitku a odvezli nas do nemocnice.Tam zrovna ne moc ochotna doktorka se na ni podivala a jen suse rekla ze to nic neni ze zbytecne plasim at ji to leduju. Hrozne jsem se bala sedela jsem u ni a stejne spadla hrozne sem si to vycitala. nastesti to dobre dopadlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
1.3.13 19:39

Holky díky malá už od šesti spinká tak do ní chodím pravidelně dloubat, ale myslím, že to bude v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák