Děti a pády

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
492
20.2.13 16:19

děti a pády

Ahoj holky, nedávno jsem tu psala ohledně pádu prcka a dnes se mi synek (skoro rok) zase sesunul z postele na čelo a to tam byl i přítel, kterej ani nestačil zareagovat, protože to byla fakt vteřina. No a před chvilkou jdeme z ložnice, malého držím za ruku, jenže se mi vysmekl, rozeběhl se a zase narazil hlavou přímo do futra, to teda nebyla taková pecka, ale stejně jsem vždy vystresovaná, hlavně mám strach z krvácení do mozku nebo prasklin lebky apod. Jednou jsme byli na rtg, to když spadl prvně, ale teď kdybysme tam měli jezdit při každém pádu, tak jsme tam fakt denně. Dnes jsem už začala uvažovat o helmě, tak se chci zeptat, zda ji některá pro prcka máte a jestli doporučujete nebo ne. Sice mi neuroložka řïkala, že to krvácení je u dětí do 3 let vyjímečné, ale i tak může někdy spadnout blbě a pak bude pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2528
20.2.13 16:24

Ahoj o helmě jsem u prvního dítěte taky uvažovala byl strašný ozembouch, ale pak jsem měla strach, že by si na ni zvykl a pak by vůbec nedával pozor a co by pak dělal bez helmy, když by neměl ten pud sebezáchovy. Ted má 4 roky padá pořád, ale už se to naučil a většinou se mu nic nestane :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.2.13 16:28

Neměla jsem, nebudu mít a to mi tu děti lezou po schodech a padají palicema na plovoučku. Nezachraňuju, nechytám, mám pocit, že když už, tak párkrát spadnou a za běžných okolností si pak už dají pozor.
Zvýšenou pozornost jim věnuju jen když jsou třeba v afektu, ospalé nebo zkrátka rozvejskané, protože pak na sebe moc pozor nedávají, zrovna včera mi tu hopsal prostřední po gauči, tisíckrát jsem ho stáhla za nohu z opěradla gauče, hrozila, zakazovala, nakonec si na něj stejně sednul a spadnul pozadu za gauč :zed: Naštěstí tam teď máme koberec, tak ho to ospoň trochu odpruží, řval teda pekelně, aspoň jsem věděla, že není v bezvědomí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.13 16:29

Naše malá měla taky pár „hezkých“pádů. Naštěstí se to vždycky obešlo bez návštěvy lékaře.
Já moc velký zastánce helmy nejsem-jak píše @zikado bála bych se že si pak nevypěstuje pub sebezáchovy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.2.13 16:29

Asi takto - u prvního dítěte jsem se při takových pádech klepala jak osika a furt se na něho chodila dívat, jestli má stejné zorničky, nezvrací, není divný, spavý, méně spavý, i ten rtg jsme absolvovali s pozorováním v nemocnici. Druhé dítě pofoukám, utěším, dám pusinku a jde si po svých. U třetího tak nějak tipuju, že by dostalo ještě vynadané, že si nedalo větší pozor :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
20.2.13 16:30

@zikado No mám právě taky strach, aby si pak na ni nezvykl, ale teď je u nás každej pád přímo na hlavu, že se divím, že se mu ještě nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.13 16:31

@Gladys
přesně jak naše malá. Skákala, skákala, z opěradla spadla po zádech a rozsekla si obočí o stůl s pc
taky velký řev a za chvíli zase skákala a když jsem ji řekla at toho nechá, že si zase něco rozsekne jen řekla já ece chci :roll:

no právě ted si hraje, že je miminko, lozí po 4,chtěla vstát a zase bum do hlavy o stůl :roll:
snad to nenechá trvalé následky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
20.2.13 16:32

Děti jsou jak gumové, takových havárek ještě bude hodně :lol:, můžeš se pokusit ho učit lozit z postele, tak že jak doleze ke kraji nasměruj ho, aby lezl přes břicho dolů, jak se mu to párkrát povede, tak si to zapamatuje.
Jinak nevím jak zabránit havárkám, moje děti, když si nabijí kokos, tak už si dávají bacha.
Mi mladši 1× sjela v zimní kombinéze po zadku ze 3 schodů, když měla 14měs. cca a od té doby si dává bacha. Z postele jsme ji učili slézat v roce, jak ti píšu dolezla ke kraji a musela se vytočit a přes břicho lezla dolů, pokud to udělala jinak tak jsem ji okřikla, že tak se dolu z postele/sedačky neleze. Teď má 17měs. a lozí tak furt přes to břicho, po hlavě ji to nenapadne :mrgreen:.
Občas narazí do zdi, když jde a to řekne auvajs a víc to neřeší :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
20.2.13 16:33

No tak vidím, že je to všude stejné :D Mám zatím první, tak jsem furt vyklepaná, asi bysme si měli pořídit ještě jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.2.13 16:33

@miriskaw tak bumů do hlavy o stůl už si ani nevšímám :lol: Malý jako batole padal zásadně naznak jak prkno, malá aspoň vystrčí zadek a kecne na něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
20.2.13 16:36

@IvkaH no on právě z té postele slézat umí, už jsme ho to učili a vždy leze po nohách, tak nevím co ho to napadlo jít dnes po hlavě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.2.13 16:42

Dle mého je to blbost.. Dítě se i těmi pády učí.. Máme doma schody - bez zábrany, malá po nich už krátce po roce začala chodit po dvou.. A zvládá to.. Lezla po nich od půl roka.. Já myslím, že zrovna tohle jsou si schopný rychle zapamatovat a neubližovat si víc než je nutné :mrgreen: Nevím, malá je zbrklouš, ale dlouhý týdny na nás z vršku schodů volala a dolů to sama zkusila až když si asi byla jistá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.2.13 16:44

Naštěstí kluk není ozembouch, i když pár pěkných pádů už má taky za sebou. Ale neboj děti jsou gumový. A tady něco o helmičce http://ona.idnes.cz/…3-/deti.aspx?…

• Citovat
  • Upravit
74219
20.2.13 16:46

@evcaB
Neboj to bude dobré, ony ty děcka jsou takoví gumídci neposední, ale většinou se to obejde bez zranění ;).
Starší dcera se loni naháněla z dědou na zahradě tak dlouho dokud neudělala kotrmelec (nechtěně) přes kopec škváry a nebyla celá dodřená a to už měla skoro 4 a taky karambol nebo ji vyklopil na tříkolce :zed: :roll:.
Už se nestresuju, že takových havárek ještě bude :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
20.2.13 17:02

Děkuji za názory i za článek ohledně té helmičky. Je fakt, že malej si po pádu vždy chvilku poplače a za chvilku je vše v pořádku, jedinej, kdo je vždy vystresovanej jsem já :D no než odroste, tak budu mít asi šediny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák