Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ne, kdyby bylo zle, tak uz bys neco poznala vcera nebo v noci. Zkus pořešit spis to brisko, zacvic s nim, prohrej, namasiruj.
Me syn v 6mes spadl v noci při kojení na lino…klimbla jsem až u to bylo. Strašný řev
. Výška 60cm. Spadl na zátylek. Měl tam tvrdou bouli (spíš jak vystouplou lebku) a začal po jídle trochu ublikavat. Tak jsme jeli na chirurgii a měl 3cm prasklinku ve švu lebky (se mu to podélně rozjelo.) Byly jsme tam jen na pozorování a neurologické vyšetření. Vše ok. Po 24h nás pustily. Musíš sama poznat zda se dítě chová neobvykle. Já z toho byla tak v háji, že jsem pak spala jen na matraci na zemi a on při kojení tam byl semnou. Trvalo mi to půl roku než jsem ho v roce odstavila a nebudil se na noční mléko.
Drž se ![]()
@Anonymní píše:
Me syn v 6mes spadl v noci při kojení na lino…klimbla jsem až u to bylo. Strašný řev. Výška 60cm. Spadl na zátylek. Měl tam tvrdou bouli (spíš jak vystouplou lebku) a začal po jídle trochu ublikavat. Tak jsme jeli na chirurgii a měl 3cm prasklinku ve švu lebky (se mu to podélně rozjelo.) Byly jsme tam jen na pozorování a neurologické vyšetření. Vše ok. Po 24h nás pustily. Musíš sama poznat zda se dítě chová neobvykle. Já z toho byla tak v háji, že jsem pak spala jen na matraci na zemi a on při kojení tam byl semnou. Trvalo mi to půl roku než jsem ho v roce odstavila a nebudil se na noční mléko.
Drž se
Když to čtu, začínám se bát. Mám 9 měsíců starou holčičku, už měsíc se staví u nábytku a já z ní šílím. Několikrát jsem ji chytila, asi 3× spadla ze své výšky na hlavu. Bojím se jen otočit, co když poletí znova a nestihnu ji chytit? Máme koberec, ale i tak to jsou rány… Zatím nikdy neublinkávala, vždycky zaplakala a bylo to dobré, ani bouli ještě neměla.. Jak jsi to dělala, když se Ti mimi stavělo? Mám dát na podlahu polštáře a peřiny radši?
@AlinaJ píše:
Když to čtu, začínám se bát. Mám 9 měsíců starou holčičku, už měsíc se staví u nábytku a já z ní šílím. Několikrát jsem ji chytila, asi 3× spadla ze své výšky na hlavu. Bojím se jen otočit, co když poletí znova a nestihnu ji chytit? Máme koberec, ale i tak to jsou rány… Zatím nikdy neublinkávala, vždycky zaplakala a bylo to dobré, ani bouli ještě neměla.. Jak jsi to dělala, když se Ti mimi stavělo? Mám dát na podlahu polštáře a peřiny radši?
Co blaznis? Dítě se musí naučit i padat. My máme všude dlažbu a prcek spadl jednou jako prkno na záda a na hlavu, když si začal stoupat a od ty doby hezky na zadek. Proč bys dávala polštáře na podlahu? Co budeš dělat venku až na něco stoupne a ztratí rovnováhu? Nebo se poprvé rozběhne a zakopne? ![]()
@AlinaJ neblazni, teoreticky by se nemělo stát nic dítěti ani z jednou takové výšky co měří… Moje děti v tomhle veku lezli i na gauč a nejmladší už chodila to bylo jiný dobrodružství… Věčně někde uklouzla, zakopla, prastila se o neco… No přežila to…
@Prigionia mám právě strach, že si rozbije hlavu… Je taková malá, křehká, moje mamka mi třeba řekla, ať se snažím chytat, ale to vždycky nejde.. A přijde mi, že můj muž o malou má ještě větší strach než já.
Nikdy předtím mi nespadla, až když se sama začala stavět. Tak s tím vůbec nemám zkušenost.
![]()
@AlinaJ kdyz padne ze stoje, tak se nic nestane, leda by treba padla zatylkem na obrubnik treba nebo neco takoveho. Padaji vsechny deti, naopak kdyz ji budes chytat, tak se nenauci nejake sebezachove. Náš pada od 8 měsíců denne, kolikrat spadne kdyz obchazi gauc a cestou se prasti o stolek, nebo stoji a padne na zada a max zaknoura a leze dal.
