Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč mě prvních pár chvil při každém sexu bolí? Je to taková podobná bolest jako při prvním pohlavním styku kdy byla protržena pannenská blána. Příjde mi jako by ta pochva nejdriv potrebovala nejak roztahnout a po te co je dostatečne roztahla tak uz to neboli. Ten začátek bolí v uplně každé poloze. Lubrikant jsem zkoušela, bolest byla o něco menší, přesto hrozná. Na psychoterapeuta bohužel nemám peníze, zkouším to tedy touto cestou. Máte některá podobné zkusenosti?
Po porodu nejsem
Děkuji za odpověď
Jsi pořádně vlhká při zásunu? Delší předehru můžete vyzkoušet.
@Sandra1231 Ahoj, já řešila něco podobného s gyndarkou, ale nedokázala mi poradit. Zjistila jsem, že je to tím, že jsem dlouho neměla orgasmus. Jakože byla jsem až moc vzrušená a ze začátku průniku to bylo nepříjemné.
A jsi na to psychicky připravená? Opravdu to chceš? Možná, že jestli to podvědomě moc nechceš, jsi ve stresu a pak to tak moc nejde. Můžeš mít ale i nějaký gynekol. problém - zánět.
Většinou mám takový problém, když nejsem dostatečně na sex připravená (resp. když necítím v daném momentu touhu a předehra nebyla či byla, ale byla zrovna krátká.). Problém jsem vyhodnotila jako malé zvlčení, tak mi někdy přišlo, že mi partner naráží na čípek… Po chvíli se člověk naladil a dále to bylo ok. Když jsem já šla za partnerem, že chci sex já, tak se mi to snad nikdy nestalo… ![]()