Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Všechny zdravím. Dneska když jsem si se svojí 9měsíční dcerkou hrála na gauči tak přepadla a já jsem ji už nestihla zachytit a ona spadla dolu po hlavě a dopadla přímo na obličej samozřejmě začala hned plakat.Jsem ji uklidnila a pak už byla v pohodě. Nemá žádnou modřinu ani nic jiného, ale jsem ztoho na nervy když spadla tak blbě jestli nemám radši zajet na pohotovost.
Zalezi, jak moc velka rana to byla, ale vetsinou to vypada horsi nez to je. Pozoruj ji, zda neni spava, pokud pujde spat, tak ji v pravidelnych intervalech bud (musi se probudit a „komunikovat“, kontrola dychani nestaci).
Kdyby se cokoliv delo, tak volej zachranku. U deti maji nasledky zraneni hlavy rychly spad, zachranka se uprednostnuje pred pohotovosti. Ale myslim, ze to tak horke nebude…
Shrnuti z kurzu rychle pomoci u deti
.
@Andriska Ahoj, chápu, že jsi z toho vyjukaná. Taky mi dcerka spadla z postele, ale nic z toho nebylo. Asi kdyby jí něco bylo, tak by stále plakala. Jestli Tě to uklidní, tak k dr. zajet můžeš, ale jednou jsem s dcerou taky jela (spadla mi v autosedačce) - dr. koukla do uší, posvítila do očí (zda reagují zornice) a prohlásila, že z uší jí krev neteče, nic na ní nevidí, tak ať ji radši jen pozoruju, jestli není spavější nebo nezvrací a poslala nás domů.
Jinak bych měla spíš strach, kdyby mi spadla na týl (tam bych měla strach o to, zda si nepoškodila zrakové centrum).
A nechci to banalizovat, ale takových pádů ještě bude… Každopádně bych ji sledovala a kdyby se mi něco nezdálo, tak bych jela.
Děkuju trochu jste mě uklidnili. Já ji budu teda sledovat, ale zatím je úplně v pohodě tak nebudu plašit.
Ahoj, naprosto tě chápu, mě takhle spadla dcera v 8 měsících a to ještě na dlažbu, kterou máme v celým baráku. Nic jí na pohled nebylo, ani škrábnutí, modřina, boule…ale naprosto zhroucená jsem sedla do auta 2a jela na chirurgii do 20 km vzdálené nemocnice. Řvala jsem v čekárně, ať mě okamžitě všichni pustí a stalo se. Doktor malé prohlédl hlavu ze všech stran a konstatoval, že jí nic není a RTG by v jejím věku nedoporučoval. Sestra si mě pak vzala stranou a dala mi takové rady, kerými se řídím dodnes: po pádu-brečí-nebrečí? Brečí-li, je to dobý, sice to bolí, ale je při vědomí. Nebrečí-li, špatný, může být v šoku a následně upadnout do bezvědomí a tudíž volat sanitu. Krvácí-nekrvácí. Nekrvácí-li, sledovat zda se někde neudělá boule, otok a hlídat nebude-li zvracet, nebo se motat, nebo nebude-li spavá, v tom případě opět alou do nemocnice. Krvácí-li odkudkoli-rovnou do nemocnice.Po každém pádu sledovat dítě 48 hodin, kdy se mohou projevit příznaky otřesu mozku.
Vím, že je to vše jen teorie a pokud chceš mít klid raději vyraž, ale myslím si, že malá bude ok, ony jsou děti někdy gumové!!! ![]()
STalo se mi uplne to sami. dcerka v 8 mesicich taky spadla z gauce kdyz jsem ji zvedla tekla ji strasne krev z pusinky nevedela jsem jestli se jen kousla nebo je to neco horsiho a hlavne o hlavicku jsem se bala tak sem radsi zavolala sanitku a odvezli nas do nemocnice.Tam zrovna ne moc ochotna doktorka se na ni podivala a jen suse rekla ze to nic neni ze zbytecne plasim at ji to leduju. Hrozne jsem se bala sedela jsem u ni a stejne spadla hrozne sem si to vycitala. nastesti to dobre dopadlo ![]()
Holky díky malá už od šesti spinká tak do ní chodím pravidelně dloubat, ale myslím, že to bude v poho.