@welovefashion děkuji za uklidnění. Moje se taky snaží po všem lézt, všude stoupat, když myju nádobí, přileze za mnou do kuchyně, chytí se mě za nohu a stoupne si, ona je u toho naprosto šťastná a já trnu hrůzou, jak poletí na dlažbu…
@Kriss Tina moje malá občas zabrečí, někdy řve jak o život, vždycky ji celý den sleduji a nakonec dobrý… Stalo se asi 3×, že spadla, zatím balancuje celkem dobře, ale chytá se i nestabilních věcí jako autosedačka, jídelní křesílko, šuplíky na skříňce.. Mamka mi říká, ať chytám, a můj taťka je jak černá kronika, pořád mám na Messengeru zprávy, co se kde dětem stalo atd. Můj muž se právě taky bojí, zkušenosti s dětmi jsme právě nikdy neměli kdo ví jaké… ![]()
@AlinaJ hele já měla ohradku tak byl v ní(samozřejmě né pořád… Když jsem jen potřebovala něco udelat) Poprvé se postavil v 7 měs. Pak získal stabilitu ale až cca v roce začal dělat jistě pár kroků ale taky padal ale na zasek. Spíš kup protiskluzové ponožky. Taky se mi stalo, že se rozeběhl a na linu hodil záda na hlavu
. Děti no
.
Holka mi ve 2letech přeběhla sedačku a letěla přez opěradlo pusou na pred. Krve jak z vola. Já myslela, že je po mě…a že má prekously jazyk. Naštěstí jen zuby přední a přežily.
Moje máma ve dvou letech a kousek skočila z klouzačky…babička měla její ségru (2mes) v kočáru. No a ta si fakt prekousla jazyk(fakt ji visel). Kočár nechala kamarádkám na hřišti a sebehla sní kopec do špitálu kde ji to sešily a babička dovnitř nemohla. Byl rok 1970
. No masakr.
Na ZŠ si pamatuji, že 2-3trida jsme jezdily na kolech v družině a tam jeden kluk vběhl druhému pod kolo a dráty se mu zaryly do lýtka a ten měl zase v háji kůži. A jela pro něj rychlá…
Prostě někdo ovlivnit nemůžeš
. Ať se snažíš sebevíc.
@Anonymní píše:
@AlinaJ hele já měla ohradku tak byl v ní(samozřejmě né pořád… Když jsem jen potřebovala něco udelat) Poprvé se postavil v 7 měs. Pak získal stabilitu ale až cca v roce začal dělat jistě pár kroků ale taky padal ale na zasek. Spíš kup protiskluzové ponožky. Taky se mi stalo, že se rozeběhl a na linu hodil záda na hlavu. Děti no
.
Holka mi ve 2letech přeběhla sedačku a letěla přez opěradlo pusou na pred. Krve jak z vola. Já myslela, že je po mě…a že má prekously jazyk. Naštěstí jen zuby přední a přežily.Moje máma ve dvou letech a kousek skočila z klouzačky…babička měla její ségru (2mes) v kočáru. No a ta si fakt prekousla jazyk(fakt ji visel). Kočár nechala kamarádkám na hřišti a sebehla sní kopec do špitálu kde ji to sešily a babička dovnitř nemohla. Byl rok 1970
Prostě někdo ovlivnit nemůžeš. No masakr.
Na ZŠ si pamatuji, že 2-3trida jsme jezdily na kolech v družině a tam jeden kluk vběhl druhému pod kolo a dráty se mu zaryly do lýtka a ten měl zase v háji kůži. A jela pro něj rychlá…. Ať se snažíš sebevíc.
Jo, s dětmi se člověk nikdy nenudí… Když to tak čtu, mít dítě rovná se provozovat adrenalinový sport
K tomu dcera je akční, přes den už spí jen odpoledne a to třeba jen 30 minut, málokdy hodinu. Muž se z práce vrací až večer, aby ji zabavil.. Moje mimino se strašně vzteká, když jsem v jiné místnosti. Napadá mě, že jedině pořídit ohrádku a dát ji do kuchyně, jinak mi bude viset na noze
v autosedačce i v kočárku řve, poslední dobou se spoustou věcí čekám, až přijde manžel, buď aby malou zabavil, nebo uklidil on.. ![]()
Máš pravdu, všemu asi nezabráním. Děti jsou prostě experti na nebezpečné situace… Jediná moje útěcha je, že sanitka by tu mohla být za pár minut, v nejhorším případě…
@AlinaJ v klidu…vím naprosto přesně jak se cítíš…
mám to stejně. Ale jsem bez chlapa a žiju u mamky s dvouma dětma.
Taky občas nestíhám ani vařit oběd
. Ta ohrádka se hodí…fakt ![]()
@Anonymní píše:
@AlinaJ v klidu…vím naprosto přesně jak se cítíš…![]()
mám to stejně. Ale jsem bez chlapa a žiju u mamky s dvouma dětma.
Taky občas nestíhám ani vařit oběd. Ta ohrádka se hodí…fakt
Pro mě jsi hrdinka
já jsem ráda, když si vezme dítě na chvíli muž a já můžu něco dělat. Ohrádku pořídíme, ale budu ji muset dát do kuchyně, jak je malá v místnosti sama, okamžitě spouští sirénu
když jdu na wc, leze za mnou do koupelny ![]()